k.kore'den kaçtı iltica etti japonya'ya falan diye hiç haber duymadım.. aynı şekilde iran'dan kaçarak iltica etti' haberi de duymadım.. iranlılar kitlesel halde zaman zaman türkiye'ye geldi, şah devrilince ve sonra ırak-iran savaşı döneminde.. 1990 gibi istanbul nüfusu 7 milyon falanken istanbul'da 500.000 iranlı vardı.. bi ülkeden kaçanlar hiç bir zaman alt sınıf olmaz, üst sınıf kaçar, kaçmaya onun gücü vardır, kaybedecek bir şeyleri olması lazım ki- kaybetmemek için kaçar.. suriye giib nüfusun yarıdan fazlasının göç etmek zorunda kaldığı gibi ekstrem keyys değildi iran örneği
zaten sokakta karşıdan geldiğini gördüğüm herifin iranlı mı, erzurumlu mu, yoksa gürcü mü olduğunu ayırdetmek imkansızdı benim gibi bir egeli için.. iranlıların hemen hepsi mükemmel türkçe konuştuğu için, herhangi bir kürt aksanını hemen farkedebildiğim halde iranlıda böyle aksan farkı görmezdim..
bugüne dönersek, yurtdışına avrupa'ya falan turistik gezilerde şehrin kalabalığı içinde kimin türk olduğunu/olabileceğini %80-90 tahmin edebiliyorum uzaktan.. yurtdışına gitmek lazım- bu ülke yaşanmaz oldu' korosunun seslendirenleri de aynı güruh.. hepsi çift okey boşta rahatlığına erişmiş maddi olarak, ama asgari ücretle 4 kişilik aile geçindiren kitle adına duyduğu kaygıdan ölüyor nerdeyse
bu ülkede yaşanmaz diyenler gitse, ülke rahatlar
Yer İmleri