Bu konuda da agnostik yapıdayım. Teklif var ısrar, yok . Reha Bey sen de benzin bidonunu göm toprağa.
Gelirse de Ahmetg bizim forumdaş gelmezse de. İyisiyle kötüsüyle. Gazamız mübarek olsun.
Printable View
http://www.wikizero.co/index.php?q=a...TloaWYlQzklOTk
wikipedia nın başına 0 yazınca sıkıntı yok
Puffin browser ile cepten Vikipedi ye ve diğer yasaklı sitelere girebilirsiniz.
Eklenti vs. birşey gerekmez.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
pişti olmuş başkan.. ama add-on la daha da kolay.
Opera browser'dan giriliyor sanırım zira içinde otomatik bir vpn ile geliyor.
Ama neden? Neden bilgiye ulaşımımız bu denli engelleniyor. Bu kendi kafamızı kuma gömmek gibi bir şey değil mi?
Neden Türkiye'de milyonlarca insanın bilgiye ulaşımı bu kadar zor hale getiriliyor.
Wikipedia ciddi anlamda eğitici bir ansiklopedi. İçindeki bilgiler televole bilgileri değil.
Bu tür engellemelerle kendi kolumuzu bacağımızı kestiğimizi anlamamız lazım.
Bir ara wikiwand diye bir plug-in vardı. O da iyiydi. Ben asıl kendimize taktığımız çelmeyi anlamakta zorlanıyorum.
Diğer milletlerin gençleri istediği teknik bilgiye derli toplu şekilde hızlıca ulaşırken, bizde bu mümkün değil.
Çok saçma işler yapıyoruz gerçekten.
Dün buradaki muhbettin üstüne olmalı ki dün BBC türkiye 1981yılında Türkiye ekonomisi adında belgeselini yayınladı :)
https://youtu.be/NfG1g_9qKLs
O yıllarda yaşamadığım için film tadında izledim. İlk gözlemim o zamanlar Türkmüşüz, çevik çalışkan akıllıymışız.
Bizi araplaştırmışlar şimdi ama petrolle değil betonla.
İngiliz muhabirinin bazı cümleleri dikkatimi çekti
,Zengin değiller ama büyük bereketli ülkeleri var'
'Türklerin çoğu için ülkeleri yüzyıllardır olduğu gibi kendi kendine yeten bir köy'
YTD
Aynı imkan biraz daha gelişmiş bulduğum opera browserda da var. İçinde genel bir vpn var. Ama şaşırıp ta şifre ile girilen sitelere (örneğin hisse.net) veya dijital bankacılık hesaplarına bunlarla kesinlikle girmemek gerekli.
Ayrıca add-in yüklediğiniz browser bence dijital bankacılığa girdiğiniz browserdan farklı olmalı.
Hisse.net, bankalar vs falan hepsine kendi uygulamalarından giriyorum. Olurda cebi kullanarak internet bankacılığına girmem gerekirse Chrome kullanıyorum .
Bankalar adına gelen gerçek ya da sahte tüm mesajlarda içinde link varsa tiklamiyorum. Zaten mobil banka uygulamaları da düzenli aralıklarla şifre değiştirtiyor.
Dedigim brovseri sadece yasaklı siteler için kullanıyorum.
Birşey değil. Yalnız @rxpu arkadasin uyarılarını da göz ardı etmeyin derim.
Aynen.
Birde uygulamalar arka planda hangi izinleri kullanıyor dikkat edelim. Bazıları çok mahrem şeyleri öğrenmek isteyebiliyor.
Birsey sorucam telefonda android system webview diye bir şey var bunu guncellemeye gerek varmi playstore da binbir tane saçma yorum var ne ise yarar .
bankacilik islemlerimi kendi uygalamasindan yapiyorum ama genel olarak bir tehlike yaratirmi.
google crome kullaniyorum.
We will never stop fighting until Pastor Andrew Brunson is free."
@vp
#VVS18 #FreeAndrewBrunson
Kim atmış gene twiti önceki yahu ne trumpda nede pencede gormedim
Bnde basın expresten 8 tane 1+1 aldım gecen aya kadar 18 birikmiş alacağım vardı.İcraya verdım bazısı ufak tefek ödeme yaptı simdi 12 kıra alacak kaldı.Teksyılcı biri var hanı su 3 kagıtcı tiplerden Bi gecede A noktasından B noktasına malını kaçırıp gidenlerden .İlk kıraya vetırken 2 kırayı pesın odedı sonra tık yok.Bırıkmiş aidatı adıma icra gelmesın dıye Bn odedım.guya ay sonu çıkacak.baska Bi ev sahıbıne 2 kira pesın odeyıp ev tutacak sonra onada ödeme yok aylık kırayı resıdence da 400 liraya mal edıyor.Sahibinden com 2. El eşya satılıga cıkarmıs.batagım dıyor.Almanya buradan Iyı gelmeye başladı eskıden sıkılırdık....ytd
merkez bankası 1000-2000 TL'lik bütün bankton basar mı ?
1000 dolar almak için 100-200 tl'lik banknotları sayarken, 50-60 saniyede ancak bitiyor sayım
Oo alırım bir dal Maxhton browserdan. Çinliler bir de son versiyonlarında bazı fonksiyonları direk cloud üzerinden çalıştırmaya başlamışlar.
In 2016, computer security researchers from Fidelis Cybersecurity and Exatel discovered Maxhton browser surreptitiously sending sensitive browsing and system data, such as ad blocker status, websites visited, searches conducted, and applications installed with their version numbers, to remote servers located in Beijing, China
Gayrımenkul sayısının artması dertlerin geometrik düzende artması demek aynı zamanda.
İnsan bir tane bile kiracı ile uğraşamıyor.
Boş kalsa bir dert. Kiracı bulmak bir dert. Bela kiracıdan kurtulmak ise başa bela.
Acil bir ihtiyaç anında nakde dönüştürmek, konjonktüre bağlı olarak bazan olanaksız hale gelebiliyor.
Sinek kağıdı gibi atamıyorsun.
Eski futbolcu İbrahim Üzülmez'in futbolculukta kazandıklarını tümüyle daire alımına yönlendirdiğini duyardık.
Yüzlerce daire.
Bunlar için profesyonel bir de ekip bulundurmak gerekiyor.
Hukukçusundan, tamir ekibine, muhasebecisinden, tahsilatçısına...
Çok zor iş.
Rahmetli Tuzcuoğlu (nakliyat firması vardı) inşaatçı da olduğundan onlarca gayrımenkulü vardı.
Yukarıda saydığım ekibi tutmak zorundaydı.
Nerede dairesi var bilmezdi.
Öldüğünde de mirasçıları bölüşemedi o gayrımenkulleri.
Neyse ki ölmeden önce mirasının bir kısmının bağışladığı Güçlendirme vakıflarından birinin gücüyle işi temizlediler. Yoksa zordu.
Bu arada...Her şey kötüye gidecek değil ya... Durumu iyileşenler de var...:)
https://scontent.fsaw1-8.fna.fbcdn.n...d5&oe=5C5EF413
ameriga bizi gısganuyo
https://www.youtube.com/watch?v=GaVRFcZt3T4
Benim de bir kiracım var. 2 senedir kira artışı yapmamayı teklif ediyor. Sözünü bitirmesine fırsat vermeden, tamam diyorum. Çünkü düzenli kira ödüyor, eve iyi baktığını düşünüyorum. Biraz fazlasını almak için neden iyi kiracıdan olayım. Yeni gelenin nasıl olacağını nereden bileyim.
Düzenli kira ödeyen kiracı iyidir. Kıymetini bilin.
Bunu yazarken farkettim ki ben de bir hırsızım. Sanırım her insan hayatının bir döneminde bilerek ya da bilmeyerek hırsızlık yapıyor. Ben bilerek yapıyorum. Kira beyannamesi vermedim. Vergi ödemiyorum.
Bu devlete yeterince vergi verdiğimi düşünüyorum. KDV ÖTV Gelir vs. Devlet aldığım kiradan da vergi istiyor. Her şey düzgün işlese ülkede tamam vereyim. Sen yandaşın milyonluk vergi borcunu affet gel benim kira gelirime göz dik.
Elimden gelse devlete ödediğim tüm vergiyi geri almak isterim.
Bu arada kira da yakalanana kadar. Yakalanınca öderim.
Forumdaşları pazar pazar çok korkutmak istemem ama , Çinliler bunu Lavoisier'den çok daha önce keşfetmişlerdir.
Çin devletine ihanet eden ve zarar verenler için uyguladıkları cezada da ibretlik olması açısından bu bilgiyi ve yöntemi kullanmaktan da çekinmemişlerdir.
Kafasını kılıçla kesecekleri vatan haininin kafasına önceden ısıtılmış demir bir tas geçiriyorlardı. Böylece beyindeki kan dolaşımı aksamıyor ve kafa kesildikten 30 saniye ile 1.5 dakika arasında görebiliyor duyabiliyor hissedebiliyor ve yaşamsal fonksiyonlarını eksiksiz yerine getirebiliyordu.
Çinlilerin bu metodu kullanmasındaki amaç vatan haininin kafası kesildikten sonra başına gelenleri görmesi ve cezasının infazından sonra da olanlara tanık olması ve hissetmesi içindir.
Ben yılı dolan kiracılara standart bir metni whatsapp üzerinden gönderiyorum. Enflasyona göre epey düşük bir rakam yazdığım için seve seve kabul ediyorlar. :)
"xxxx dostum merhaba.
biliyorsun önümüzdeki ay 1 yılımız daha doluyor.
Bütçene fazla yük olmaması için zam olarak 50 tl gibi sembolik bir rakam düşündük. senin için de uygun mudur?"
Yasal oran ile 150-200 lira zam yapılması gerekirken 50 liralık artışı gören kiracı memnuniyetle kabul ediyor. :)
Dediğiniz gibi düzenli kira ödeyen kiracıya can kurban. Üçün beşin önemi yok. Huzur parayla ölçülemez.
Aslında dediğiniz gibi vergiyi "yakalanınca" ödemek kuzu kuzu ödemekten daha karlı olabilir.
Ama ben pek rahat biri değilim. Devletle ufacık bir konuda dahi ters düşmek her zaman canımı sıkmıştır.
Rahat uyuyabilmek için kuzu kuzu ödüyorum vergimi.
Vatanseverlik bilinciyle falan değil ha, tamamen "al şu parayı düş yakamdan" şeklinde. :)