Mal yedirme gibi hareketler yapıyor, boyle durumları sevmem hele endeks te buna çanak tutarsa , umarım yanılırım .
Asla , kat'a ,kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Printable View
Banka bilançoları sonrası borsada ara ara enflasyon düzeltmesi hariç hicbir şey beklemiyorum. Secimlere tek bir lot ilaç hissesi satmadan gireceguz anlamini tasiyor. En dogru secim mi emin degilim ama bu adamlarin kendilerini guvenli tarafta tutacaklarindan eminim..Tabii BE ve FE kardeslerin guvende olmalari yatirimcilarin da haklarinin ayni olcude korunacagi anlamina gelmiyor. Hayislisi veya hayirsizi ne olursa olsun artik!
Semih Akgün un ortaklar arasında olması beni şaşırttı , kendisi emlak isindeydi sanırım , sinpaş tan tanırım , ilginç kim kimi takip ediyor anlamış değilim :) , buradaysan yaz Semih Bey ne düşünüyorsun açık olarak .
Yatırım tavsiyesi olmayan önemli not bir anda 9.2 lerde görürseniz şaşırmayın , 10 üzeri görürseniz de sevinin fakir fukaraya pide falan dağıtın .
Eczacı grubunda genel kurullarda böyle adamlar çıkıp yönetime yağ çeker. Bunlara majestenin küçük yatırımcısı diyorum ben. Bu adamlar genel kurul tutanağına geçirmek amacıyla konuşur. Mesela orada isyan çıktı niye tutanağa geçmiyor. Çünkü yazman patronun adamı. Konuşmak da boştur. Orda konuşmanın yanında önceden hazırlanmış flash belleği bakanlık görevlisine verip tutanağa geçene kadar orada beklemek gerekir.
O toplantıda 15-20 kadar katılımcı vardı. Bir bölümü isyan etti. Seyfo denen atıl kurt her soruya içi boş cevaplar vermeye kalkınca patronu kürsüye çağırdı. Patron haklı isyanlara karşı "mesaj alınmıştır" dedi.Ama gel gör ki tam olarak hangi mesajı aldı meçhul.
Bir eleştiride orada isyan eden genç arkadaşlara olsun. Orada bulunanlar genel kurul gündem maddelerine evet cevabı verdiler ya da hiç oy kullanmadılar. Mesela faaliyet raporu, finansal tablo, yönetim kurulunun ibrası, denetçi şirketle ilgili oylamalar kilit maddelerdir. Bakın bakalım bu genç arkadaşlar bu maddelere niye hayır oyu vermemişler.
Evet doğru aslında majestelerinin hizmetinde gibi , katılıyorum Semih in tarzı üzmez , her karara şerh konulsa şerh düşen herkesin ismini yazmak lazim gelir ki patron çok vakit kaybeder bu da bir protesto olur .
Ancak patronlar çok basitçe vekaletname verip gorunmeyebilirler , seyfettin gibiler de he he ile geçiştirir.
Patron açıkça "" biz karışmıyoruz fiyat oluşumuna , eczyt aliyor , alim yaparak fiyat yükseltmemiz beklenmemeli derken " demekle eski düzenin aynen gideceğini söylemiş , cevaben garanti bbva niye yapıyor aklı yok mu denebilir di.
Ne desek boş! "Mesaj alınmıştır " demis. Fiyati yukseltecekler anlamini tasimiyor. Enflasyona gore 2-3 ayda bir %5-10 fiyatı çekerler o kadar. Bence topluluğun da planları bugün için belirsizdir. 5. aya giriyoruz, ilan ettikleri yatırımların hiçbiri gündeme gelmedi.
Bence o yatırımlar yapılıyor olmalı. Niye ilan etsinler. Halka açık şirketler değil ki yatırım yapanlar. Yapı grubu, Kağıt grubu, maden hangisi halka açık. Bence yatırıma devam ediyorlar. Ukrayna Rusya savaşından sonra kağıt temizlik maden ve yapı ürünlerinde Türkiye'nin şansı çok arttı. Bunlar karda yürüyğp izini belli etmez. Monrolde yatırım devam ediyor ve hiç çaktırmıyorlar. Madende devam ediyorlar. Biz bilemiyoruz, nerden öğreniyoruz, çevreci tepkisinden. Ya da sektör yayınlarından.
Bülent kardeşim meşazını aldım, ben de varım. Norepliy kardeşim sen de var mısın?:cool:
Bir yere gidemediğim için varım. Benim gözümde Bist'in büyük kağıtları bitti..Bundan sonra spekulator faaliyeti ve zaman zaman büyük kağıtlara 1-2 günlük giriş çıkışlar görürüz, bir de halka arz faaliyeti. Diğer hisselerin yatırımcıları malesef taş yesinler.
Bugüne kadar endeks 30 daki çıkış da devalüasyona ve enflasyona cevaptı. Şimdi o da bitmiş overshoot sonrası düzeltme yaşanacak gibi. Öyle saçma öyle bilgisizce ekonomik önlem diyemiyorum, zihni sinir kararları alınıyor ki, 1 sene sonrasını düşünemiyorum. Galiba sonbaharda seçim yapabilirler diye düşünüyorum. Bekledikçe ekonomi daha da bataüa gidiyor çünkü. Mütahitler inşaat satsın diye ekonomiyi ve faiz verimlilik denklemini altüst ettiler. Para basma, kamu harcaması, kamu bankaları ucuz kredi sonuç hiper enflasyon. Ben yakın gelecek bile göremiyorum. Ama eczacılar Sn Noreply nin dediği gibi güvenli liman. Ama bizi koruyacaklar mı yoksa satacaklar mı göreceğiz.
Bence Eczacıların fiyat artırması sadece mali bedava kaptırmamak amaçlı bir basit ayarlama o kadar.
Kaç kere söyledim , kısa donem faiz ayarlaması sadece belli şirketlere kredi musluğunu düşük fiyattan açmak için , yani roll over yapabilsinler .
Bundan sonra salı öğleden sonraya randevu vermesen iyi olur .
Bu 2. Vak'a :)
Eczacibasi grup şirketlerinin pd/dd oranları yerlerde sürünüyor 1. Çeyrek bilancolari açıklandıktan sonra bu oranlar nasıl değişir birde öyle hesaplamak gerekir. Bu grup hisselerin fiyatlama mantığına bir türlü adapte olamadım. Y.T.D.
Niyet 9,20 ye kadar salıp istediğini yapabilmektir.
Yatırım tavsiyesi değildir.Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kendi gördüğüm fiyatlar üzerinde , trade yapamamak çok can sıkıcı ancak bunun önemli bir nedeni daha önce bu kağıttan full çıktığım iki kerede bana aynı fiyattan alım hakki tanımadı.
Patr..n la başedebilmek kolay değil.Nerede ne yapacakları belli olmuyor.Çok kısa ,kısa vade oynamak zor iş açıkçası.SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ortak bir görüş olarak ağırlık kazanıyor. Piyasanın işleyişi normal olsa aşırı satım yerlerinde satış, aşırı alım yerlerinde satış düşünülebilirdi. Aşırıdan kastım %4-5 tabii, uçtan uça diyelim ki %8-10 olsun.
Ama böyle bir zamanda değiliz. Kağıdı kaptırma korkusundan daha da önemli olanı önümüzdeki günlerin ne getireceğinin belirsiz olmasıdır.
Keşke fiyatı yükselse de bizde portföyün diyelim %10 unu kaptırmış olsak. Veya fiyatlar öyle bir yükselse ki portföye başka kağıtlar alsak, riski dağıtsak.
Bence bu koşulların hiçbiri mevcut değil. Gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi beklemekten başka bir çare görmüyorum.
Bu adamlar lot sayıyor. Kimde kaç tane var biliyorlar. Büyük ihtimal devlet kurumlarından ya da bankalardan öğreniyorlardır. SPK içinde bile adamları var bunların. Burada yazılanları okuyorlar. Hem de ilgiyle. Mesela beni ismen zaten ecyap dolayısıyla tanıyorlar. Genel kurul yapılan binanın ana kapı gririşinde kimlik beyanı yaptığınızda içeri bilgi gidiyor. Biraz yüksek miktar hisse taşıyan ve problem çıkartacak herkes oturum başkanına işaret ediliyor. Bunun için çalışma yapılmış gibi. Gözlerimle görmesem inanmazdım.
Malum kurumdan tek kişiden isteseler hangi aracı kurum veya bankada hangi ismin ne kadar lotu var çıktısını önüne koyarlar ki koyuyorlarda. Ve asıl hedefleri uzun yıllardır tutan inatçı kesim. Son 1-2 yıldır olanları kolay dökerler. Bence aceleleri de yok. Şimdilik insanları bezdirip sinirleri ile oynarak zevk alıyorlar sadece.
[UOTE=bezginbekir;5901688]Bu adamlar lot sayıyor. Kimde kaç tane var biliyorlar. Büyük ihtimal devlet kurumlarından ya da bankalardan öğreniyorlardır. SPK içinde bile adamları var bunların. Burada yazılanları okuyorlar. Hem de ilgiyle. Mesela beni ismen zaten ecyap dolayısıyla tanıyorlar. Genel kurul yapılan binanın ana kapı gririşinde kimlik beyanı yaptığınızda içeri bilgi gidiyor. Biraz yüksek miktar hisse taşıyan ve problem çıkartacak herkes oturum başkanına işaret ediliyor. Bunun için çalışma yapılmış gibi. Gözlerimle görmesem inanmazdım.[/QUOTE]
Yatırım/ilaç paritesini yavaş yavaş olması gereken yere; 4 seviyesinin altına getirecekler galiba.
Dikkatinizi çekmek açısından, yatırım holding'te mal çıkılmış filan değil, tümüyle kendi kafalarına göre nokta atış yapmak üzere hareket ediyorlar.
Ibb de onaylanan imar planlarının aski süreci ne zaman başlayacak. Konuya hakim arkadaşlar bilgi verebilirlermi.Y.T.D
Teşekkür ederim haziran ayının sonunda aski süreci de bitecek desenize yıl sonuna kadar da yeni tapular çıkar herhalde Y.T.D
Büyük virman neden yapılır... globalin 75m lotu iş e devredilmiş. İşin toplam lotu 100m olmuş
Globaldeki lotlar Eczacı yatırımın piyasadan alıp dolaşımdan çıkardığı hisseler. Global zaten eskiden Eczacı menkul değerlerdi. Gllobal holding satın aldı o aracı kurumu, adı değişti. Bu sadece globaldeki işlem görmeyen tipteki hisselerin(yatırım holdinge ait) İş yatırıma aktarılması. Bu tek başına bir anlam ifade etmez. Sadece aracı kurumu değiştirmiş Eczacı yatırım. Bir anlam çıkartmak için başka şeyler de olması gerekir.
Bireylerin on habercisi olabilir mi acaba durup dururken ne gerek vardı ki
benim salılar perşembe olmuş geçende de böyleydi :D
Ege seramik performansı yıllardır iyi. Bu kur artışı ve çin mallarının tercih edilmemesi işleri daha da iyi yapmış görünüyor. Bu eczacılarda oyun kar göstermemek üzerine kurulu. Şirketler hele halka açık şirketler asla faaliyet karı gösteremez kolay kolay. Holding angarya masraflarını bunlara paylaştırırlar kalan kar da kuşa döner. Vitra Karo 14 yıl olmuştur ilaçta hep zarar. Bunu açıklayan varmı. Bu sene olsa olsa tapi olur gene kar üretemez. Ne zaman kar üretir o zaman holdinge bedava fiyata ilacın elinden alırlar. Bunlar çok utanmaz adamlar. 90 milyon dolar para ödedi bugüne kadar Karonun % 25 i için. Ege seramiğin ödediği son10 yıldaki temettüleri toplasan dolar bazında ilacın şu anki fiyatını geçer. Üstüne de 23 tl kendi fiyatı kalır. Demek ki sektör karsız değil. Burada bir operasyonda, paylaşımda ve yükümlülükte bir sorun var.
Ecyap halka açık bir 20 yıl geçirdi ya zarar etti ya da tapi oldu ara sıra cüzi bir pozitif oldu. Ne zaman ortaklıktan çıkarma uyguladılar hemen ciddi kar etmeye başadı. Şimdi durumu çok iyi
Eczacıbaşı Girişim Pazarlama % 50 si ilacındı hep zarar ederdi. Tüm yatırım harcamalarını ilaca yaptrdılar. Yatırımlar bitince 35 milyon tl ye sabırım 10 milyon dolar civarı cüzi bir paraya ilacın elinden aldılar holdingin bünyesine kattılar.
Bu şerefli arkadaşlarımız böyle insanlardır.
Bakalım akşama görürüz bizim güvenli liman ne yapmış? Güvenli liman mı? Dibi delik havuz mu? Vitra ve Monrol'ün durumlarına bakar bu yıl için ilave sermaye ihtiyacı görünüyor mu fikir yürütürüz.
Ben borsada bir fiyat hareketi bekliyorum. Ne zaman başlar, enflasyon düzeltmesi mi olur, fazlası mı olur bu sorulara bir yanıtım yoktur.
Evet Bülent 30 kuruşluk "meşaz" almış görünüyor. Bu adam tl yi usd, kuruşu cent zannediyor. Bu adamlar değişmez. Fiyatın artışından acı çekiyorlar. Mesela 1 usd bunlar için çok büyük fiyat, Öyle görüyorlar.
2021/3 141m kar var bu sene ki yani akşamki tahminim 2022/3 390m tabi gönlümden geçen 550m
[
30 kuruş değil ama 2-3 liralık bir düzeltme beklerim.
Neden beklerim?
Yatırım Holding'in 45-53 aralığına yerleştiğini düşünüyorum.
Önce yatırım holdinge göre bir düzeltme beklerim.
İkincisi Eczacıbaşı (topluluk) tam bir döviz deposu, çok düşük bırakırlarsa piyasa eninde sonunda bu tarafa gelir.
Sonuncusu İlaç hissesinden ucuz sadece bankalar kaldı. Bankalar çöpsüz üzüm değil. Dünkü S&P raporunu okudunuz.
Kar beklentileri Holding'in ilk 3 ayda temettü ödemiş olmasına bağlıdır.
Temettü alınmamışsa yine 150 milyon lira civarı (100-150) bir kar gelir beklentisindeyim. Bir kısmı kur farkı ve faiz gelirleri kaynaklı olur.
Buyurun sıcak sıcak, topluluğun faaliyet raporu yayınlandı.
Bu yıl erken yayınlandı, iyi de oldu.
2021 de topluluğun toplam cirosu 1,5 milyar Euro
Dış satım 937 milyon Euro
Vergi faiz ve amortisman öncesi kar 315 milyon Avro
Şimdi zamanım yok, aksama ve yarın detaylarına bakarım.
https://www.eczacibasi.com.tr/_Media...eport-2021.pdf
Esan produces 135,000 tons of
zinc and lead concentrates and 400 kg of
gold ingots. In 2020, we began producing
copper concentrate as well. Our lead and
zinc mine in Balya, Turkey, processes 1.5
million tons of ore annually and produces
135 thousand tons of concentrate. In 2021,
the Balya Pb-Zn Mine alone supplied 52
percent of Turkey’s lead exports and 9
percent of its zinc exports, positioning us at
the forefront of Turkey’s lead exports and