Yani Nisan Marttan iyi ,Mayıs Nisandan iyi olur diyorsunuz :oleyo:
Printable View
CHP ve/veya muhalafet yöneticilere sesleniyorum burdan
İktidardan uzak durun
Milli mutabakat hükümeti falan filan aman haaa
Akp 17 yıl sofrada tek başına yedi içti sefa sürdü,şimdi sofrayı beraber kaldıracak birilerini arıyor/arayabilir
Aman aman haa DİKKAT!!!
AKP nin önünde 2 yol var
1)Enflasyonla harbi mücadele,ekonomiyi soğutma; O zaman manşet işsizlik %20 olur ki en kral hükümeti bile yakar/yıkar bu oran
2)Ekonomiyi canladırma,işsizliği azaltma
a)Kendi imkanları ile ekonomiye para pompalama:Hem tulumbada su bitti,hem bütçe disiplininden taviz vermek olur,hem de ekonomiye pompalayacağınız para enflasyonu azdırır İşsizlik düşer gibi olur
b)Dış Kaynak la ekonomiye para pompalama:IMF e gitmez/gidemez Reis...
Gördüğünüz gibi her iki tarafı b.klu değnek durumlarında iktidar....
CHP ve/veya muhalefet partileri aman dikkat
Sorumluluk dan kaçıyormuş gibi görünmeden ne yapın edin iktidardan uzak durun
Allem edip gullem edip 17 yılın faturasına, medyaları aracılığı ile algı yaratarak sizi ortak etmeye çalışacaklardır..
Buna izin vermeyin
17 yıldır çektiğimiz cefa dan daha fazla koyar bu bize
Hakkımı helal etmem sizlere
(sizi kullanamazlarsa ya terörü,yada dış güçleri bahane etmeye devam edeceklerdir)
saygılar/başarılar
5,9508 +0,0265 +0,45%
Yapacağın işi ya....
Spoiler okumayalım diye buraya geldik hale bak..
Ne adamsınız ya
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada "sofrayı kurmak/kaldırmak" deyimini genç arkadaşlarımız bilmeyebilir
Açıklayalım
Eskiden yer sofraları olurdu (kırsalda halen devam ediyordur)
Sofra bezi denilen genişçe bir bez yere serilir,üzerine "kasnak" adı verilen oval cisim koyulur,onun da üzerine "sini" denllen tepsi koyulurdu
İnsan diz çökerek veya bağdaş kurarak o sofradan yemek yerlerdi...(çok sağlıksızdı)
Sofrayı kurmak bir zahmetse,kaldırmak 1000 zahmet gerektirirdi...
"Sofrayı kaldırmak" deyimi buna itafen kullanıyor kanaatimce
saygılar/başarılar
Herkese günaydın. Dolar kurunu 6 tl ye sabitleme gibi bi durum olabilrmi? Olursa ülkemiz acisindan getirisi be götürüsü ne olur?
Öyle olursa acimazlar bu ülkeye...
Yakarsa bu dünyayı garipler yakar
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence 6 tl ye değil de gün içinde oluşan piyasa fiyatının % 10 altında işlemler kabul edilecektir desinler KHK ile...Hatta bu duruma göre % 20 ye kadar çıkarma hakkı da var denilsin KHK da...:he:
Yani satmak isteyen % 10 alttan satsın...Almak isteyen % 10 yukardan alsın :he:
% 20 ye kadar da hakkı olsun KHK ile...
senden daha yaratıcı fikirler bekliyorum metkon
3 büyük medya patronun döviz cinsinden borçlarını araştırdım...
1)Ferit Şahenk:En kolay verilerine ulaştığımız medya patronu çünkü Kap da Doğuş Holding in finansaları paylaşılıyor
4,75 milyar euro
2)Turgay Ciner:Medyadan birşeyler bulmaya çalıştım..1,66 milyar dolar en son geçen Ağustos da kredi aldı..Benim tahminim 3 milyar dolara yakın borcu vardır
3)Yıldırım Demirören:Medyadan birşeyler bulmaya çalıştım.En son Doğan Medya yı alırken 700 milyon dolar kredi aldı
Benim tahminim bunlarında 1,5 milyar dolar borcu vardır
3 nün toplamı kabaca 10 milyar dolar
Yılbaşında 10 milyar dolar 10x5,28=52,8 milyar tl eder
Bugün 10 milyar dolar 10x5,95=59,5 milyar tl eder
Fark(kur zararı)=7 milyar tl eder (beter olsunlar)
Şimdi sizlere sorum şu:Sizce bu 3 büyük medya kuruluşunda bağımsız/tarafsız dolar/tl yorumları yapılabilir mi?
En ufak panik halinde önce bu tosuncuklar güme gidecek...
Halkı panikden uzak tutmak için herşeyi olduğundan 5 kat iyi göstermek için ellerinden geleni yapacaklarıdr
Ama şaşkınlar bilmiyorlar ki muhalefetin sesini kısarak orta/uzun vadede kendi ayaklarına sıkıyorlar...
saygılar/başarılar
TCMB Faiz Kararı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Nisan ayı Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini beklentiler doğrultusunda %24 seviyesinde sabit tuttu.
TCMB “Ek Sıkılaştırma” İfadesini Çıkardı
TCMB’den yapılan açıklamalar şu şeklide gerçekleşti.
• Fiyat İstikrarına Yönelik Riskler Devam Ediyor.
• Veriler Ekonomideki Dengelenme Eğiliminin Devam Ettiğini Göstermektedir.
• Parasal Duruş Hedeflenen Patika İle Uyumlu Belirlenecek.
• Enflasyon Görünümünde Belirgin İyileşmeye Dek Sıkı Duruşun Korunması Kararlaştırıldı.
• Enflasyon Göstergelerinde Bir Miktar İyileşme Gözlenmektedir.
TCMB kararı açıkladığı saatlerde Dolar/TL 5,95 direncini aşarak 5,98 seviyesini test etti. Ek sıkılaştırma ifadesini çıkarmasının kısa süreli yükselişe etkisi olsa bile, doların tüm para birimleri karşısındaki dolar endeksli destekli yükselişi devam ediyor. Kararın ardından 5,98’i test etmesi sonrasında yükselişine ara veren dolarda 5,95 desteğinin altına sarkmalar görüldü.
Bugün Gün İçerisinde ABD 1.Çeyrek Büyüme Datalarını Bekliyoruz. (Beklenti %2,20)
Mayıs ayıdan FED toplantısı olmamasına rağmen bu büyüme verisi ardından gözler FED’de olacak. Bununla birlikte Trump’a yönelik ABD gelişmeleri yakın takibimizde olacak. Özellikle azledilmesi hakkındaki haber akışı ile birlikte 2. Dönemde koltuğa yeniden seçilmemesi adına gelişmeler ve petrol fiyatlarındaki kısa bir duraksamanın ardından yükselişler de takibimizde olacak.
24 Nisan TR ETF’lerinde son 1 yılın en büyük çıkışın gerçekleşmesini de notlarımıza ekleyelim.
eft lerdeki çıkış a1 capitaldada yazıyor
5,96 da temaslar var gibi...
Sn. Başkanım doların tekrar 7,20 üzerin test edebilme ihtimalini düşünürsek bu sefer nasıl olur alım-satım işlemleri sabit kura geçilir mi birde fiziki tutmak mı iyi yoksa bankada kalması mı? 7 üzerleri felaket olur bence şayet 7-8-9 gibi olacak olursa senaryo nasıl olur. mb ve bankaların tavrı vs.?
hiç birimiz bir şey bilemeyiz onlalr karar vericilerin bileciekleri şeyler ama metkon gibi çeşitli fikirler üretebiliriz:)
şu son yumruk olayı ve sonraki mahkeme süreci dikkate alınırsa ülkede %30 dan fazla oy alan ülkenin anamuhlefet partisi liderine hırsızlıktan suçu sabit bi adamın attığı yumtuğa sahip için siyasetçileri görünce yarın sabit kurada geçilse eldeki doalrlara el konsada şaşırmam. adaletin herkes için olması gerektiğini düşünüyorum. ülkedeki bazı siyasetçilere twitle hakaret edildi diye tutuklamalar yapılırken ana muhalefet partisi başkanına yumruğu çakanın elleri öpülüyorsa korkun yarın herkesin başına farklı şeyler gelebilir
geçen bir röportaj vardı, köylü adam şehire inmiş sucuk almaya, 35-40 liranın altında bulamamış veryansın ediyordu pahalılığa, chp istanbulu almış ondan böyle artmış sucuk fiyatı diyordu.
çok takmayın kafanıza yani , başı ağrısa chpden bilecek kişiler var ülkede.
İktidara gelip gelmemek gibi derdim olmasaydı sizin gibi bende kafaya takmazdım
Ama benim hayallerim var
Ben iktidarı talep ediyorum
Bu ülkeyi yönetmeye talibim ve hazırım
İktidara gelmek için de 1 kişinin dahi olsa kafasının berrak olması gerekiyor
O yüzden hata yapmamalıyım muhalefet olarak...(Allah nazarlardan saklısın şimdilik iyi gidiyorlar...)
31 Mart seçimleri de bize gösterdi ki 1 kişi bile çok önemli
13.xxx kişi ile İstanbul da iktidar olduk....
Sizin gibi boşverrr/adam sendecilik yapmış olsaydı İmamoğlu/muhalefet o 13.xxx kişi karşı saflarda olabilirdi,İstanbul da bizde olmazdı...
saygılar/başarılar
İddaa ediyorum Doğuş Holding dolar/tl 7,20 de üzerinde batmasa bile don göynek kalır...
Hesap etmedim
Ferit Şahenk için dolar/tl de kritik eşik 7,20 değildir de belki 8.00 dir (oturup hesap etmem lazım)
Ama öyle bir batarlar ki....
Tarih de ne batmaz denilen koca koca şirketlerin battığını görülmüştür...
Tekrar ediyorum
Dolar/tl 7,20 lerde Ferit Şahenk batmaz belki ama tası tarağı satmak zorunda kalıp, bir don bir göynek ile cıs cıbıldak kalır..
Dip/Ek Not1:Cumhuriyet tarihinde bu kadar büyük özel sektör borcu ile ilk defa karşı karşıyayız.Ö yüzden sanki yaşanmış bir tecrübe varmış gibi kendinden çok fazla emin konuşmamak lazım...
Dip/Ek Not 2:Göynek; Halk dilinde/kırsal da "gömlek" demektir...
saygılar/başarılar
Hele AKP iktidardan düşerse bu SABAH grubu, AKŞAM grubu filan tam fiyasko olur zaman içinde...