Tl de kalmak :) dövizcilerin bayram günü bugün...
Printable View
Tl de kalmak :) dövizcilerin bayram günü bugün...
Yýllardýr Ben bu baþlýkta
Negatif faizle mevduatçý soyuluyor.
Paralar mum gibi eriyor diyerek haykýrdým.
Hemde Son nefesime kadar haykýrdým.
CRASH Tüm HIZIYLA YOLDADIR diye.!
Saðlam ve bilinçli mevduatçý için zamanlama çok önemlidir.!
Þimdi hýzla IMF nýn kapýsýna gidiyoruz..!
Saygýlar.!
bu meshur siyah fonlu sitede az spek degil ha zýrt pýrt haber geciyor anýnda dolarý 0.04-0.07 yukarý atýyor tl kaybý endiseleri artýrýyor diye haber anons cekti anýnda 4.642 den 4648 yaptý gun icinde cok kez yapýyor bunu ..belliki dolar yukselticiyle ortak calýsýyor ..nerden baksan 2 ay icinde 20 kurus bu siyahlý sitenin etkisi var .
imf bu desen 40 milyar dolar gelecek diye ilk etki zaten oralarý gosterir..orta uzun vadede programýn basarýsýna gore gelecegi yer dedigim yer olabilir .gecmise bakarak tahminim bu ...akp nin ilk yýllarýnda program uygulandýgýnda tl kral dý dolar yeinde sayýyordu sanýyorum 1.30-1.40 arasýnda cok zaman kaldý ...bakalým ben hala faiz artacagýný dusunuyorum 25 yýldýr olan sey yine ayný sey ...farký gecmiste develusayonlar ve faiz patlamasý 1 gunde oldu ...simdi zamana yayýlý develuasyon 2.5 ayda %25 deger kaybý..sanýrým %15 i son 1 ay gibi birsey ..403 e kadar inmisti ordan basladý ( secim acýklandýgý gun )
adamlar bu arada malý goturuyor ucuzlayan kurdan borsaya giren oldu sanýyorum borsa cýkýyor bende garanti aldým seans sonu gibi vermeyi dusunuyorum bunu fark eden birtek benmiyim :)
bence IMF kesin gelecek...
30-40 milyar USD arasý bir stand by kredisi ile iþi çözer bence..
faizleri de en az 500-600 baz puan arttýrmak gerekir...belki 700 baz puan da denenebilir...
Reçetem budur...
bu isler sýrayla dolar kurunu patlattýlar sýra faizde bana gore..3.73 ten hesapla 93 kurus hareket yaptý 2.5 ayda . .biyerde artacak bu bekliyoruz ...zaten su an bile 15.75 veriliyorken ustune mb 7 haziranda sadece 0.75100 artýrsa bile haziran son haftasý %17 baglarým soyle bir 50-60 gunluk
Merkez tlciyi yalnýz býrakmýþtýr.
Tl mevduat 15.5 halkbank
Acaba fed faiz mi indirecek bu faiz artýþýndan sýkýldým mý diyecek onu mu bekliyoruz dolarý kendiliðinden ne düþürür acaba ? Biraz önce bloombergde izledim ihracatçýlardan da baya tepki vardý kurdaki oynaklýða
Eee o zaman neden bu kadar TR deki crash ile iliþkilisiniz ki??
Size ne..
Almanya nýn ekonomik gidiþatý euro nun durumu sizin ilgi alanýnýza girmesi gerekmiyor mu?
Kaldýki yurtdýþýnda yaþayan birisi zaten elinde TL barýndýrmaz..
Yani dolar aldým da süper kazandým sizde pek çalýþmaz..
Nedir bu crash sevdanýz..??
Dün öðleden sonra Finansbank alamancý bir yaþlý amcama benim yanýmdaki giþede 260bin tl sine %15,5 verdi..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7a1e3e0494.jpg
Suriyeliler amma ezik ulkeye dustuk ha diye dusunuyorlardir muhtemelen.
Sent from my iPhone using Tapatalk
bir bayram havasýdýr gidiyor dolarcýlarda
haklarýdýr sevinsinler
çok tuhaf þeyler oluyor
tl ciler olarak kafa milyon oldu
bizde çekirdekçileri bekliyoruz hala biþeyler yapacaklar diye
ama yine diyorum
dolarda crash yolda
Burger 200k günlük 15, 2k boþta
Aktiften alinan son oranlar: gunluk mk 16.04 haricinde orta ve uzun vadeli dusunenler icin. 90 gunluk minimum 250k ve ustune mk 16.41. 176 gunluk minimum 250k ve ustune mk 17.21. Minimum 1m.ve ustune 364 gunluk pesin bono satiyor. Sene sonunda verecegi 135k faizi vade baslangicindan 1 gun sonra veriyor. Onu da senelik baglarsaniz ayrica 19.460 tl getiriyor. Toplamda mk 17.65 orana denk geliyor. Merkezin hamlesini ve secimleri gormeden uzun vade girmem ben. Oranlar bunlar.
SM-G610F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
RTE kaç kere söyledi faiz yükselmeyecek, karþýsýnda beni bulur diye.
Hala MB faiz artýrýmý bekleniyor.Bu ülkede kim kendi baþýna hareket edebiliyor.Medyamý , basýn mý? Bankalar mý? MB , RTE faiz artýrýn demeden hiçbirþey yapamaz.En fazla göz boyamalýk 0.75 , o da 7 haziranda. Taki yukarýdan bi emir geldi faizleri artýrýn dendi anca ozaman artýrýrlar.
haziran ilk haftasýna kadar dolar artmaya devam eder, 5i görürmü bilemem ama yakýnýna gelir. dolarcýlar sevinir ama üzücü bir durum tabi , bu ülkede yaþýyoruz ve herþeye eþdeðerli olarak zam geliyor.
Not- Tamamen kendi düþüncelerim.Tavsiye deðildir.
Güldüren hesap mý bu
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Baþka þubelerden hep bir puan dan az verirdi eskiden beri enteresan þekilde .
Hatta bir keresinde oran aldým baþka þubeden ayný gün ne veriyorsun diye 12 dedi 4-5 yýl oldu buraya yine sordum 10.80 dedi .
Bu þube o oraný veriliyor ben aldým dedi þu isim dedim öyle biri çalýþmýyor ki demez mi mt piþkin piþkin .
Ertesi gün þubeye gittim neden paranýzý çektiniz dedi .
Dünkü konuþmadan dolayý dedim al bu sahte kart verdi o kadýn o zaman demek ki sizin adýnýza kartvizit basýp þubede bireyselde oturuyor dedim xxx haným belki de baþka þubede için sizde yoksunuzdur .
Bu tipler cirit atan her zaman burnu havada bir þube iþte hala ayný düzen mt ler deðiþsede devam ediyor demek ki
Uzun vade yatýrým tek eþlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arý gibidir
evet, günde %2-3 deðer kaybeden para biriminin vadeli hesabý olsa olsa güldüren hesaptýr...
forumdaki þu konu bu aralar çok daha aktif, bekleriz: http://www.hisse.net/topluluk/showth...1942&page=1014
Koca Türkiye Cumhuriyetinde þu an faiz arttýrýmýna ayak direyen sadece tek bir adam var ve malesef herkesi de boyunduruðu altýna almýþ durumda.
Þekeri hýzla yükselen þeker hastasý gibiyiz.
Enjeksiyon yap, hasta normal bir hale gelsin sonra diðer tedbirleri konuþuruz diyoruz yok diyor.
Þeker komasýna girmemiz yakýndýr ha gayret.
Ing ve þeker dýþýnda gecelik faiz veren 14 ve üstü banka var mý arkadaþlar?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Akýllýlara bak. Mantýða gel.
Herifler diyor ki dolar çýkarsa dýþarýdan mal gelmez, cari açýk düþer.
Sen samaný hayvaný bile ithal edecek durumdasýn.
Kaldý ki ithal mal getirip bu iþten para kazanan kaç insan var? Bunlara ne olacak taþ mý yesinler?
Her durumda kurun çýkmasý olumsuzdur aksine söyleyenin memlekete faydasý olmaz.