Originally Posted by
sazeli
Aracı kurumlar sen yatağında uyurken havuzlarında bulunan hisse senetlerinin belli bir teminatla alınıp satılması izin veriyorlar galiba fakat gün sonunda veya takas günü yerine koyuyorlar senin bir kaybın yok ama birileri borsalar düşerken senin hisseleri satıyorlar alt fiatlardan alıp yerine koyuyorlar.Aradaki kar cukka kendilerine sonundada sana da günün kerizi deyip yatlarda matlarda tur atıyorlar.Suudi arabistanda yasak dedim orası şeriatla yönetilen bir ülke diyorlar.şeriatla felan ilgisi yok gitsinler araştırsınlar Avrupa ülkelerde böyle bir durum yok.genellikle gelişen ülke piyasalarında yatırımcı çekmek için izin veriyorlar Türkiye bu konuda kısmen yasak getirdi ve faydasını görüyoruz açığa satış serbest olsaydı borsa son düşüşte en az 10 bin puan düşerdi.3-4 bin puan düşüyor artıya geçiyor.Kim ne derse desin izin alınmadan , rıza olmadan , habersiz birilerinin malını mülkünü ALIP SATMAK yerine aynısını koysanız bile hırsızlıktır.Önce benden izin al onay al sonra benim hisseleri alırsın satarsın kabul ama benim haberim olmadan alıp satarsan hırsızlıktır eeeee yerine koydum diyorlar bu mazeret değil ...... keriz avutmasıdır.SON SÖZ BU KONDA TEKRARDA YAZMAYACAĞIM ............BEN KERİZ DEĞİİM HİSSELERİMİN AÇIĞA SATIŞ DA KULLANILMASINI İSTEMİYORUM.