Originally Posted by
hayrani
sevgili forumdaşlarım, borsadaki yükseliş hızlanınca haklı ve de doğal olarak fırsatları değerlendirip daha çok kazanabilmek adına hisse fonlara ful girilmeye başlanıyor. ne var ne yok girip bu fırsatı değerlendirmek istiyoruz. aslında ben de bu gün ful giriş yapayım diyorum. ama bu noktada bu işlere 20 25 yılını vermiş olan borsacıların şu tavsiyeleri aklıma geliyor:
şartlar ne kadar iyi, beklentiler ne kadar yüksek ve olumlu olursa olsun borsaya tüm paranızla girmeyin. en iyi durumda dahi yüzde 50 civarı girin. çünkü her an gelebilecek beklenmedik bir haberde satmaya dahi fırsat bulamadan terste kalıp büyük üzüntüler yaşayabilirsiniz. belki bu şekilde daha az kazanırsınız ama olabilecek bir terslikte geri kalan paranızla daha uygun yerlerden yeni alım yaparak beklenmedik zararlardan kısa zamanda kurtulma fırsatınız olur. bu duruma yükselişte de, düşüşte de kazanma diyebiliriz.
bir de özellikle yeni gelen bazı dostlarımız yavaş yavaş şöyle düşünmeye başladılar: ya biz mevduatta boşuna sürünmüşüz, alalım hisse fonları. kısa zamanda çok kazanalım. amacımız tabi ki çok kazanmak ama hisse fon alarak borsaya girmiş olduğumuz gerçeğini gözden kaçırmayalım. kazanç arttıkça risk te artar. yani kaybetme olasılığı. karar verirken heyecanımıza yenik düşmeyelim. bu hataları zamanında çok yaptık. soğuk kanlı karar vermek, çok önemli. özellikle bizi misafir olarak takip eden kullanıcılar, çok daha dikkatli olsunlar derim acizane.
yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. sadece Allah rızası için düşüncelerimi yazdım. bir müslüman dahi şu yazıyı okuyunca Allah razı olsun dese bana fazlasıyla yeter. herkese selamlar ve bol kazançlar dilerim.