Originally Posted by
hayrani
sevgili forumdalarm, borsadaki ykseli hzlannca hakl ve de doal olarak frsatlar deerlendirip daha ok kazanabilmek adna hisse fonlara ful girilmeye balanyor. ne var ne yok girip bu frsat deerlendirmek istiyoruz. aslnda ben de bu gn ful giri yapaym diyorum. ama bu noktada bu ilere 20 25 yln vermi olan borsaclarn u tavsiyeleri aklma geliyor:
artlar ne kadar iyi, beklentiler ne kadar yksek ve olumlu olursa olsun borsaya tm paranzla girmeyin. en iyi durumda dahi yzde 50 civar girin. nk her an gelebilecek beklenmedik bir haberde satmaya dahi frsat bulamadan terste kalp byk zntler yaayabilirsiniz. belki bu ekilde daha az kazanrsnz ama olabilecek bir terslikte geri kalan paranzla daha uygun yerlerden yeni alm yaparak beklenmedik zararlardan ksa zamanda kurtulma frsatnz olur. bu duruma ykselite de, dte de kazanma diyebiliriz.
bir de zellikle yeni gelen baz dostlarmz yava yava yle dnmeye baladlar: ya biz mevduatta bouna srnmz, alalm hisse fonlar. ksa zamanda ok kazanalm. amacmz tabi ki ok kazanmak ama hisse fon alarak borsaya girmi olduumuz gereini gzden karmayalm. kazan arttka risk te artar. yani kaybetme olasl. karar verirken heyecanmza yenik dmeyelim. bu hatalar zamannda ok yaptk. souk kanl karar vermek, ok nemli. zellikle bizi misafir olarak takip eden kullanclar, ok daha dikkatli olsunlar derim acizane.
yazdklarm yatrm tavsiyesi deildir. sadece Allah rzas iin dncelerimi yazdm. bir mslman dahi u yazy okuyunca Allah raz olsun dese bana fazlasyla yeter. herkese selamlar ve bol kazanlar dilerim.
Yer mleri