Sayfa 685/1000 İlkİlk ... 185585635675683684685686687695735785 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 5,473 - 5,480 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Çok kuvvetli ve uzun süren bir resesyon ile aslında cari açığı yaratan imalat mallarına olan talep te kesilebilir. Türkiye çok basit ama hayatı devam ettirecek kalitede malları üretmekte sorun yaşamıyor.

Evet Türkiye'de üretilen ve içine hurda naylon katılan tuvalet kağıtlarını kullanmaya alışmamız gerekebilir.
    Tereyağların yarısı su ve ayrandan oluşacaktır. Bu da doğru.

Ama bunun yanında Türkiye'nin üretmediği ve üretemeyeceği bazı ürünlerin de ithalatı ekonomik daralma ile azalacaktır.

Aslında Türkiye çok daha yüksek bir işsizliğe razı olursa dövizi frenleyebilir. Zira basit mal ve hizmetleri çok daha az işçi ile üretecek bir altyapı var. İşsizler ordusu da daha komünal ve kalabalık gruplar halinde yaşamaya alışmak zorunda kalabilir. Örneğin 1 evde 7-8 kişinin yaşaması v.b.

Ama buradaki temel sorun şu ki, yüksek işsizlik politikacı için dövizin artması veya belirli firmaların iflas etmesinden daha kritik bir problem. Sonuçta Türkiye alışık olmadığı uzunlukta bir süre için yine hiç yaşamadığı bir işsizlik yaşarsa bu politikacıyı hakikaten götürebilir.

O nedenle ben politikacının belirli bir işsizlik seviyesinden sonra kendi geleceğini de düşünerek sabredemeyip ekonominin temelleri ile uyumsuz hormonlu bir büyüme düğmesine basmak zorunda kalacağını tahmin ediyorum. İşte dövizi ateşleyecek te bu olacak.
    Hocam aziz nesin hikayesi gibi olmuş İşşizlik azalınca ekonomi büyümesi lazım, biz de tam tersi oluyor.. Nasıl verimsiz, sacma sapan bi ekonomiyse artık : )

2.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Hocam aziz nesin hikayesi gibi olmuş İşşizlik azalınca ekonomi büyümesi lazım, biz de tam tersi oluyor.. Nasıl verimsiz, sacma sapan bi ekonomiyse artık : )
    Aslında işsizlik azalacak demek istemedim. Aksine artacak. Ama işsizliğin artmasına rağmen basit ve Türkiye'nin üretmeye alışık olduğu ürünler benzer bir arz seviyesi ve kapasite kullanımı ile üretilebilecek. Türkiye'de zaten hizmetler sektöründe aşırı bir şişkinlik var. Bu normal değil. Sanayi yok üretim yok ama maşallah hizmetler sektörü istihdamdan aslan payını kapıyor. Bu düzelecek eli mahkum.

Tüm bunlar aslında çarpıklığın ve devlet destekli hormonlu büyümenin direk bir göstergesi.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. Dikkat ettiniz mi? Bu Münbiç te meydana gelen patlama nedeniyle ölen abd askerleri için normalde Reyiz Trump ı aradı başsağlığı diledi diye yandaş medyada haber gelmesi gerekirdi. Acaba aradılar da abd başkanı görüşmek istemedi. Eğer böyle bir şey varsa yakında kokusu çıkar.

4.  Alıntı Originally Posted by colkutupayısı Yazıyı Oku
    Dikkat ettiniz mi? Bu Münbiç te meydana gelen patlama nedeniyle ölen abd askerleri için normalde Reyiz Trump ı aradı başsağlığı diledi diye yandaş medyada haber gelmesi gerekirdi. Acaba aradılar da abd başkanı görüşmek istemedi. Eğer böyle bir şey varsa yakında kokusu çıkar.

j.bolton trumpa bizimkileri anlatırken, bunların söz verirken dötü başı oynuyor
    nesine güvenip te suriyeden asker çekeceğiz demesinin ardından saldırı geldi..?

5. 10 kuruş düştü diye zafer naraları atan aktroller hala doların bu tarz yapay baskılar ile dizginlenemeyeceğini anlamadılar. üretim ve ihracatınızı artırırsanız döviz düşer.

Alıntı Originally Posted by colkutupayısı Yazıyı Oku
    10 kuruş düştü diye zafer naraları atan aktroller hala doların bu tarz yapay baskılar ile dizginlenemeyeceğini anlamadılar. üretim ve ihracatınızı artırırsanız döviz düşer.
    Nasil teshis ettiniz bunu, biz hic dusunemediydik!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

7.  Alıntı Originally Posted by colkutupayısı Yazıyı Oku
    10 kuruş düştü diye zafer naraları atan aktroller hala doların bu tarz yapay baskılar ile dizginlenemeyeceğini anlamadılar. üretim ve ihracatınızı artırırsanız döviz düşer.
    Diğer bir seçenekte "DIŞ GÜÇLER " diye bahsettikleri ülkelerde çok büyük oranlarla doviz borçlanıp iç piyasada dovize baskı yaparak düşer :D

Ama unutulmasınki borç alan yarın bir gün emir alır. ( alıyoruz da )

8. @mrarslanoglu adlı kişinin Tweetine göz at: https://twitter.com/mrarslanoglu/sta...544718848?s=08

Sayfa 685/1000 İlkİlk ... 185585635675683684685686687695735785 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •