Hafta sonu alınan makro istikrar tedbirlerini dünya üstündeki hicbir bankaciya, fon yöneticisine anlatamazsınız. Krediler için merkez bankasında karşılık ayırmak, döviz mevduatı tutanlardan Kkm'ye donmeyenlerin ( bir ceza olarak) karşılıklarını artırmak, lira olarak tutulan karşılıklarda faizi sıfıra düşürmek, dövizle yapılan sözleşmelere kısıtlama getirmek ( ve böylece ekstra döviz alim satımına yol acmak) görülmüş şeyler değil. Umarım yanılırım ama Bbva nin bu ortamda secim sonrasına yatırım yaparak teklif fiyatını yükseltmesini " sıfır olasilik" gibi görüyorum. Eğer öyleyse, bankalarda çok ciddi bir açığa satış ve karşılığında açıkci sıkıştırma görebiliriz. Ülkede işler gerçekten çok kötüye gidiyor. Eczacılar bu kötü gidişe karşı korunabilir mı? Reel ekonomide belki evet ama borsada kızağa çekilme olasılığı da var. Bu yuzden aman dikkat diyorum. Bu arada Cuma günü dibe vurdurulan fiyatlardan çok istemesem de - gelecek temettunun küçük bir kısmı kadar- almış bulundum. Bundan sonraki alim satımlar oya işçiliği gibi olmak zorunda gibi görüyorum.
Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.
Yer İmleri