Sayfa 685/1001 İlkİlk ... 185585635675683684685686687695735785 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 5,473 - 5,480 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bu hafta endeks 110 altına gelmedikçe, usd/try 7 altında kaldıkça , sadece döviz borçlanma ve değişken biriktireceğim.
    Endeks tekrar 110 altına inerse hisse fonlarını biriktireceğim.
    Yok eğer dolar 7 üstüne çıkar, endeks de gevşemezse değişken ve ppf ekleyeceğim.
    Bu haftaki stratejim bu.

Sn. Oldskool, o gönderdiğiniz grafikleri döviz borçlanma fonalrı için yollamanız mümkün müdür ?
    O kategori çok sakin sanki. DBH taşıyorum o tarafta ama hemen hemen tümünün getirileri çok benzer. Net başarısıyla ayrışan pek yok.
    Döviz borçlanmaları hep takip ederdim ama mantığını çözemediğim için bir türlü alamamıştım, ilk defa geçen hafta bir miktar girdim artık geç mi kaldım bilmiyorum, bundan sonra getirileri nasıl olur bakalım.
    Değişken olarak da neler tercih edilmeli bu ara kararsız kaldım içerikleri çok karışık, kiminde hisse çok, kiminde az, herhalde risk anlayışına göre karar vermek gerekiyor.

2.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Döviz borçlanmaları hep takip ederdim ama mantığını çözemediğim için bir türlü alamamıştım, ilk defa geçen hafta bir miktar girdim artık geç mi kaldım bilmiyorum, bundan sonra getirileri nasıl olur bakalım.
    Değişken olarak da neler tercih edilmeli bu ara kararsız kaldım içerikleri çok karışık, kiminde hisse çok, kiminde az, herhalde risk anlayışına göre karar vermek gerekiyor.
    Hocam değişkenler arasında tefaştan filtrelerseniz. Kısa ve uzun dönemde istikrarlı ve başarılı olanları ve içerikleri görmek mümkün.
    Tacirlerin, TCD en başarılısı ancak, biraz volatil ve ani düşüş çıkışlar yaşıyor yapı ve içerik itibarı ile. Forumda da dikkat etmişsinizdir, çok insanı kızdırıyor bazen.

Ben Azimut GMA taşıyorum. Osmanlı portföyün OPB, Oyak'ın OKD, Qinvest EIB ve Fiba'nın FID 'de diğerlerine göre bence iyi olanlar ve aktif yönetilenler. Çok çok az miktarda bunlardan da var bende.

Tabi bence iyi derken, bütün periyotlarda daha istikrarlı ve getirileri yüksek olanlar anlamında söylüyorum.
    Eğer tedirginlik varsa belki sepet yapılabilir 3-4 fon seçilerek.

Değişkenlerin sıkıntısı kıyas kriteri çok açık ve belirgin değil. Elbette benchmarkı var ama hesaplaması zor.
    Hisse yogun fon, relatif olarak bist100'ü geçtiğinde rahatça iyi olduğu görülebiliyor.

Ben değişkenleri genelde tüm değişken fonların ortalaması ile kıyaslıyorum. Düzenli olarak bu ortalamanın üstünde kalanları tercih ediyorum.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3. ortalama vadesi kısa olan ''yabancı borçlanma araçlarına sahip fonlarınn'' kısa vade getirileri çok oluyor..

are...167 gün...%12,10 (aylık)

ortalama vadesi daha uzun olan ''yabancı borçlanma araçlarına sahip fonların'' kısa vade getirileri çok az oluyor..

tdg...558 gün...%2,30 (aylık)

AMA ORTALAMA VADESİ UZUN ''yabancı borçlanma araçlarına sahip fonlar'' uzun vade de (1-2-3-5 yılda) her halukarda diğerlerini dövüyor..

bizim yerli eurobondlar da ise şimdilerde TAM tersi oluyor...

uzun ortalama vadesi olanların kısa vade de getirleri çok fazla(ake-2484 gün)...buna rağmen kısa ortalama vadelilerde kısa vade getiri çok daha az oluyor(ıvp 388 gün)...uzun dönemde bizde kısa ortalama vadeli fonlar nedense daha çok getiri elde ediyor...IVP uzun vade de herhalukarda diğerlerinden daha iyi performans getiriyor..

anladıysanız daha doğrusu ben doğru anlatabildiysem nedenini bilen yazabilirmi?biz de neden ters işliyor bu sistem?

4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hocam değişkenler arasında tefaştan filtrelerseniz. Kısa ve uzun dönemde istikrarlı ve başarılı olanları ve içerikleri görmek mümkün.
    Tacirlerin, TCD en başarılısı ancak, biraz volatil ve ani düşüş çıkışlar yaşıyor yapı ve içerik itibarı ile. Forumda da dikkat etmişsinizdir, çok insanı kızdırıyor bazen.

Ben Azimut GMA taşıyorum. Osmanlı portföyün OPB, Oyak'ın OKD, Qinvest EIB ve Fiba'nın FID 'de diğerlerine göre bence iyi olanlar ve aktif yönetilenler. Çok çok az miktarda bunlardan da var bende.

Tabi bence iyi derken, bütün periyotlarda daha istikrarlı ve getirileri yüksek olanlar anlamında söylüyorum.
    Eğer tedirginlik varsa belki sepet yapılabilir 3-4 fon seçilerek.

Değişkenlerin sıkıntısı kıyas kriteri çok açık ve belirgin değil. Elbette benchmarkı var ama hesaplaması zor.
    Hisse yogun fon, relatif olarak bist100'ü geçtiğinde rahatça iyi olduğu görülebiliyor.

Ben değişkenleri genelde tüm değişken fonların ortalaması ile kıyaslıyorum. Düzenli olarak bu ortalamanın üstünde kalanları tercih ediyorum.

tcd çok muhterem '' jale' 'risk sevenler için..... geçmişte adına 1000'er sayfa 1000 er sayfa forum yazıları yazıldığı riivayet edilmekte.. türev yaptığı,altına takla attiriyir filan diyorlar..aslında kendisi (yat..uyu...sonra 5 yıl sonra gözlerini aç ve sat...parasını ye...) tarzında bir fon...günlük takip edilmemesi gerekir...prospektüste yazıyor.. jalesi olanlar kızmasın..bende yok..

GMA (TAVSİYE DEĞİLDİR) benim favorimdir.....incelemelerden çıkan sonuçta fonun UZUN vadede iyi yönetildiğidir..FON İŞİ DE ZATEN UZN DÖNEMLİ OLMALIDIR..

5.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    valla çok doğru yazmışsınız,,,hepsi üç aşağı beş yukarı aynı değişken fonların...(tcd dışında)...sadece hisse oranları bazısında az,bazısında oldukça fazla...dolayısıyla biraz hesap kitap,biraz risk oranınız fonunuzu belirler..

6. Eurobond fonlarının uzun vadede birbirlerinden kayda değer bir farkı yok.
    Kısa vade girip çıkayım diyenlerse CDS'lerimiz (CDS'te tek değildir bunuda yazayım) ne yöne gidecek bunu öngörüp alıp satabilirler.

7. Değişken fon =TCD
    Gerisi hikaye.
    Yanlız kalp rahatsızlığı olanlar, sinir sistemi sağlam olmayanlar uzak dursun derim.

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hocam hepsi bunlar gibi görünüyor. Teşekkür ederim tekrar.

Bonus:

Sayfa 685/1001 İlkİlk ... 185585635675683684685686687695735785 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •