Hocam aziz nesin hikayesi gibi olmuş :) İşşizlik azalınca ekonomi büyümesi lazım, biz de tam tersi oluyor.. Nasıl verimsiz, sacma sapan bi ekonomiyse artık : )
Printable View
Aslında işsizlik azalacak demek istemedim. Aksine artacak. Ama işsizliğin artmasına rağmen basit ve Türkiye'nin üretmeye alışık olduğu ürünler benzer bir arz seviyesi ve kapasite kullanımı ile üretilebilecek. Türkiye'de zaten hizmetler sektöründe aşırı bir şişkinlik var. Bu normal değil. Sanayi yok üretim yok ama maşallah hizmetler sektörü istihdamdan aslan payını kapıyor. Bu düzelecek eli mahkum.
Tüm bunlar aslında çarpıklığın ve devlet destekli hormonlu büyümenin direk bir göstergesi.
Dikkat ettiniz mi? Bu Münbiç te meydana gelen patlama nedeniyle ölen abd askerleri için normalde Reyiz Trump ı aradı başsağlığı diledi diye yandaş medyada haber gelmesi gerekirdi. Acaba aradılar da abd başkanı görüşmek istemedi. Eğer böyle bir şey varsa yakında kokusu çıkar.
10 kuruş düştü diye zafer naraları atan aktroller hala doların bu tarz yapay baskılar ile dizginlenemeyeceğini anlamadılar. üretim ve ihracatınızı artırırsanız döviz düşer.
@mrarslanoglu adlı kişinin Tweetine göz at: https://twitter.com/mrarslanoglu/sta...544718848?s=08