Kazanır kazanır o sonra fazlasıyla. Sıkıntı yok. Yuh be yuh..Göz göre göre tokatoloji sanatı öğretisi anlayana..:vk::thumbdown:
Printable View
Halka açıldıktan hemen sonra halka açıklık oranı 3 te 2 gibi (%20.51 den %6.89 a) düşecek olan bir şirketi halka açmanın ne tür bir mantığı olabilir?
Tamamen içgüdüsel olarak o işin bağlanmış bile olabileceğini düşünüyorum. :)
Bu paralar adamlar için anlam bile ifade etmiyor. Artık akılları başlarına geldi, büyük batılı kurumlardan küçük pay alacağına kontrol sende olsun. Zaten sektörde bizimki gibi fırsat da yok, bazı yerlere bunları yaklaştırmıyorlar bile. Öyle oturup körfez sermayesi gelsin diye beklemekle olmayacak bu iş, karşılıklı iş birlikleri lazım. Öte yandan körfez sermayesi uzakdoğuya çok ilgi duymaya başladı, oralarda fırsatları değerlendiriyorlar. Allahtan yemeklerini yiyemiyorlar:)
TERA PORTFÖY ..... :party:
Bu portföyde kimin parası var?
Muhtemel Enjektörü bulduk mu ne? :notr:
Vişne gibi iştah kabartan hasatlar olmasa kim gidip bu verimsiz tarlalara yatırım yapar? Denetleyici kurumun da işine geliyor sonuçta tabi suç yoksa. Varsa tespit edip cezalandırırlar.
TSPOR 108 kuruştan kapattı. Eş zamanlı olarak sermaye azaltımı, akabinde de sermaye artırımı öncesi fiyat babında bu neye tekabül ediyor hesaplayalım:
[(108x6.82)-582] × 1.1/7.5=22 kuruş
Hisse eş zamanlının arife günü 74 kuruştan kapatmıştı.
Demek ki son 2 haftada hisse 74 den 22 ye inmiş yani %70 değer kaybetmiş.
Son 12 aylık zirvesi ise eski (eş zamanlı öncesi) fiyattan 3.5 TL idi. Demek ki zirvesinden de %94 düşmüş.
Bilemiyorum. Karanlık odada güniçinde yapılan hacmin yarısı kadarını yani 500 küsür bin lotu 637 TL tavan fiyattan vermişler. Günlük hacim 931 milyon TL, karanlık odadaki hacim 324 milyon TL. Yarın ne olacak merakla bekliyorum.
ABD borsaları yeni tarihi zirve yapmak üzereler. S&P500 6148 deki tarihi zirvesine sadece 8 puan mesafede.
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Temmuz ayında 350 baz puanlık bir faiz indirimi beklediğini belirtirken, Merkez Bankası’nın yıl sonu hedefi olan yüzde 29’u tutturabileceğini söyledi.
Hakanın dediği gibi olursa özel banka hisseleri bundan güzel nemalanır.
TERA'ya nazar mı değdi..?
:notr:
Ya da TERA operasyonu mu başlattılar?
https://i.hizliresim.com/pn0tetz.png
FROTO ya hep bakıyoruz o da bize bakıyor. 96 yı aşarsak vitese geçmiş olur ama 96 ya daha çok yol var. Hadi diyelim 96 ya doğru yol almak yerine 79 un altına indi, o zaman ne yapacağız? 79-96 arası bana mayınlı bölge gibi gözüküyor, bu marj robotların treyd bölgesi..
FROTO nun bu bölgeden kurtulamayıp hissenin trendsiz bir şekilde +-%10 luk geniş bir kanal içinde yatay hareketini sürdürmeye devam etmesi (aynen EREGL nin başına geldiği gibi) beni en çok tedirgin eden mevzudur. El mahkum seyretmeye devam.
Front running mevzusu zaten hep benim kafamı kurcalıyor. 30 endeks kağıtlarının çoğunda oluyor bu ama galiba FROTO da biraz fazla oluyor gibi, belki de yanılıyorumdur. Aslında yasal olmayan bu yöntem Robotların ve Algoların ödediği yüklü harçlar yüzünden elde ettikleri imtiyaz kapsamında yasal hale sokuluyor.
Vişne Madencilikte 1 milyar TL yi aşan bir hacim eşliğinde 629 TL de kapı gibi duruyor hisse. Bravo adamlara, hisseyi havada asılı tutma gücüne sahipler.
Aynen öyle TH..
Yasal olmayan demesek daha iyi bence. Zira BİST bu konuda co location server lardan HFT prg leri ücretlendirerek müthiş gelir elde ediyor. Sonuçta o zaman niye co location a izin veriyorsun.?
Cevap feci gelir elde ediyor... Kim kime dum duma gibi bir durum. Front running yapan prg ler özellikle kripto larda aşırı etkin.
ABD borsası yeni zirve yaptı. DAX tarihi zirvesinin hemen altında. BİST 100 endeks hadi yeni zirve yapmasın ama 10 bini üstüne çıkıversin bir zahmet.
Suheyl & 0101
Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum, VSNMD halka açıklık oranı her gün düşüyor, 5 ay ÖNCE halka açıldığında %20.51 idi, dün itibariyle %6.89 a düşmüştü, bugün %6.67.
MKK den bunu nasıl hallediyorlar acaba? Ortada bu konuyla ilgili bir KAP filan yok.
Bence o da serbest.
Mesela ben bu vişneden %5 alsam duyurusunu yapmak zorundayim. Hisse dagılimında da gözükür.
Fakat bu aldığım hisselerin borsa kotundan düşmesini gerektirmez.
Istedigim zaman istedigim kadarini satarım, alırim.
Eger %5 altına düserse veya %10 üstune cikarsa o gün bildirimde bulunmak zorundayım.
Hatta hakim ortaklar ve yönetim kurulu da ellerindeki hisselerin bir kısmını veya tamamını borsaya kote edebilirler.
Ancak onlar hisse aldıkları veya sattikları gün yaptıkları islemi KAP'ta acıklamak zorundadırlar.
Fonlar ise;
Fonun içeriğindeki varlıkları nasıl görebilirim? - Midas https://share.google/ZrjY8X4BbwV27Esk9
KAP: PSDTC [HEDEF VSNMD ] PERGAMON STATUS DIŞ TİCARET A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1451535
Dosyalar:
https://kapatt.matriksdata.com/40283...97a1fcbdef3e8a
Özel Durum Açıklaması (Genel) 2025-06-24
Th gerisini sen çözersin artık.
KAP: SKP [TLY VSNMD ] TERA PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. Pay Alım Satım Bildirimi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1427052
Dosyalar:
Pay Alım Satım Bildirimi 2025-04-17
KAP: [IZFAS SANEL TDGYO VSNMD ] BORSA İSTANBUL A.Ş. Endekslerde Kullanılan Fiili Dolaşımdaki Pay Oranı Değişiklikleri
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1428539
Dosyalar:
Ne hisse geri alımı ne de serbest fon alımı tedavüldeki lotları değiştirir. Hisse geri alımı yapıp sermaye azaltımına gidersen imha yoluyla geri alınan lotlar tedavülden düşülür (hem sermayeden hem de tedavülden).
Doğrudan sermaye azaltımına gidersen hem tedavüldeki hem de sermayedeki lotlar orantılı olarak düşer.
VSNMD deki olar başka olmalı. Ellerindeki MKK de kayıtlı lotlardan bir kısmını borsada işlem görmeyen tipe dönüştürüyor olmalılar. Bunun başka yolu yok. Ama KAP ta açıklama yapmadan, başvuru filan olmadan yasal olarak bunu nasıl yapıyorlar çözemedim.
Eyvallah Zdx Güzel bilgiler bunlar.
TERA nın alımları tedavüldeki lotları etkilemez, borsada işlem görmeyen tipe dönüşmedikleri sürece. Adamlar MKK ye başvurup bunları çaktırmadan tedavülden çıkarttılar herhalde.
TERA halka arzı yapan kurum. sanırım halka arzdan hisse var ellerinde % 10 geçince de kapını atmış. Sonra ilk attığım linkte PSDTC işinde bir ilginçlik var. Gerisini bende anlamadım ya KAP var bende göremedim ya da başka kaçırdığımız bir nokta var.
Benzer olaya BJKAS ta şahit olmuştuk geçen sene. Bazı BY statüsündeki hissedarlar sık sık MKK ye başvuru yapıp ellerindeki lotları borsada işlem görmeyen tipe dönüştürdü, sonra zamanı geldiğinde tekrar başvurup borsada işlem gören tipe dönüştürdüler. Halka açıklık oranı bir o yana bir bu yana oynayıp durdu.
Evet bu sizin dediğiniz en mantıklı olanı. Kaldı ki belki de ortak tedavüle soktuğu payları tekrar sterilize ediyor. Arz sürecini iyice bir incelemek lazım aslında. Ama zaman kaybı sadece bence..Gerçekten zaman harcanmaz, olay belli bu kâğıtta. Tokatizm etkisi izleniyor bir miktar::)))
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
FENER Pazartesi bölünerek açılacak.
Pazartesi bölünmüş fiyat = (48.52+4) : 5 = 10.50 TL
Rüçhan fiyatı = 48.52-10.50= 38.02 TL
https://halkarz.com/visne-madencilik...an-ve-tic-a-s/
Halka arz sonuçları var.
24 mln lot halka arz edilmiş görünüyor.% 20,5 Ama tera halka arzda aldıklarını belki açık olmayan statüde almıştır ben o kısımlarını anlamam.