Bilanço bozulunca pek biyere hideceğini sanmam.
Printable View
Bilanço bozulunca pek biyere hideceğini sanmam.
Özbekistan Irak ve Kongo yatırımları ile ilgili şirkete mail attım. (Beklenen satış miktarı, favök ve net kar marjı ile ilgili)
Cevap gelirse buradan paylaşırım.
Sadece CAPEX ile ilgili bilgi verirler bence. Çok önemli değil zaten 2022 1. Ç de okuyacagiz :)Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
He beklenen kap geldi beklentiler ile ilgili ama hiç ırak ihracatından bahsedilmiyor onu bonus olarak alıcaz galiba
Tahtayı yönlendirenler satış yapıp endeksteki volatiliteden faydalanma amaçlı viop işlemleri için nakit oluşturuyor muhtemelen. Eskiden forumda aktif olan vatandaşta farklı nickle yazıyor gibi geliyor bana nedense
Geldik, gidiyoruz..
Capex i öğrenmiş olduk. 2021 de 2020 ye nazaran 1,32 milyar tl fazladan yatırım harcaması var. Harcamaların dağılımı tabloda var.
http://https://i.hizliresim.com/UfwqaJ.png
Net kari vermezler diye tahmin ediyorum.Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1764 favök 1900 olsa, demekki iraktan 200-250 arasi favök yani 30 mn dolar bekleniyor. İyi para :). Bu miktarda bir yatirim harcamasina da bu sene temettü beklenmez artik :). Normalde 1 milyar dolara mal olur bu yatirimlar ama hazir santrallar oldugu icin 1.6 milyar bedava :). Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam hangi gezegen orasi. Burada 1 yildan biraz fazla var :)Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam gerçekten çok merak ettim. Bu haberlere nasil ulasiyorsunuz ? Sizi tanimadigim için kaynak merak ediyorum açikcasi.Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben daha önce görmediğim bu bilgilendirmeyi alkışlıyorum.
Kaynağı belli olmasa da doğru bir bilgi olma ihtimali kuvvetli.
Umarım gerçektir.
Bu sene için çok önemli bir bilgi. Zira Özbekistan vs etkileri 1 yıl sonra bilançoda görebileceğiz. Irak ise ocakta başladı, ilk çeyrekte etkisi görülecek. Eğer ihracat artma durumu olursa bu senenin tamamında pozitif katkı yapacaktır
Teşekürler 4N1K1H
Bilmiyorum takip eden arkadaşlar katılırlarmı özellikle 6-7 TL aralığından sonra bistte ne zaman derin bir düzeltme öncesinde aksen yukarı çekildikten 1-2 gün sonra düzeltmeye giriliyor buda hissenin daha az yara almasını sağlıyor. Daha önceki fiyat hareketlerinde bist 1 düşerse aksen 3 düşüyordu. Son fiyat hareketinde bile bu etki görüldü. Bilmem katılırmısınız.
[QUOTE=neva91;5195433]Hocam gerçekten çok merak ettim. Bu haberlere nasil ulasiyorsunuz ? Sizi tanimadigim için kaynak merak ediyorum açikcasi.
Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.[/QUOTE
Sayın Neva91,
Bu tip haberlerin kaynağı olmaz. Sadece sağda solda konuşulanlar bunlar. Farkındaysanız deniyormuş diye yazdım. Doğru da olmayabilir yani. Sadece doğru olduğunu umalım.
[QUOTE=4N1K1H;5195990]Valla adamlar zaten iran a dağ gibi borc yapinca bize yöneldiler. Bizle de mutabakat hesaplari 2 ayda halledebildiler. Yani adamlarda halihazırda nakit problemi mevcut zaten. O yüzden ben irak ile ilgili beklentilerin yüksek tutulmamasi gerektigini düşünüyorum. Bu seneki yatirimlar bitene kadar bizi iyi götürür. Ama sonra irak ile ilgili pozitif seyler olursa ekstra olur gibime geliyor. Adamlarin elektriğe ihtiyaçlari cok fazla bu bizim icin guzel ama iran ile olan durum da ortada. Yani uzun sureli bir anlaşma muhtemel ama bu irak in ödemelerine ne kadar sadik kalacagina bağli.
Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslinda sirketin ne kadar şeffaf ve dürüst bilancolar acikladigini;
1- Alacaklardaki gecikmelere ayirdigi karsiliklarin yüksekliginden
2- Vergileri artik ertelemeyerek direk ödemesinden görebiliriz.
Yoksa ESEN,NATEN gibi duran varlik alimindan bile hayali karlar yazarak zarar gelecek bilancoyu fahiş karlara cikaran mi dersin(Bilançolarinda 33. Kalem)
Yoksa ODAŞ gibi son anda 200-300 mn TL vergi geliri elde eden mi dersin
Yoksa ALARKO gibi enerji sirketini degerlemeyip, ödemesi gereken verginin 1/5 ini ödeyerek yüksek kar yazan mi dersin.
Türlü türlü bilanço oyunlarina girip gelecek kari istese 1 mlyr TL bile yapabiliridi diğer çakallar gibi :).
Bu arada normalde biz CAPEX i 6-9 ay arasinda hemen kazaniyorduk yurtdisi santrallerde. Eger özbekistan da bu rakamlara yakin olursa 1.2 mlyr lik CAPEX e bakarak FAVÖK tahminini de yapabiliriz aslinda. Acikcasi ben biraz daha dusurup bunu 12 ayda karsilayacagini hesapliyordum. Ve hala daha beklentimi yukseltmeyim 12 ay hesaplayacagim :).
Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
HLATÇI YATIRIM MODEL PORTFÖYÜ
Borsa İstanbul negatif ayrıştı.
Borsa İstanbul geçen hafta hem kur olarak hem de hisse senetleri yatırımı olarak dünyadan negatif bir ayrışma yaşadı.
Kurlar % 5 artarken borsa % 5 civarında düşüş yaşadı.
Başta sanayi şirketleri olmak üzere birçok hisse senedinde sert düşüşler yaşandı.
Borsadaki düşüş sonrası aracı kurum hisse önerileri de değişikliğe uğradı.
Aracı kurumlar borsadaki son düşüş sonrası model portföylerini güncelledi.
YENİ MODEL PORTFÖY
Ahlatçı Yatırım , şu açıklamada bulundu: 'Geçtiğimiz hafta portföyümüzde yer alan pay senetlerinden ENKAI, SELEC, SOKM, TTKOM ve ZOREN hisselerini model portföyümüzden çıkarırken bu hisseler yerine AKSEN, AKSA, NTHOL, TAVHL ve THYAO hisselerini portföyümüze ekliyoruz.'
http://borsaajans.com/Haber/tkfen-te...rar-acikladi--
ya goren duyanda gizli bilgi zannedecek.KAMU AYDINLATMA PLATFORMU yani WWW.KAP.GOV.TR
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...4179341a147ddb
GİRİN BAKIN .........biraz araştırın.......
[QUOTE=4N1K1H;5195990]kaynagı olmaz ne demek ya.....sallamayın.....
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...4179341a147ddb
oneri listesinde bi terslik var....araştıralım
https://www.ahlatciyatirim.com.tr/Up...99618735599836
Kisa vade beklentilerden yilsonu bilanco geldigine gore digerlerini tekrar hatırlatmakta fayda var.
-Gana sozlesme uzatimi,
-Kamerun ve Kongoda (en son imzalanan haric) sozlesme beklentisi
-Mali kapasite artisi ve ek santal kurulumunun bitirilmesi
-Irak ihracati kapasite artisi ve Irak ihracatinin bilancoya etkisinin gorulecegi ilk ceyrek bilanco
-Ozbekistan santral kurulumlarinin tamamlanmasi ve belki 2021 son ceyrege etkisi
-Karadeniz ve Akdeniz de dogalgaz kesfi
Benim acimdan en onemlisi bunlarin etkilerinin kumulatif olarak gorulecegi 2022 ilk ceyrek bilanco. Unuttugum gundem maddeleri varsa ekleyin lutfen.
476 mw kurulu güç var yurtdışında yurtiçi ve yurtdışını harman yaptığımızda 1 mw kurulu güce 1 milyon TL net kar üretiyor. Sene sonunda bu kurulu güce ırak ile beraber 990 mw daha eklenecek varın siz yapın hesabını 1-1.5 sene sonrası için. Dediğiniz gibi beklentilerde cabası...
Sosyal medyalarda görüyoruz; mevcut rakamlar üzerinden analizler yapılıyor.
Ben de mevcut gerçekleşmiş rakamlar üzerinden analiz yapıyorum. Ama bunu mevcut benzer şirketler arasında kıyaslama yapmak için yapıyorum. Yani sektörü içindeki diğer şirketlerle kıyaslayınca hangisi ucuz kalmış diye bakmak için.
Benim için geçmişte olanlardan ziyade gelecekte neler olabileceği daha önemlidir. Uzun vade yatırımlarımı geleceğe bakarak yapmayı tercih ederim. İşte AKSEN e bu bakış açısı ile bakıyorum. 2.80 den bu yana 2 taban yaptığı zamanlar moralimiz bozulsa da kaleyi terketmedik.
Şimdi de 12 lerden 10.50 ye verdiler. Versinler bakalım.
Neyse, bu fikirler çerçevesinde Faaliyet raporundan notlar alıntıladım. Yeni girenlere AKSEN sunumu gibi olsun.
FAALİYET RAPORUNDAN;
KKTC'den sonra yurt dışında büyümeyi hedef edinen Aksa Enerji, globalleşme yolundaki ilk adımını 2015 yılında atmıştır.
Verimlilik ve sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımını yurt dışına taşımak için harekete geçen Aksa Enerji'nin ilk hedefi Afrika olmuş;
Şirket, Gana, Madagaskar ve Mali'de çok kısa sürelerde kurduğu ve devreye aldığı enerji santralleri ile Afrika pazarına
açılmıştır. Garantili enerji satış sözleşmeleri ile Afrika'daki varlığını pekiştiren Aksa Enerji, acil enerji ihtiyacı olan tüm
coğrafyalarda yeni yatırım projelerini yakından takip ederek global hizmet ağını daha da genişletmeyi hedeflemektedir.
Küresel büyüme vizyonumuzla Mayıs 2020'de Özbekistan
yatırımımızla ilk defa Asya kıtasına açılacağımızı müjdeledik. 2021 yılının son çeyreğinde devreye girmesi
planlanan, Özbekistan'da 740 MW kurulu güce sahip olacak doğal gaz kombine çevrim santralleriyle portföyümüzü
coğrafi olarak çeşitlendirmeye devam ediyoruz. Ayrıca, Kongo Cumhuriyetinde 100 MW kurulu güce sahip olacak
doğal gaz santralinin de işletme hakkına yönelik 30 yıllık imtiyaz sözleşmesine de 2021 yılının ilk günlerinde imza
attık. Yine 2021 yılının ilk günlerinde Irak'a enerji ihracatı faaliyetlerine başladık. Bunda sonra da küresel büyüme
vizyonumuzla etki alanımızı büyütecek ve ekonomik değer yaratacak yatırım fırsatlarını değerlendirmeye devam
edeceğiz
Dönem sonunda
%23 artışla 558 milyon TL konsolide net kâr olarak elde ettik. 1,497 milyar TL olarak gerçekleşen FAVÖK ümüzün
%66 ni yurt dışı santrallerimizden sağladıkı. Uluslararası yatırımlarımızla sadece kârlılığımızı büyütmekle kalmadık,
borçluluğumuzu da her geçen dönem azaltmayı başardık. 2015 te 860 milyon ABD Doları seviyesinde olan net
finansal borcumuzu 2020 sonunda 359 milyon ABD Doları na düşürdük.
Aksa Enerji olarak, önümüzdeki dönemde de küresel marka olma vizyonumuz doğrultusunda yurt dışı pazarlardaki
varlığımızı güçlendireceğiz
Sn Neva
Adamların bize yönelmelerinin sebebi İran a olan borçları ile kesinlikle ilgili değil. Trump yönetiminin İran a ambargo politikası sonucu en son İran dan elektrik alımını kesmesini istedi. 6 ay süre falan vermişti. Bu sebeple bize yöneldiler
Ben gecikse dahi Irak ta tahsilatlarda sorun olacağını düşünüyorum. Zira karşı taraf Irak devleti enerji bakanlığı.
Sn neva
Şirketin bilançolarına hakim olduğunuz için sormak istiyorum; acaba bedelsiz potansiyeli ne kadar? Teşekkür ederim
Benim okuduğum haberler TR ye yonelme sebebleri ile alakali olmasa da enerji borclari, ve adamlarin bayagi bir enerji yatirimina ihtiyaclari oldugu icin ve su an daha kolay yolu secip TR den elektrik alma yoluna gittikleri ile ilgili. 150 MW degil 500 bile onlar icin su an ihtiyaclari yaninda devede kulak. Zaten biz butun anlasmalari devletlerle yapiyoruz. Umalim da sizin dediginiz gibi anlasma uzun vadeli ve daha yuksek kapasiteli olsun. Ama benim fıtratım gereği beklentilerimi düşük tutarım ben.Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gecmiş ve 2020 kari kabaca 600 desek neredeyse 100% diyebiliriz galiba :). Pek takildigim bir konu degil acikcasi.
Benim takildiklarim;
1 - Bu sene Gana daki santral yatirimi da bitince yeni anlaşma
2 - Yenilenebilir enerji yatırımı( yabanci fonlarin dikkatini çekmek lazim)
3 - Yatirimi bu sene olmayacak olsa bile yeni bir santral anlaşmasi.(150-200MW) yeter :).
İrak konusu da benim acimdan her zaman bonus olur.
Öyle gözküyorki bu iştahli yatirim beklentisi 2-3 sene bitmeyecek :).Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba,
Bloga #AKSEN 2020/12 dönemi bilanço analizi ve grafikleri yükledim. Faydalı olması dileğiyle.
Link: https://mutesebbist100.blogspot.com/...e-analizi.html
Saygılar
Temettü yok, bir bedelsiz fena mı olur. Siz takılmadığınız bir konu ama piyasa bedelsizi çok sever. Sasa da haberi gelmeden neler yaptılar.
Ben bir aksen yatırımcısı olarak şirkete neden bedelsiz sermaye arttırımı yapılmadığını, yapmayı düşünüp düşünmediklerini sordum.