Originally Posted by
Cautionary
anadolu da küçük, hemen hemen herkesin birbirini tanıdğı bir şehirde kirada konutum var...tefe tüfe ne olursa olsun %10 dan fazla zam yap(a)mıyorum...bir sene de çok rica etti, hiç zam yapmadım...10 senedir kiracım bir kere bile kirasını aksatmadı...hemen hiç sorun yaşamadım diyebilirim.
son 10 yılda enflasyon ortalaması %8 ise, benim zam ortalamam da %7 filan olmuştur...ama bu sene %12 enflasyona rağmen %8 zam yaptık...ha enflasyon bir ara %6 lara düşmüştü, o zaman da %7-8 zam yapmıştık.
şunu demek istiyorum...enflasyon daki dalgalanmaları bir tarafa bırakıp uzun vadeli ortalamalarda bir zam hem kiracı, hem ev sahibi için iyidir...kirayı sorunsuz alıyorsan, bu en iyisidir.
ama hiç zam yapmamak...kusura bakma bir yıl o güzelliği yaparım..mesela adam sıkışmıştır, özel bir durumu vardır vs...ama öyle sürekli zam yapmayayım vs o kadar enayi değilim...gerekirse evimi boş tutarım.
parası olup da, enayi ev sahibi sayesinde beleşe yakın kirada oturuyorum diyor "çok akıllı" kiracılar...ben it gibi çalışıp bu birikimi yapmışım, öyle babadan deden kalmamış, ya da gecekondu arsasından gelmemiş..dibine kadar hakkımı alırım...vergimi de kuruşuna kadar veririm...ne hakkımı yediririm, ne de kimsenin hakkını yerim.