Originally Posted by
ekonomist88
1. Ben normalde şise cam topluyordum uzuncuyumdur. Buranın ucuz kaldığını düşündüm bu tarafa geçtim ciddi şekilde yanıldım.
2. Geçme sebebim ucuz kalmasıydı.
3. Bu şirkete şirketin kendisinde para olmadığı için kendi hissesine yatırım yapamıyor hatta bildiğiniz gibi sattı.
4. yabancı Çin dahil tüm dünyada özellikle teknoloji şirketlerinden çıktı hatta ciddi şortladı. Vesteldede yabancı oranı yüzde 40 a dayanmıştı şuan yüzde 5 oda muhtemel bıyıklı yabancı.
5. Şirket şuan günlükçülerde el değiştirip duruyor. Düşüşlerde ciddi satış yiyor. Satılmasa bile piyasa yapısıcı olmadığı için sert tepki oluşuyor. Piyasa yapısının ana işlevi aşırı hareketleri engellemek bunda bu yok yani düşüşde el freni boşalıyor.
6. yakın gelecekte ABD borsalarında yüzde 10 bizde en az yüzde 5 düşüş vestelde bunun 2 katını tahmin ediyorum. Artmadığı halde düşecek. Çünkü bu hissede günlükçü Türkler var, onlar uzun vadeye yatırım yapmaz. Girer çıkar günü kurtarma derdindedir.
7. son çeyrek beklendiği gibi togg satışa başlar ve bu etkisi bilançoda satışlarda en az yüzde 10 üzeri büyüme yapabilir.
8. bu vestel için yeni bir sektör kazanma olacak. Artık beyaz eşya tv üreticiliğinde oto sistemlerine giriş olacak. bu sayede satışları artıracak. Vestel avrupanın sayılı elektronik eşya üreticilerinden argeside iyi bu kırılmaya oynadım. Olursa nasibimiz varsa kazanırız yoksa bu son 3 ayki rallide hisselere arkadan baktığımız gibi bakarız.
gerçekten açı çektirdi enflasyona karşı parmızı pul etti alırken şuanki bindiğim arabamın parası kadar para yatırdım şuan yarısı atmiyor.
ytd.