Bu arada döviz+yabancı hisse diyenler KUB'u unutmasın
Printable View
Bu arada döviz+yabancı hisse diyenler KUB'u unutmasın
elimdeki tüm hisselerimi+hisse içeren fonlarımı sattım...yarın bir kısmı hesaba geçecek...ve yarın ne alacağıma karar veremiyorum...iyi mi? ppf de mi kalsın?
Pratikte, aktif yönetilmeyen bütün işlemlerini en orta vadeli eurobondları taşıyan bir fonun getirisinin usd/try nin getirisinin altında kalma ihtimali var mı ? ideal koşullarda.
Mesela TPE'ye baktığımda tüm periyotlarda usd/try getirisini geçmiş. 5 yıl sonra da bunun yaklaşık böyle olma ihtimali nedir sizce. Atıyorum o süreçte usd/try %80 artarsa aynı içerikli bir fon daha üstünü mü daha altını mı getirir ? Bunların arasındaki korelasyon nedir ?
Ama belki de sadece usd/try değerlenmesini değil, o süreçte dolar mevduat faizini de ekleyip karşılaştırmak gerek.
sn.hellistheothers(nikiniz çok zor yazarken akla karayı seçtim)
Ben euorbond fonlarının aktif yönetildiğini sanmıyorum.Yeni para girişinde alıyorlar eurobondları öyle tutuyorlar.
Belki dönem dönem değiştiriyorlardır ama pekte sanmıyorum.
Yerli eurobond fonları sadece şu halde doların gerisinide kalır.
Bizim CDS'ler yükselmeye başlar ama dolar kuru baskılanarak yükselmesi engellenir.
İşte o zaman bu fonlar ciddi zarar yazarlar.
Bu tuhaf durum dönem dönem oldu.
Bu hal dışında yerli eurobond fonları dolarla aynı gider hatta kuru geçer.
Yabancı eurobond fonlarıda o ülkelerin CDS'inden etkileneceği için içinde bulundurduğu tahvilin ait olduğu ülkenin durumu etkili olur.
Ama onlarda o ülkelerde anormal şeyler olmadıkça her halukarda dolara eş değer getiri sağlarlar.
Ama tabi tüm bu fonlarda %10 stopajda var.Stopaj getiriyi törpüleyecektir.
son 2 yıl getirisi (usd/try %44)
% 59
% 70
% 65
% 69
son 3 yıl getirisi....(usd/try:%195)
%193
%205
%195
%213
son 4 yıl ,,,, ( usd/try %237)
%242
%252
%238
son 5 yıl getirisi ........(usd/try:%254)
% 266
% 270
dbh...fpe....ake..ıpv
uzun dönemde usd/try altında kalmıyorlar...eurobond olanlar..
ama ''yabancı borçlanma''olanlardan usdtry getirisi altında kalanlar var..mesala ARE 3,4,5 yıllıklarda hep usdtry altında...
(not:19 haziran TARİHİ BAZ ALINARAK HESAPLANMIŞTIR DÜN GECE...)