Atilla Yeşilada nerede konuştu? eski videosuna denk gelmiş olmayasınız?
Dolara gelince, dolar zaten şu an oldukça değerli.
Printable View
https://www.youtube.com/watch?v=hgNzeymxnLM
siz burada %1 fazla faiz almaya calışın adamlar lokma işinden koyduğu sermayeyi 1 yılda çıkarıyormuş.
İzmir de olsa tutmaz her gun biri lokma döktüruyor burda.
Biber patlıcan 5 tl idi markette bugün gördüm şok oldum
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Tanzim satisi geliyor, cakkal esnaf (Tengricim duymasin :) ) hemen fiyatlari asagi cekmis..
Syg,
Katmadeğersiz bütün ürünleri ve işleri (EKMEK, GIDA, TOPLU ULAŞIM) zorunlu olarak devlet ağırlıklı yapmak zorundalar. Yoksa enflasyonu aşağı çekemezler.
Peki sosyal bunalım ve patlama olur mu? Olur.
Çünkü bu kadar kalifiye olmayan kahvelerde boş boş pişpirik okey oynayıp volta atan insan oturup FORTNITE oyunu yazacak kapasiteye gelemez ki? Bu tür insanlar ya şehirde kalıp uygunsuz işlere bulaşacaklar, veya köylerine dönüp tarım hayvancılık yapacaklar.
tüketici açısından belli bir süre iyi olabilir ancak uzun vadede ciddi sorunlar doğurabilir marketlerin küçülmesine yol açar bu da işsizliği besler en sağlıklı çözüm tarım ve hayvancılığın köylerde desteklenmesi ve üretim artışının sağlanması bu tarz adımlar serbest piyasa ekonomisi ile ilgili şüpheleri de arttırır zaten girişimci sorunu olan bir ülkeyiz her soruna böyle çözüm bulamayız içme suyu fiyatları içinde çözüm bulsun devlet denir bu seferde tanzim damacana suları mı satılacak :)
Tanzim satış yerleri ile sebze-meyve fiyatları düşüyorsa...
Tanzim köprü, otoyol, hastane yapış yerleri de isteriz...Tanzim benzin istasyonları filan da...Tanzim vergi sistemi de...Tanzim devleti de isteriz...
İsrafları ve adaletsiz , gereksiz işleri görünce...(saraylar, arabalar, şatafatlar, peşkeşler)
Bahri, sen de izlemişsindir. CNN türk TV de Cem Seymen köylere gider, üreticilerle görüşür, örneğin 50 kuruşa üreticiden alınan portakalın pazarda tüketiciye 3-4 nasıl satıldığnı incelerdi. Yani bu durumun ortadan kalkması gerekiyor. Bu yapılmak istenen bunu sağlar mı? zaman gösterecek. Ancak bir yerden başlamak gerekiyordu. Aksaklıklar görülürse düzeltilir inşallah iyi bir sonuç elde edilir. Pazarlar manavlardan daha pahalı oldu. Üstelik izmir gibi bir yerde. İzmir gibi diyorum. Çünkü şehirden 20 km çıkınca köylere ulaşabiliyorsunuz.
alıntı
Asıl sorulması gereken soru ''Tarlada 2 lira olan domates niyemarkette 8 lira oluyor?'' değil;
''Geçen yıl tarlada 25 kuruş olan domates bu yıl tarlada niye 2 lira oluyor?''dur.
Cevabı da bellidir;
Gübreye
Elektriğe
Doğalgaza
Akaryakıta
Köprü ücretlerine yapılan zamlardır...
bu uzun vade sürdürülürse bende memnun olurum marula 5 lira maydonoza 2.5 lira vermek saçmalık ama ben bunun sürdürülebilir olacağına inanmıyorum olursa pek çok karmaşık durumlar olabilir mesela evine uzak yerde tanzim market kurulup ucuz fiyatlardan faydalanamayan ne yapacak bu haksızlık oluşturmaz mı enflasyon sepetindeki gıda fiyatları sadece tanzim market baz alınarak yapılıp buna göre enflasyon verisi açıklanırsa bunun piyasalara etkisi ne olur zincir bir marketin dibinde tanzim market açılırsa bu haksız rekabete girmez mi bu durum marketlerin kapanmasına yol açmaz mı bunun gibi pek çok soru üretilebilir
Birde şu var mb sının gıda enflasyonu tahminlerinin düşmesinde bu tanzim marketlerinin açılacağının önceden bilinmesinin etkisi var mıdır
Yeni HAL yasasını niye çıkartmıyorlar? Cevap rantiye izin vermiyor.
Aynı sarı plaka sahiplerinin ve bazı büyük aracı plaka kiralama bayilerinin lobisi gibi. Hepsi götürü vergi.
Aynı ECZA odalarının SGK içindeki Eczaneleri zorla kapattırması gibi, ilaç komisyonu devlete kalkacaktı ve SGK içindeki eczaneler tane ile ilaç verecekti, ilaç israfı önlenecekti.
Aile sağlığı merkezlerinin sayısı artacağına Devasa hasta sayısı gelir garantili Şehir Hastaneleri yapılması gibi.
HAL lobisi. Sarı Plaka lobisi. Ecza Odaları lobisi. Hastane lobisi.
Tonla lobi var. Devleti düdüklüyorlar. Mutlaka bunun siyasi rant bağlantısı var. Kırışma oluyordur. Al gülüm ver gülüm.
Kazançtan gelir vergisi alamazsan, harcamadan dolaylı vergi alırsın. Ama istatistikler gösteriyorki ekonomi küçüldüğü için dolaylı vergi gelirleri ciddi oranda azaldı. Hazine tarrağı tutar böyle giderse. Nakit açığı var. Ayağını yorganına göre uzatmazsan kıçın açıkta kalır demiş atalarımız.
Türkiye vergi kaçırmak için bir cennet. O yüzden ekonominin %70 den fazlası KAYITDIŞI.
Ankara'da ilk tanzim satış çadırı kuruldu: Kilo kotası var
http://www.patronlardunyasi.com/habe...var-216326.jpg
http://www.patronlardunyasi.com/habe...asi-var/216326
HAL yasası değişsin o zaman. Beklenen nedir?
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: '5 ildeki hallerde eş zamanlı yapılan operasyonlarda sebze ve meyvelerin alış ve satış fiyatlarında yüzde 800'lere varan fahiş fiyat artışları tespit ettik. İlk verilere göre, fahiş fiyat uygulayan 88 firma hakkında 2 milyon liranın üzerinde idari para cezası uygulanması için Bakanlığımızca idari işlem başlattık. Denetimlerimizin etkisi şimdiden fiyatlarda görülmeye başlandı, operasyonlar sonucu hallerde satılan sebze ve meyve fiyatlarında ciddi oranlarda düşüşler görüldü' açıklamasında bulundu.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/s...ettik-41111820
O hallerdeki aracılar da kendileri...Nasıl çıkartsınlar yasayı ve bertaraf etsinler...Kendi kendilerini mi imha edecekler...
Diyelim dolari pzt 5.30 dan sattin, aksam chivas ini actin, hanimi da ikram ettin. Guldunuz sakalastiniz oynastiniz ve uyudunuz.
Ertesi gun dolar 5.35 oldu. Keske satmasaydim dedin ama icinden de bir his nede olsa dusecek dedi
Bir sonra ki gun tekrar 5.30 a dustu. Ne kadar da hakliymisim bu dolar 5 tl altini gorecek dedin kendi kendine. Hanini Kavaklidere de guzel bir restorana goturdun, bonfile yediniz.
Carsamba gunu yine 5,35 oldu ama icin rahat. Kesin dusecek dedin. Persembe 5.45 oldu alsam mi almasam mi diye dusundun ama cektigin stresleri dusununce en iyisi beklemek dedin.
Sonra dolar yavas yavas yukseldi ve artik almayacagin bir seviyeye geldi. Tekel bayiye gittin raki aldin, anca raki care olur zaten.
........
Yukarida ki sadece bir senaryo. Onemli olan dolari satip yukaridan tekrar koyma cesaretine sahip olabilecek misin. Ha belli olmaz dusebilirde ama duserken zaten alinmamali.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
30 yil sonra karne ile sebze meyve sattilar derler mi acaba.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burda arkadaşlara bir sorum olacak fiyatlar oranlar kafam karıştı. Repo faize göre daha mı iyi daha mı kötü paralel mi .
Bir banka yatırım hesabım var nakit parayı otomatik repoda değerlendiriyor bu faize yakın bir şey mi yoksa çok mu uzak bilemedim .paramın enflasyona karşı erimesini istemiyorum .
Birde vadeli dolar hesabı nasıl açılıyor örneğin ziraatte hesabım var biraz kurcaladım ve dolar alım satım var ama vadeli dolar hesabı açamadım ya da ben bilmiyorum. bilen arkadaşlar bilgisini esirgemesin lütfen.
Teşekkürler.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnternetten veya mobil den giriyorsaniz cok sayida vadeli vadesiz hesap acabilirsiniz doviz almadan once yeni hesap ac deyin ve mevduatin cinsini secin bu sekilde alisirsiniz hosunuza gitmezse kapatabilirsiniz.
Syg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Su an bir gelir kapisi da 0 arac satisindaki azliktan dolayi kisildi. Ocak ayi mtv indirimine ragmen gecen seneki satislarin %59 altinda kalmis ve bircok marka hala 2018 leri tuketemedi misal yeni focus cogunu sirketlerin almasina ragmen hala yeterince trafikte gorulememekte.
Orada da aracilar var 2000 cc 100 binlik arac 300 bine tuketiciye ulasiyor tanzim gelir mi acaba :)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bugun akm acilisini izleyenlerin dikkatini cektimi bilmiyorum,
cumhurbaskani, yuklenici firma sahiplerini, mimari cagirdi 7-8 kisilik ekip
yuklenici firma sahibine soruyor 24 ay sureyi ne kadara indiririz ? diyor
CEVAP: NE EMREDERSENİZ !
7-8 kisilik yuklenici firma sahipleri ve mimarinda ELLER ÖNDE BAĞLI !
// biz zor ilerleriz boyle, ceketini iliklersin bitti.
vah vah diyor insan gorunce
Yok hocam eski degil dun bir konferans vermis orada konusmus. Altin.in sitesinde bir vatandas yazdi. Suan konferanstayim boyle boyle diyor diye...
Alenichev hocam tersten cikayim isterse dolar 10 olsun pisman olmam. Gunluge koyacagim zaten 2 aya parayi eve yatiracagiz o sebeple tl de tutmam lazim.
Erdoğan, "Ne diyorlar domates, patlıcan, sivri biber, bunların hepsi yutturmaca" dedi. Ticaret Bakanlığı'ndan hale giden müfettişlerin dövülmeye kalkıldığını söyleyen Erdoğan, "Kendini devletten güçlü zannedenler varsa şunu bilsinler ki devlet nasıl teröristlere Tendürek'te Cudi'de işini bitirdiyse halde terör estirenlerin işini de en kısa zamanda bitiririz" diye konuştu.
Vallahi pes
Billahi pes
Tillahi pes
SÖZÜN BİTTİĞİ YER
Kandil deki teröristle,haldeki esnafın bir tutulduğu bir ülkede söylenecek söz kalmamış demektir...
"Dikkatinizi çekti mi Sn Dudu ile Sn Erdoğan ın söylemlerinin birbirine ne kadar paralel oduğu?"
saygılar/başarılar
Sn Dudu
Üzgünüm ama elinizdeki belediyeleri bir bir kaybediyorsunuz...
Neden mi?
Cevabı aşağıda...
Pazar gününüzü mahvetmek istemezdim ama üzgünüm gerçekler böyle...
http://www.hisse.net/topluluk/showth...45#post3145145
saygılar/başarılar
Club den aradılar (İngilizce bilmeyenler için club un telefuzu:Kılab)
Çıkmam lazım
saygılar/başarılar
ya şuraya ne zaman girsem okumaya,
mevduatdan çok dolar konuşuluyor..ya ben anlamıyorum kardeşim gidin dolar sayfasında ters düz ne yapdıysanız sabahtan akşama kadar konuşun size bişe diyen yokki..bırakında şurada bir iki oran görelim,kim kaçtan ne baglıyor onu konuşalım...bıktım sizden
not:şimdi bana kimsede doların yönü ile mevduat faiz alakası filan yoruma yapmasın..yemezler.
Sonunda geldim yine Orucoglu'na.
10 ar dakikadan 20 dk sicak havuz yaptim.
Etlerim sanki testi kebabi gibi yumusacik oldu.
Kemigi ceksen dokulecek kivama geldi..
Otel yari dolu..
Fiyatlar yine somestre oncesine inmis.
4 gece al 3 gece ode var kisi basi 790 TL ayni 45 gun oncesi gibi..
Syg,
Burada esas önemli olan konu soruyu soranın aldığı cevap karşısındaki tavrının, tepkisinin nasıl olduğudur.
Aldığı cevap karşısında sadece mutlu olmakla yetinmiş ise vay halimize!
Son derece sağlıksız, korku, tedirginlik yansıtan böyle bir cevap karşısında bir insanın bana göre irkilmesi, böyle bir cevabın nedenlerini çok iyi düşünmesi gerekir.
Sariyer'den ciktim 3. kopru ve 30-40km kadar baglanti yolunu kullandim, Gebze'ye geldigimde toplamda 60 TL otoyol/kopru ucreti odedim. :(
Yollar tuzak dolu.
Bizimki kadar vatandasina guvenmeyen, tuzak kuran baska bir devlet yoktur herhalde.
Adam Afyon ovasinin ortasina bile EDS sistemi koymus..
Gecen defa ayni gunde iki tane ceza yemisim.
Duble yol yaptik diye bagirirlar secim meydanlarinda ama adam gibi kullandirmazlar.
Bu defa cok dikkat ettim ama bakalim ne gelecek eve.
Syg,