Katılıyorum. tesisler modern görünüyor.
Printable View
Katılıyorum. tesisler modern görünüyor.
Her çeyrekte mindere çıkıp fatura ediyor. Son çeyrekte toplamda ve koparmada rekor denemesi yapmış. İnanmazsanız kimyacı hasan'a sorun.
9 aylık kar içinde de yaklaşık 5 - 5.5 kadar isim hakkı bedeli var.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ek 13896
Yukardıdaki parselasyon Merzifon OSB'nin parselasyonu... Sol alttaki yola cephe parsel ve arkasındaki parsel Silverline'in parselleri... Google'da bu şekilde ada içi yollarla çevrildiğinde 100.000 m2 civarında çıkıyor ölçüm...
Ek 13899
Ancak tek tek parsel toplandığında aşağıdaki gibi aynı toplama ulaşılamıyor...
Ek 13897
Yola cephe olan parsel Amasya Merzifon Kümbethatun 742/7 parsel... 36906,49 m2
Tapu kaydında 4 adet fabrika binası ve betonarme karkas bir katlı yedi adet depo ve 2 adet kargir idari bina ve bir adet kargir sığınak ve arsası olarak geçiyor... Daha sonra tapu kaydına işlenmemiş ek binalar veya modernizasyon olmuş olabilir.
Ek 13898
Diğer parsel ise 741/3 parsel... 39629 m2...
Tapu kaydı açıklamasında şu veriler yer alıyor: Betonarme karkas üç adet tek katlı idari bina çelik sistem bir adet ortak alan bina içi sığınak ve tek katlı fabrika binası ve bir adet iki katlı betonarme karkas idare binası ve bir katlı betonarme karkas depo ve bir katlı çelik sistem depo ve arsası
Bu parsellerin batısı Merzifon Ankara yolu...
Doğusunda ise iki parsel var. Aşağıdaki şekilde.. .740/123 ve 740/127 nolu parseller.. Sırasıyla 30000 m2 ve 13852 m2 ... Bu iki parselde arsa niteliğinde parseller. Google görüntüsünde köşelerinde binalar görülmesine rağmen henüz kayıt açılmamış.
Kuzeyinde ise batıdan doğuya doğru MEKSAN EKMEK'e ait bir adet ekmek fabirkası parseli, hemen yanında ZEYBEK UNa ait 5 katlı un fabrikası ve idari binası parseli , GM teknik'e ait bir fabrika ve diğer fabrikalar var...
Organize sanayi içerisinde 7000 küsur m2'lik hiçbir boş parsel yok.
Sağında,solunda, üstünde, altında, kuzeyinde, güneyinde, batısında, doğusunda hiçbir bitişiğinde veya yakınında OSB içerisinde bir 7000 m2 civarı bir arsa yok.
Merzifon yolunun karşısına ve güneyinde tarla niteliğinde arsalar mevcut.. Ama onların içerisinde de m2 kare uyumu yok... Genelde daha büyük tarlalar...
YTD...
Ek 13900
11.04.2016 tarihinde yer alan bilgiler şu şekilde:
Alıma Konu Maddi Duran Varlığın Niteliği : ARSA VE BİNA
Alıma Konu Maddi Duran Varlığın Mevkii, Yüzölçümü : ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MERZİFON/AMASYA 7.922,93 m2
Alıma İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi : 11.04.2016
Toplam Alım Bedeli : 2.150.000 TL
Alım Bedelinin Ortaklık Ödenmiş Sermayesine Oranı (%) : %7
Alım Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Mali Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%) : %3
Alım Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Mali Tablosundaki Maddi Duran Varlıkların Net Değerine Oranı (%) : %7,83
Alım Koşulları : Peşin Ödeme
İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih : 15.04.2016
Alımın Amacı ve Ortaklığın Faaliyetlerine Etkileri : Firmamız üretim tesslerinin bitişik parselinde yer alması nedeniyle genişleme alanı olarak değerlendilebilecek olması.
Karşı Taraf : MER-BAK GIDA İNŞAAT SANAYİ TİCARET İHRACAT VE İTHALAT A.Ş.
Karşı Taraf İle Olan İlişkinin Niteliği : YOK
Maddi Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi : DEĞERLEME RAPORU
Değerleme Raporu Düzenlenip Düzenlenmediği : DÜZENLENDİ
Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni : -
Değerleme Raporu Düzenlendiyse Rapor Sonucu Bulunan Tutar : 3.080.000 TL
İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi : Değerleme Raporunda çıkan sonuca göre peşin ödeme yapılması şartı ile indirim uygulanacaktır.
Ben Merzifon OSB'de gün itibari ile böyle bir arsa bulamadım.. Ancak Tapu Kadastro bilgileri güncel. Bu kap haberi ise bir yıl önceden. Dolayısı ile o günden bugüne SİLVERLİNE'ın elindeki mevcut arsa ile yeni alınan bu arsa için TEVHİD (birleştirme) işlemi yaptırmış olması ihtimali yüksek...
KAdastro sonrasında birleştirme işlemleri sonucu 1-2-3 şeklinde giden parseller birden 127- 123 gibi rakamlar alırlar... Dolayısı ile fabrikaların mevcut parsellerinin hemen doğusunda bitişiğindeki aşağıdaki iki parselden biri birleştirilmiş olarak 740/123 ve/veya 740/127 nolu parsellerin Silver'in olma ihtimali çok yüksek...
Satın almada bina ve arsa denilmekte.. 740/123'te fabrika binası veya depo... 740/127'de ise sağ alt köşede bina var..
Satış bedeli sadece arsa bedeli değil. ÜZerindeki bina da değerlenmiş Sn. İzci.. Dolayısı ile bu bakış açısı ile yeniden bir değerleme yapmanızda fayda olacaktır.
Saygılarımla
Ek 13901
Değerli bilgileriniz için sağolun Sn. Anyoranza. Gerçekten güzel bir çalışma olmuş. Sürekli sizi görmek dileğiyle.
Evet bina da var. Farkındayım.
Bu bilgiyi teyit edecek 02.07.2015 tarihli başka bir KAP verisi...
Şirketimiz aktiflerinde yer alan Amasya İli,Merzifon İlçesi,Hacıhasan Mahallesi,Çirkefaltındaçayor mevkii 741 ada 2 parsel (Organize Sanayi Bölgesi İçerisinde yer alan) gayrimenkulün Ekspertur Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından hazırlanan değerleme raporundaki 2.100.000 TL bedel karşılığında bağlı ortaklığımız SİLVER ANKASTRE MUTFAK ÜRÜNLERİ SANAYİ VA TİCARET A.Ş. firmasına satışının yapılmasına 02.07.2015 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında karar verilmiştir.
741-1 ve 741-2 parsel birleştirilmiş ve bugünkü 741-3 parsel oluşturulmuş.
742-1-2-3-4-5-6 parsellerde birleştirilerek bugünlü 742-7 parsel doğmuş.
Bu durumda 2016'daki işlemle de 740 nolu ada da aynı işlem yapıldığını anlayabiliriz. 740-123 parselin Silver'in yeni parseli olduğunu düşünüyorum... Aşağıdaki şekilde..
Sonunda EVREKA...
Ek 13902
Silver'in marka kullanım bedeli gelirlerinin bir tablosunu çıkardım. Bu gelirleri birde ciroya ve net kara etkisi ile karşılaştırmak lazım çeyrek çeyrek, yıl yıl...
Ek 13903
Huyum kurusun... Bizim Reisin al dediği hisseyi önce alır, aldığım hisseyi sonra incelerim.. :)
Gene öyle oluyor...
Önce şu marka kullanım hakkı anlaşması neymiş onu öğrenmeliymişiz..
Şuymuş:
Şirketimizin tescilli markaları olan SILVERLINE ve ESTY markalarının kullanım hakkı için üretimini yaptığımız bütün ürünlerin satış ve pazarlama faaliyetlerini sürmekte olan SİLVERLİNE EV GEREÇLERİ SATIŞ VE PAZARLAMA A.Ş. firması ile 01.11.2014 tarihinde Marka Kullanım Sözleşmesi imzalanmıştır.Yapılan sözleçme kapsamında SİLVERLİNE EV GEREÇLERİ SATIŞ VE PAZARLAMA A.Ş. firması şirketimiz üretimi dışında kalan bütün ürünler için üçüncü şahıslara ürettirip sattığı ürünlerde şirketimize ait tescilli markaları kullanabilecektir.Yapılan sözleşme ile SİLVERLİNE EV GEREÇLERİ SATIŞ VE PAZARLAMA A.Ş. firması üçüncü şahıslara üretimini yaptırarak satışını yapacağı şirketimiz markası adı altındaki ürünler için;
a)-2014 yılı için 31.12.2014 tarihinde fatura edilmek üzere toplam brüt satış geliri üzerinden %10,
b)-2015 ve takip eden yıllar için 6 aylık periyotlar halinde karşılıklı anlaşmaya varılacak oranlar üzerinden şirketimize satış komisyonu ödeyecektir.
Sözleşme 5 yıllık süre için imzalanmıştır.
Kamuya saygılarımızla duyurulur.
Yani şirketin cirosu ile bu gelirin hiçbir ilgisi yok...(Tabii doğal olarak kesilen MKB faturası kadar ciro artıyor.) Brüt kara ve net kara doğrudan etkisi var.. Tamamen PAZARLAMA'nın dışarıya fason yaptırdığı ürünlerden aldığı komisyon..
Bu durumda geçmiş yıllar bilançoları için şunu söyleyebiliriz...
PAzarlama gelirleri olmasaymış hep zarardaymış fabrika...
İlk defa bu sene kara geçmiş... İlk 9 ayda 5,4 milyon brüt MKB (marka kullanım bedeli) geliri varken, 11 milyon kara gelmiş...
Bu umut verici...
İNCELEMEYE devam....
Ondan zaten pazarlama karı saklıyor diyoruz sn.anyoranza bu sene farklı bir durum oldu ilk defa yoksa geçen 10 sene sürünmesi bu sebepten.
SM-N900 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SİLVER-CAN SORU/CEVAP KÖŞESİ
SORU:
-Sn. Knox, size bir sorumuz olacak, cevap verirseniz seviniriz.
CEVAP:
-Ne demek, dükkan sizin abi.
SORU:
-Biz çözemedik Sn. konox, size soruyoruz; Şirket diyor ki, bitişiğimizdeki parseli satın aldık. Şimdi burada bitişik sözü ne demek oluyor?
CEVAP:
-Bunu sormak için mi beni beklediniz abi. Bitişik demek, bitişiği oluyor demek:)
SORU:
-Sn. Knox emin olmak istedik de. Teşekkür ederiz aydınlatıcı bilginiz için. Borcumuz var mı Sn.Knox.
CEVAP:
-Yok istemez, bu seferlik benden siniz. Bir sonraki sefere acımam ona göre. Mühendisler odasının tarifesini korum önünüze...:)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...72cbcceb97.jpg
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada anlamadım
satılacak tutar 550 lot mu yoksa 2185 bin mi bilgi verirseniz memnun olurum Ziraat tın takasta 2.185.000 gözüküyor Ne dersiniz
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e3e722fb96.jpg
2.185.000 adet yani 2 milyon üzeri lot satılıyor
Tabloda tl diyo
2187000÷224=976000 lot bu fiyattan yapması gerkiyor benim tahmlnim
LG-H635 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın ortalar bu lotun 10000 ben talibim . küçük yatırımcılar ne kadar alabilirler acba.
LG-H635 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Anlamamakla birlikte orada nominal tutar yazıyor 1 hisse 1 tl gibi düşünmek gerekiyor sanırım yanlışsam düzeltin
Doğrusun sayın silverman doğru.
“”Fikirlerim beni bağlar alacağınız hisseyi okuyup, araştırıp alın. Ben asla alın veya satın demiyorum.””
Tskkurler
SİLVER-CAN SORU/CEVAP KÖŞESİ
SORU:
-Abi, arkadaşlar bir takım kar tahminlerinde bulunmuşlar. 17-18 milyon TL den bahsediyorlar. Siz aslında çok şeyler yazdınız, fakat kar tahmininde ya hiç bulunmadınız, ya da kısa geçtiniz. Sizin pozisyonunuz hangi durumda değişir, merak ettik doğrusu.
CEVAP:
-Bırakın 17-18 karları, 11 ve üzeri kar gelsin, bu hissedeki aşkım azalmayacaktır. (inş.)
SORU:
-Nasıl yani abi, sözlerinizi biraz açar mısınız.
CEVAP:
-Şu anda, yeşil gözden başka (silver-can) aşık olunacak bir hisse göremiyorum. (mecnun filan oldum; acep, herhal, zahar, zaar) Bence diğerleri ya kocaya kaçmış, ya da flört etmiş.
SORU:
-Biraz daha açar mısınız abi.
CEVAP:
-Ulen tutti furitti mi bu, biraz daha, biraz daha, daha ne kadar açacağız, tövbe tövbe.
SORU:
-Niye diğerleri için öyle söylüyorsunuz abi, haksızlık olmuyor mu.
CEVAP:
-Koçum, iyi kağıtların hepsi de anormal primli, en azı; ya ikiye, ya da üçe katlamış, sen anladın.
SORU:
-Anladım abi, teşekkür ederim.
CEVAP:
-Tamam, hadi bakalım, hadi.
Soru cevap köşesi çok itici duruyor. Objektif bakış açısından uzak , hisseye methiyeler düzmek ve bunun da çok prim yapması maalesef ky olarak bizlerin kanayan yarası.
Yanlış anlaşılmasın , beklenti açısından beğendiğim bir hissedir sılvr.
Bense esprili ve forumu canlı tutması itibari ile faydalı buluyorum..
Arada kinaye filan yapıyo ya özellikle güzel bence.Böyle bakmak lazım.
Kusura bakmayın şahsi görüşümdür.
Soru-cevap kısmını keyifle takip edenlerdenim.
Afrine sanki bir tek silver girdi.
Ziraat yine alista işin p.stluğunu çok iyi biliyorlar
Ben alış yaptığını düşünmüyorum eğer yapılıyorsa zaten o 2 milyon mal onun değilmiş derim veya iyi fiyata anlasmis satmis derim. Hikaye aslında kendilerini açık ettiklerinde şekillendi. Ilk sattığı malın büyük kısmı zaten hemen gitti 1 seansta o seansı izledim ve öyle mal alınacak bir ortam yoktu. Herif bilinçli olarak mal transfer etti. Ben bu operasyonların arkasında çok büyük bir planları olduğundan adım kadar eminim. Ilk sattığı mal yeri geldiğinde kullanıldı. Bu da öyle olacak. Yani istediği mala hala ulaşamadı kanaatimce. Kıvranması bu yüzden. E niye bu malları elde etmek için diğer malları kullanıyor ona bakmak lazım. Çünkü gün gelecek bu fiyatlar anı olarak kalacak ta ondan. Yazılarımı bilen bilir yaşadığım psikolojiyi foruma birebir yansıttım ama alginin farklı olduğunu düşünüyorum bu sefer. Kivrana Kivrana yol alacak başka çare yok. Yazımdan kimse etkilenmesin çünkü benim zamanım var beklerim diğer arkadaşlar bekleyemez. Ytd
Sn İzci.
İnşaallah darılmamışsınızdır.
Yola beraber çıktık lütfen bizi yorumlarınızdan mahrum bırakmayın.
Sevgili knox ve Sn. Umk, her ikinizde sağ olun, var olun. Her ikinize de sonsuz teşekkür ederim.
Dostum sakin bir yere kaybolma daha yolumuz uzun