Bu havale yöntemiyle varlıklarımızı yurt dısına mı transfer etmiş oluyoruz ? Varlık barışı için sanırım yurt dısına giden daha sonra ülkeye soktuğumuz kaynaklar için kullanılıyor
Printable View
Düşük vergili temettü geliri için UK, varlık barışı kovalamak için istikrarlı büyüyen, terchien temettü dağıtmayan ABD şirketleri şu durumda en güzel plan yurtdışı için.
not : ytd
Tax resident olmak icin bir baska ulkede oturumunuz olmasi ve bir takvim yilinda en az 183 gun orada ikamet etmeniz lazim..
Buradan vergi kayitlarinizi sildirmeniz gerekiyor..
O is gidip bir yerde min 183 gun oturmak ile bitmiyor..
O ulkeden bir vergi numarasi alip beyani orada yapacaksiniz..
Cifte vatandas olmak da cozmuyor bu isi..
Eskiden her iki tarafda da beyan etmiyorlardi simdi artik bir tarafi secmek gerekiyor cunku her iki taraf da biribirleri ile surekli baglantida ve biribirileri ile bilgi paylasiyor.
Syg,
Temettü vergisi REIT için var. Şirket hisselerin temettü vergisi 0%. (UK için)
Varlık barışı yurtiçi yerleşiklerin yurtdışındaki varlıklarını Türkiye'ye vergisiz getirebilmeleri için çıkarılmadı mı?
Bence kapsamalı. Tabi bir hukukçuya danışsak daha iyi olur. Bence ile olacak iş değil.
Bu varlık barışı ile ilgili bir iletişim nosu vardı. Danışma hattı gibi. Ben görüştüm. İş yatırım veya finansbank olmaz demişti bana. Çünki hisseler onlar adına kayıtlıymış. Ama ibkr - td gibi kurumlar olur dedi senin adına saklanacagından ve senin orda havuz hesab olacagından. En son görüştüğümde bu böyleydi.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Özelden bana yazan bir arkadaş vergi danışmanlık şirketinden hizmet alıyormuş. Bütün varlık barışılarına katılımını sağlamışlar. Buraya getirdiğiniz parayla ilgili inceleme yapılamıyor. Benim anladığım tek şunu inceleyebiliyor; vergiyi doğuran olay buraya getirdiğin parayla mı gerçekleşti. Eğer öyleyse sorun yok.
haftasonu baya konusulmus, gordugum, en iyisi IKB hesap acip, varlik barislarini beklemek gibi duruyor
Olay iyice boka sardı.
Muhasebeci diyor ki parayiı bırsaya yolladigindaki gun kur ile beyan donemi arasindaki kur farki varsa o da bu 2600tl limitine giriyor şirket varsa (ki benim var) gelir vergisine dahil oluyor diyor.
Böyle birşey hiç duymadım yaw var mı bunun doğruluk payı?
Muhasebeci bilmiyor. Benimle beraber öğreniyor. Beyan etmeme diye birşey yok. Adamlara hepsi otomatik bildiriliyor zaten.
Kambiyo vergisi diyor. Çok iyi biliyorum var böyle bişi diyor.
https://medium.com/mali-m%C3%BC%C5%9...i-f673bdfa6c28
Bu makaleyi örnek gösteriyor bu makalede al -tut ile alakalı hiç bir vergiden söz etmiyor hatta tam tersini söylüyor:
""Hisseyi aldınız 10 Usd maliyet ile 20 Usd oldu ama satmadıysanız herhangi bir beyan vermenize gerek yok. Sadece değeri arttı diye beyan verilmiyor. Satar ve kazanç elde ederseniz beyana tabi.""
Doviz geliri icin en iyi secenek eurobond...
TL geliri icin en iyi secenek yuksek temettu odeyen bist sirketleri...
Bunun disindakilerle ilgilenemiyorum malesef cagdisi vergi yasalarimiz nedeni ile..
Syg,
Son bir kaç sayfadaki görüş birliği bunların bildirildiğini söylüyor. Benim muhasbeci de aynısını söyledi.
Tabi muhasebeci bu konuda mimli olduğu için güvenip güvenmemek size kalmış ama önceki sayfalarda da diğer forum üyeleri aracı kurumların hesap bilgilerini vergi daireleri ile paylaştığı konusunda hemfikirler sanıyorum.
Ben bir keresinde vergi dairesinde bi is icin bulunuyordum..
Hem de yillar oncesinde sahit oldugum bu olayda yan masada bir memur girmis bireysel hesaplara bakiyordu banka sisteminden...
Tum hesap hareketlerine bakabiliyorlar.
E-haciz koyabiliyorlar aninda..
Syg,
Böyle bir şey yok, Türkiye'de vergilendirme tahsil esaslıdır. Sadece satarsanız vergi ödersiniz. Sn samreit Almanyada böyle bir şey olduğundan bahsetmişti.
Yellen da kongre üyelerine böyle bir şeyin seçenek olduğundan bahsetmişti.
https://i.hizliresim.com/NmURvK.png
Bizde henüz yok, uygulanması zor diye düşünüyorum ama belli olmaz.
Bu capital gains tax olayı Amerika'da hali hazırda var diye biliyorum. Okyanus ötesi için yeni birşey değil. Amerika'nın b*ktan yönlerinden birisi.
Türkiyede de capital gains var(yabancı yatırım fonu, hisse, eurobond, 5 yıl içinde elden çıkartılan gayrimenkuller) ve oranı amerika da %20 civarında iken biz de %40 kadar yükseliyor. Ancak bizim avantajımız vergiden muaf(kimi muaf değil ama 0 stopaj) tuttuğumuz kazançlar; kambiyo kazancı, kıymetli maden kazancı, bist hisseleri kazancı, TL cinsi bonolardan elde edilen kazanç gibi. Tabi bunları ticarete dönüştürdüyseniz vergisi var.
Evet Türkiye'de tüm vergiler tahsile bağlıdır, nasıl evinizi satmamışken değer artışından sorumlu değilseniz, eurobond, yabancı hisse ya da yatırım fonu için de satıp parasını almamış iseniz vergi vermezsiniz.
Dikkatinizi çekerim, vergi mevzuatında bu değer artış kazançları alım-satım kazancı olarak da belirtilir, yani satım yoksa kazanç yok.
GER'de yabanci para hesabiniz varsa (vadesiz hesapta) ve sene sonunda bu hesaptaki yabanci paradan kur farkindan dolayi bir arti gelir olusmus sa gercekten bu vergiye tabi. Bireysel veya tüzel farketmiyor.
Diger bir olay ise akkumualasyon yapan fonlardan, fonlarin aldigi temmettülerden vergi kesemedigi icin, eger yil basi ve sene sonu itibari ile bu fon degeri yükselmisse (belirli bir hesaplama mantigiyla) bu artisin %30'unundan vergi hesaplayip tahsil ediyor.
Su anda bildigim kadari ile Avusturya ve Isvicre'de bu mantiga basladi.
Diger ülkelerde eninde sonunda buna baslayacak.
Hollanda'da da böyle diye biliyorum ama emin olamadım şu an. Bu olay Türkiye'ye de gelirse yurtdışı, yurtiçi hiç bir şekilde sistem içinde para tutmanın bir manası kalmaz. 90% Fiziki altına dönerim.
Realize edilmeyen kardan vergi alınması saçma bile değil resmen alçakça.
Yukarıdaki senaryoya göre adamın bütün parası yabancı para biriminde ise ve o yabancı para birimi yerel para birimine göre değer kazandıysa vergi ödemesi gerekir anlamını çıkarıyorum.
Adamın elinde hiç yerel para birimi yoksa ne oluyor? Yabancı parayı bozup vergi mi ödüyor? Rezalet.
Altin isi kolay devletler icin. Altin satisina ve evde saklamaya bir yasak koyarlar. Evde olanlarin teslimi icin bir zaman tanir. Getirmeyen ve evde tutanlara ceza meza getirir biter is.
GER bu tahsil ettigi vergileri satis yapildiginda alim/satim vergisinden mahsup edecegini söylüyor. 20 yil sonra, 10 defa yapilan vergi degisiklilklerinden sonra nasil hesaplayacaksa. O yüzden tüm belgeleri saklamak lazim. Sonunda kanitlamak büyük ihtimal bize kalir.
Amerika denedi bunu. Kaç kişinin altınını götürüp teslim ettiğini bir araştırın isterseniz.
Fiziki altının sizde olduğunu ispatlamaları mümkün değil
Getir derler onlar
Biz de götürmeyiz. Olur biter. Sorarlarsa "Yok". Kaydını mı tutuyorlar evdeki fiziki altının? Mümkün değil.
Yarın öbürgün iktidar değişir yasa değişir hop altınlar çıkar ortaya. Gerçi böyle bir saçmalık bir kere denendikten sonra terk edilse dahi, o güveni tekrar kazanmak imkansıza yakın bana göre.
https://static.daktilo.com/sites/71/...ge/erdogan.jpg
Ciddiye alan var mı acaba...
Dogru ABD denedi ve cok üstüne gitmedi (o zaman cok ihtiyac yoktu sanirim). Sorun simdi giderler mi, gitmezler mi?
Gelir vergisinide 250.000 dolar üstündeki gelirde %92'ye cikarmisti 2WW'de. 70'li yillarin sonuna kadar bu vergi dilimi %70+ civariydi hatirladigim kadariyla.
Kisaca yapabilecekleri cok sey var. Su anda durum aslinda fena degil. Öpüp basimiza koymamiz lazim.
Devletler borçlar çok olduğu için her türlü yola başvuruyorlar. Konuşulan haricindeki yöntemler:
-Servet vergisi,
-Vatandaşlık vergisi(oturumunuz başka ülkede olduğu durumlar için),
-CRS ilerletilmiş hali, yani sadece bilgiler paylaşılmayacak ülkeler birbirleri için vergi tahsilatı yapacak
Bu finansal baskı araçlarına karşı fiziki altın bir seçenek ama bence asıl direnç kripto paralardan gelecek.
Kripto paraları sadece değer saklama aracı olarak düşünmemek lazım. Web 3.0 denilen kimse tarafından kontrol edilemeyen, merkeziyetsiz, erişimiz sınırlanamayacağı yöntem üzerine çalışıyorlar.
Vergiler arttıkça insanlar dijitale kaçacak. Ben eninde sonunda vergi işinden vazgeçip borcu para basma ile kapatacaklarını düşünüyorum.
Problem şu an ile eninde sonunda dediğim zaman aralığında, bu süre içinde uyanık olmak, hızlı karar almak gerekiyor.
Kripto paralar kontrollü muhalefet.
Bir yandan kapital sahiplerini sıkıştıracaklar yukarıda örneğini verdiğiniz maddeler üzerinden, diğer taraftan da gayri resmi çözümü sunacaklar kripto'yu işaret ederek.
Herkesi bu şekilde kripto kümesine çekip ateşe verecekler en sonunda.
Kripto engellenemez sanıyorsanız büyük yanılgı içindesiniz. Bu sistemin tekerine sadece altın çomak sokabilir.