Artan

57,00 49.45 18:10
32,56 10 18:10
5,28 10 18:10
78,65 10 18:10
42,24 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

335,25 -10 18:10
146,70 -9.94 18:10
19,40 -9.94 18:10
10,69 -9.94 18:10
323,50 -9.76 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

9.605.207.559,09 18:10
8.186.928.980,50 18:10
8.168.381.873,70 18:10
6.502.315.631,32 18:10
6.415.017.036,70 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 4441 madde; 1 - 8 arası.

Konu: INFO - İnfo Yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Tarila Yazıyı Oku
    Hocam anladım da, 3. çeyreğe göre 10-14 milyon ilave gelir varken 17.8 milyon kâr 20 olursa bu işte bir bit yeniği vardır.. Çokta kötü düşünmeyelim diye dedim.. Hisse başı 1.2-1.4 tl kâr yapacak ve sürekli büyüyecek kağıdın 4.5 tl'de dolanması biraz can sıkıyor.. Kırdıysam kusura bakma, güzel günler görürüz umarım
    Yapacak.. Büyüyecek.. İnancımız yüksek
    Ama piyasa bunu kim bilir ne zaman görecek ? Ne zaman fiyatlayacak...

Şu anki fiyatlar şu anki karlarla çok da ucuz değil.
    Riski göze alarak geleceği satın almaya çalışıyoruz.

3-4 fk lı nice hisseler gördük, özellikle de bu sene içerisinde. Yine olamaz mı ?
    Dediğiniz karları yaptığı halde bile yukarı gitmeyebilir, bu seviyelerden girenlerin uzun vadeyi de göze alması lazım bence

2. Güzel bir yorum. Evet en az 1 yıl elimde tutarım düşmüş çıkmış takılmam diyemeyen, kısada voleci tayfaya uygun bir yerde değil.

Bu karları edeceği bence artık aşikar ( kötümser tahminim 100m 20201 için) ama; bu karları etmesine rağmen de türlü türlü sebeplerle gitmeyebilir, fiyat iddiası ve gelecek tahmini borsada insani en çok yoran psikolojisini bitiren şeydir.

Bana göre ucuz ve alıyorum acelem yok buradaki parayla bi işim ihtiyacım yok, insallah tüm ortaklar da böyledir de almak isteyen cok yukarılara almak zorunda kalır
     Alıntı Originally Posted by rovolver Yazıyı Oku

3-4 fk lı nice hisseler gördük, özellikle de bu sene içerisinde. Yine olamaz mı ?
    Dediğiniz karları yaptığı halde bile yukarı gitmeyebilir, bu seviyelerden girenlerin uzun vadeyi de göze alması lazım bence
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Güzel bir yorum. Evet en az 1 yıl elimde tutarım düşmüş çıkmış takılmam diyemeyen, kısada voleci tayfaya uygun bir yerde değil.

Bu karları edeceği bence artık aşikar ( kötümser tahminim 100m 20201 için) ama; bu karları etmesine rağmen de türlü türlü sebeplerle gitmeyebilir, fiyat iddiası ve gelecek tahmini borsada insani en çok yoran psikolojisini bitiren şeydir.

Bana göre ucuz ve alıyorum acelem yok buradaki parayla bi işim ihtiyacım yok, insallah tüm ortaklar da böyledir de almak isteyen cok yukarılara almak zorunda kalır

Katılıyorum ancak şöyle bir durum var, şirketin son bilançosuna göre özkaynak 85 milyon lira, bedelliyle beraber 65 daha gelecek etti mi 150 son çeyrekte de 30 gelir 180 olur.. Defter değeri 180 milyon lira yapar.. Sektörün PD/DD ortalaması info dışında 3.75 civarı, yani? 675 milyon lira civarında olması lazım sektör ortalamasını yakalamak için.. Bedelliden giren paranın da primli fiyatlaması olmalı..

Piyasa Değeri 448 milyon lira
    Defter Değeri 180 milyon lira

Her çeyrek 30-35 milyon lira üzerine koyacak kağıdı ne kadar baskılayabilirsin ki? En fazla 1 ay hadi bilemedin 3 ay.. Zaten kısacılar ve bedelliciler iyi bir dayak yedi.. Bir süre daha yatayda bıktırma sonra işaret fişeği atılır..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by rovolver Yazıyı Oku

su anki piyasa fiyati : 380 milyon TL (hisse baz alarak hesapladim-bedelli sureci ve nakitini dahil etmedim)

yil sonu min. 50 max. 60 kar artik kesin gibi
    ortalama 55 milyon diyelim fk : 7 gibi olacak

bankalari saymiyorum boyle bir fk ki nakit uretilmis bir fk bu ve ozsermayeye oranla da muazzam bir baska sirket cok azdir belki bir parmagin sayisini gecmez

yatırım tavsiyesi degildir

5.  Alıntı Originally Posted by rovolver Yazıyı Oku

Yapmış olduğum yorum yanlış anlaşılmasın, sonuçta hepimizin bir hesabı, hayali var ve o yüzden buradayız.
    Ama belirtmek istediğim şu; hep gelecekte şu karları edecek, şu fk'ya düşecek, hisseyi burada daha fazla durduramazlar, hala basıyorlar gibi yorumlar yapıyoruz, kabullenemiyoruz ya tam tersi çok doğal diye düşünüyorum böylesi hareketlerin, hatta daha da düşebilir, gelebilecek karlara göre ucuzun da ucuzu olabilir..

Seneye hesaplamış olduğumuz karları (100-120 milyon) yıllıklandırmış olarak da getirebilir, getirdiği halde bile 4,5 fk ile hala fiyatlanıyor olabilir.. Ha sonrası ismen'in 3 ten yükselişi gibi olabilir. Hala o fiyatta diye satmamalıyız, çok bekletti diye inmemeliyiz, yolumuz uzun olabilir demek istedim.

İsmen sene başında aldıgım zaman 5 liraydı. Ucuz dedim ve gelecek karla daha da ucuzlayacak diye aldım. 3 liraya kadar düştü. Ama o zaman Pandemi çıktı arkadaş diyebilirsiniz. Yarın da idlib olur , ABD olur, Brunson olur... Olur da olur.. Piyasa bu..

Demek istediğim daha da düşebilir, yatayda da kalabilir hemen fiyata yansımaz belki ama ederine odaklanıp mantık matematik çerçevesinde hesap yapıp sabırla beklemek bize düşen.

6.  Alıntı Originally Posted by rovolver Yazıyı Oku
    Yapmış olduğum yorum yanlış anlaşılmasın, sonuçta hepimizin bir hesabı, hayali var ve o yüzden buradayız.
    Ama belirtmek istediğim şu; hep gelecekte şu karları edecek, şu fk'ya düşecek, hisseyi burada daha fazla durduramazlar, hala basıyorlar gibi yorumlar yapıyoruz, kabullenemiyoruz ya tam tersi çok doğal diye düşünüyorum böylesi hareketlerin, hatta daha da düşebilir, gelebilecek karlara göre ucuzun da ucuzu olabilir..

Seneye hesaplamış olduğumuz karları (100-120 milyon) yıllıklandırmış olarak da getirebilir, getirdiği halde bile 4,5 fk ile hala fiyatlanıyor olabilir.. Ha sonrası ismen'in 3 ten yükselişi gibi olabilir. Hala o fiyatta diye satmamalıyız, çok bekletti diye inmemeliyiz, yolumuz uzun olabilir demek istedim.

İsmen sene başında aldıgım zaman 5 liraydı. Ucuz dedim ve gelecek karla daha da ucuzlayacak diye aldım. 3 liraya kadar düştü. Ama o zaman Pandemi çıktı arkadaş diyebilirsiniz. Yarın da idlib olur , ABD olur, Brunson olur... Olur da olur.. Piyasa bu..

Demek istediğim daha da düşebilir, yatayda da kalabilir hemen fiyata yansımaz belki ama ederine odaklanıp mantık matematik çerçevesinde hesap yapıp sabırla beklemek bize düşen.
    Aynen öyle tam benim kafadasınız Sn. rovolver. Özetle fiyatla iddialaşmaya gerek yok, temelde değer varsa fiyat elbet değere bir gün gider sabırlı olup sakin kalmak gerekir.

Sabahki fiyat beni çok rahatsız etti kafamı bozdu kendi prensiplerime aykırı şekilde epey aldım, rüçhan tahtası daha uygun olduğu için orayı tercih ettim.

Ben aldıktan sonra da düşebilirdi sonuçta temel analiziniz değişmez, fiyatla iddia olmaz.

7. Bunlari da 25 Kasım yazmışız
    Binde 1.5 bende, 1 sene yüzünü göremez malın, binde 4 e kadar da kendime izin verdim fazlasını almam benim için çok olur.

Şimdi -10 yapabilir problem yok grafik bu haftalık kapandı önümüzdeki hafta bakarız hala sallıyorsa biz de jeton sallarız makineye herkese bol kazançlar.

Aynen öyle tam benim kafadasınız Sn. rovolver. Özetle fiyatla iddialaşmaya gerek yok, temelde değer varsa fiyat elbet değere bir gün gider sabırlı olup sakin kalmak gerekir.

Sabahki fiyat beni çok rahatsız etti kafamı bozdu kendi prensiplerime aykırı şekilde epey aldım, rüçhan tahtası daha uygun olduğu için orayı tercih ettim.

Ben aldıktan sonra da düşebilirdi sonuçta temel analiziniz değişmez, fiyatla iddia olmaz.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •