Sayfa 687/1001 İlkİlk ... 187587637677685686687688689697737787 ... SonSon
Arama sonucu : 8002 madde; 5,489 - 5,496 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI III ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1. sevgili forumdaşlarım, borsadaki yükseliş hızlanınca haklı ve de doğal olarak fırsatları değerlendirip daha çok kazanabilmek adına hisse fonlara ful girilmeye başlanıyor. ne var ne yok girip bu fırsatı değerlendirmek istiyoruz. aslında ben de bu gün ful giriş yapayım diyorum. ama bu noktada bu işlere 20 25 yılını vermiş olan borsacıların şu tavsiyeleri aklıma geliyor:
    şartlar ne kadar iyi, beklentiler ne kadar yüksek ve olumlu olursa olsun borsaya tüm paranızla girmeyin. en iyi durumda dahi yüzde 50 civarı girin. çünkü her an gelebilecek beklenmedik bir haberde satmaya dahi fırsat bulamadan terste kalıp büyük üzüntüler yaşayabilirsiniz. belki bu şekilde daha az kazanırsınız ama olabilecek bir terslikte geri kalan paranızla daha uygun yerlerden yeni alım yaparak beklenmedik zararlardan kısa zamanda kurtulma fırsatınız olur. bu duruma yükselişte de, düşüşte de kazanma diyebiliriz.
    bir de özellikle yeni gelen bazı dostlarımız yavaş yavaş şöyle düşünmeye başladılar: ya biz mevduatta boşuna sürünmüşüz, alalım hisse fonları. kısa zamanda çok kazanalım. amacımız tabi ki çok kazanmak ama hisse fon alarak borsaya girmiş olduğumuz gerçeğini gözden kaçırmayalım. kazanç arttıkça risk te artar. yani kaybetme olasılığı. karar verirken heyecanımıza yenik düşmeyelim. bu hataları zamanında çok yaptık. soğuk kanlı karar vermek, çok önemli. özellikle bizi misafir olarak takip eden kullanıcılar, çok daha dikkatli olsunlar derim acizane.
    yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. sadece Allah rızası için düşüncelerimi yazdım. bir müslüman dahi şu yazıyı okuyunca Allah razı olsun dese bana fazlasıyla yeter. herkese selamlar ve bol kazançlar dilerim.

1 yil geriye donuk inceledim
    ocak - mayis arasi yaklasik 10 milyon
    mayis 2019 da 6-7 milyon gibi imis portfoy buyuklugu
    eylul 2019 da 30 milyon civari
    kasim ayi 100 milyon
    aralik sonu 200 milyon
    su anda 300

Alıntı Originally Posted by aliserpil2005 Yazıyı Oku
    Tcd fon büyüklüğü 300 milyona dayanmış.bu büyüklük beyerlerimize patlamasın.bu büyüklükteki fondan bu başarı taktirlik
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

TL ile sadece fatura oduyorum ve sabah bir ekmek aliyorum desem sana..

Alıntı Originally Posted by conan14 Yazıyı Oku
    Cevaplar için herkese teşekkürler.
    Risk 7 bile olsa bana tek başına tl altın dolar ya da hisseden çok daha az riskli geliyor mantığı.
    Yarı dolar yarı tcd yapmayı düşünüyorum haftaya.
    Böylece olası dolar artışı sonrası hisselerdeki düşüş riskini minimize ederim gibi geliyor.
    Tecrübeli arkadaşlar ne diyorsunuz

4.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Hsa okd zpc satis +2 oldugu icin onlari eledim. fid nasil kimse konuşmuyor gozden dustumu.
    HSA ve ZPC bende de var iyi fonlar TCD gibi riskli değil ama TCD bin de kazancı çok tatlı

Keske fon cikisi T+3 yada T+15 filan yapsalar
    boylece kacak olursa ona gore hamle yapar ve para oderler
    nasil fikr

Alıntı Originally Posted by buskas Yazıyı Oku
    benim asıl korkum fon büyüdükce portföy çok büyüdü , sorumluluğumuz fazla denilerek agresif tarzdan pasif tarza geçerlermi diye.
    çünkü TCD tarzı agresif bir fon yok / gelecek gibide değil.

6. Bist saldi gidiyo
    Bugun duzeltmeyi yapiyor herhslde
    %- 57

ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    sevgili forumdaşlarım, borsadaki yükseliş hızlanınca haklı ve de doğal olarak fırsatları değerlendirip daha çok kazanabilmek adına hisse fonlara ful girilmeye başlanıyor. ne var ne yok girip bu fırsatı değerlendirmek istiyoruz. aslında ben de bu gün ful giriş yapayım diyorum. ama bu noktada bu işlere 20 25 yılını vermiş olan borsacıların şu tavsiyeleri aklıma geliyor:
    şartlar ne kadar iyi, beklentiler ne kadar yüksek ve olumlu olursa olsun borsaya tüm paranızla girmeyin. en iyi durumda dahi yüzde 50 civarı girin. çünkü her an gelebilecek beklenmedik bir haberde satmaya dahi fırsat bulamadan terste kalıp büyük üzüntüler yaşayabilirsiniz. belki bu şekilde daha az kazanırsınız ama olabilecek bir terslikte geri kalan paranızla daha uygun yerlerden yeni alım yaparak beklenmedik zararlardan kısa zamanda kurtulma fırsatınız olur. bu duruma yükselişte de, düşüşte de kazanma diyebiliriz.
    bir de özellikle yeni gelen bazı dostlarımız yavaş yavaş şöyle düşünmeye başladılar: ya biz mevduatta boşuna sürünmüşüz, alalım hisse fonları. kısa zamanda çok kazanalım. amacımız tabi ki çok kazanmak ama hisse fon alarak borsaya girmiş olduğumuz gerçeğini gözden kaçırmayalım. kazanç arttıkça risk te artar. yani kaybetme olasılığı. karar verirken heyecanımıza yenik düşmeyelim. bu hataları zamanında çok yaptık. soğuk kanlı karar vermek, çok önemli. özellikle bizi misafir olarak takip eden kullanıcılar, çok daha dikkatli olsunlar derim acizane.
    yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. sadece Allah rızası için düşüncelerimi yazdım. bir müslüman dahi şu yazıyı okuyunca Allah razı olsun dese bana fazlasıyla yeter. herkese selamlar ve bol kazançlar dilerim.
    Allah razi olsun syn hayrani guzel yazi ama anlayana...

AIS, son donem performansi begenmedim ve veda ettim.
    OPB alim yapacagim. Diger fon icinde FID talep ettim bile

Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Zpc, Opb ve Gma fon bakılabilir

Sayfa 687/1001 İlkİlk ... 187587637677685686687688689697737787 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz