Çok doğru bir tespit maalesef.
Aynı şeyler tekrar tekrar.
Kimler geldiii kimler gittii
Printable View
Bildiğim kadar bu şirkette altın hisse var.Yani yüzde 99 uda halka açılabilir.
Bundan önce halka arz yılı olan 2011 den sonra sadece ve sadece 2017 ve 2020 de prim yaptı hisse.Sebebi ise bistte yapılan yeni halka arzlardı.
Dua edelimde yenileri gelsin tez zamanda:))
An itibariyle kasasındaki nakit kadar dahi piyasa değeri olmayan bu şirkette finansal rasyoların hiç bir kıymetinin olmadığını zaten defalarca yazdık. Git gel aynı şeyleri konuşmaya da gerek yok. İmtiyazlı hisse Koç Holding'te de var ve bunun tek başına bir anlamı yok. Kimin ne niyeti olduğunu da ancak Allah bilir...
Sonuçta araştırdık, inceledik ve bir yatırım kararı verdik. Verdiğimiz kararların hayatının bütününde olduğu gibi doğru ya da yanlış olup olmadığını zaman gösterecek. Ben o dediğim zamana kadar buradayım.
Bu arada, mesaj yazıyorsun daha 15 dakika geçmeden cevap veriyor. Görevli, belli...
Sn hissedar bu bahçeşehir in satışları 3 aylık bilançoda görülecek mi.Saklanma olasılığı var mı.
Yerel seçimler sonrasında Büyükşehir Belediyesi yönetimi değiştiğinde İstanbul'da iş yapan bu ve bir çok yandaş inşaat firması hakkında davalar açılmış belli ki. Nitekim aynı şey Referans Bahçeşehir'in de başına gelmiş, yukarıda kısaca anlattım. İsteyen dava dosyasını da inceleyebilir ben bana anlatılanı yazıyorum, Kiptaş yönetimi altına imza attığı sözleşmenin iptali için dava açmış Ekrem bey işbaşına gelince. Sonrasında kaybetmiş tabiki. Biz de kurumsallık hep böyledir zaten; baştaki değiştiği anda kurum O'nun olur. Sapphire konusuna da baktım bu arada, tam da bu süreçte kredi çektikleri bankalar kredilerini geri çağırmak suretiyle benzer bir girişimde bulunmuşlar ve adamlar borçlara karşılık varlıklarını satmak zorunda kalmış.
Bunda şaşılacak bir şey yok. Gayrimenkul sektörü gibi siyasetle birebir iç içe olan bir sektörde özellikle yerel yönetim değişikliklerinin getirdiği gayet doğal sonuçlar bunlar.
Sayın GP burada hemen herkes zararda.Millet kağıt döner mi derdinde,parasını kurtarma derdinde,sizin yazdıklarınızı burdakiler bilmiyor mu,yeni bir bilgi vermiyorsunuz ki,altın hissenin patronun elinde olduğu her kağıtdan kaçın falan şu anda bize faydası olan bir bilgimidir.Savaş var borsa tatsız her şey borsanın aleyhinde kağıt özelinde ise zaten resmen cenaze evi gibiyiz,varsa bu kağıda özel bir bilginiz seve seve okuyalım,ama genel geçer şeylerin yazılması anlamsız ve cidden hoş değil.
Ama şimdi dikkat ettim yanlış sormuşum haklısınız.
Sn hayek 100 evin satışı bu bilançoda olmalıydı demişti.Olmadı.Bu işin bir kuralı yok mu.
Burası 31 Aralık 2021 olacak. Çok özür dilerim. Detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlar 0.538.656 58 99 numaradan satış ofisi yetkilisi ile de görüşebilir. Bu arada Referans Beylikdüzü lansmanına da başlamışlar.
https://referansbeylikduzu.com
Sn. Hissedar ayağınıza sağlık, projenin son durumunu öğrenmiş olduk sayenizde. Sn. GP yazmaya devam edin lütfen ancak yatırımcı psikolojisini unutmadan yazmak lazım arada ben de giydiriyorum sonra üzülüyorum. Çünkü bir kere bir şekilde bilançoya ve beklentilere bakarak hisseyi çok yukarılardan alan arkadaşlar var, normal bir şirket normal bir hisse olsa çok da yerinde bir yatırım yapmışlar. Bu zararı başka hisseden çıkartmanın zor olduğunu düşünerek burada beklemeye karar vermişler stop noktaları çoktan geçilmiş. Haliyle bildikleri şeyleri söyledikçe üzülüyorlar ve çok da kırmadan -bunları biliyoruz da yakalandık işte ne yapalım- diyorlar. Bından sonra ben de bu hassasiyete daha çok dikkat edeceğim. İnşallah bir gün mutlaka bu zararlar kara dönüşecek. YTD
Sizce kısada tepki gelir mi yoksa bir süre yatay kesin mi ?
https://www.cnbc.com/2022/03/05/russ...n-ukraine.html herkes dikkat etsin !
Gerçekten bilmek mümkün değil, yatayda kalabilir daha düşük seviyeleri test edebilir ya da hızla 1.0 TL üzerine atabilir. Gelecek haberler bu üç olasılıktan birisi için kullanılabilir. Kötü haber hissede ortak satışı olabilir, Ukrayna savaşının daha genişlemesi olabilir, iyi haber gayrimenkul satış rakamları olabilir, bedelsiz ve temettüyü ihtimal dahili görmüyorum. Bu haberlerden birisi hisseyi hareketlendirebilir. Bu senaryoları önceden öğrenip pozisyon almamız mümkün olmadığına göre ben fiyat hareketlerini takip ederek iyi bir haber geliyor mu gelmiyor mu ile ilgili bir ipucu peşinde olcağım. Kriterim 0.90 kuruş, üzerinde bir kapanış yaparsa kapattığım pozisyonu yeniden açarım yok olmazsa kendimi yıpratmam beklerim her 3 günde bir alım fiyatımı güncellerim. Fiyata odaklanmak lazım. Ancak karanlık odada söbelenme riski var.. her iki yön içinde..YTD
Sn. Hissedar ın aktardığı gibi satılan gayrimenkullerde dahi iade söz konusu.. sektör bu sene daralma yaşayabilir, gayrimenkul değerlemelerinden dolayı yaşanan fiktif kar yaşandı bitti şimdi yeni hikayeler lazım. Ukrayna savaşı Nükleer santrallara yapılan Rus saldırılarından sonra başka bir boyuta taşında, radyoaktif bir sızıntı olursa borsa için uzunca bir süre -game over- olabilir.
Bırakın borsayı hayatımız kayabilir.
Yazamadığım dönemde şu dikkatimi çekti, diğer hisselerimin hiç birinde kimse savaştan bahsetmezken burası maşallah full ekşın.:) Halbuki olası bir savaş ile beraber en öne çıkacak konu yıkılan yerlerin yapılması olacaktır yani inşaat sektörü.
Ha, hepimiz öleceksek; hisseyi geç paranın bir kıymeti olmayacaksa söyleyelim forumu kapatsınlar. Bu haliyle başlık enteresan bir bakış açısına sahip. Şaşıyorum bazen.
adrenalin iyidir , herkesi zinde tutar.
Gayrimenkul sektörünü olumlu yönde etkiler. Yandaş inşaat şirketlerine gün doğdu. YTD
Yukarıda alıntı yaptığım sebepten dolayı Borsa tarafında da radikal düşüşler beklememek lazım. Erdoğan her şeye rağmen Putin'e sırtını çevirmedi ve Rus oligarklar bütün bunları not etmiştir illaki. YTD
https://i.hizliresim.com/9eqxj0j.jpg bu döngünün içinden çıkmamız lazım"yatırım tavsiyesi değildir"
https://i.hizliresim.com/b2mfrqg.png
Referans Kartal Loca...Adamlar total harcamanın % 50'sinden fazlasını gider hanesine yazmışlar bile. Tıpkı Referans Bahçeşehir gibi hasılat ve kâr kısmında tek kuruş gözükmüyor. Son çeyrekte yatırım harcamalarında gösterilen toplam tutar 370 milyon Tl...
Bütün bunlardan şunu anlıyoruz, ertelenmiş gelir kısmında son 3 ayda yaşanan 400 milyon Tl'lik artış yanında diğer inşaatlar için gider olarak yazılan bu parayı da dahil ettiğimizde şirketin son 3 aylık satışları tahmin ettiğimizden da fazla. Satışı yapılan projelerden gelen para nerede değerlendiriliyor gibi bir soru vardı geride. Bu sorunun cevabıdır...
KLGYO hissesinin yükselmesi Rus Oligarklara kaldıysa yandık valla.. Adam savaşın göbeğinde parasını Türkiye ye getirip likit kalmak, savaştan sonra kelepir hale gelen Rus yatırım araçları için fırsat kollamak yerine Kiler Gayrimenkul den 5 milyon TL ye daire mi satın alacak? Bana pek olasık dahilinde gelmedi.
Bir ülkeye haddi hududu aşacak miktarda para sokmanın bir maliyeti vardır. Burada bahsedilen de o.
Bunu da yazdım en sonunda. İnanamıyorum...
Maliyeti KİLER GAYRİMENKUL den daire satın almak öyle mi? Yapmayın Allah aşkına..
Aslında kiler gyo özelinde düşünmemek lazım.Para aklamanın en kolay yolu aslında emlak.Sen evi 10 milyona al tapuda bir milyon göster 9 milyon uyuşturucu parası legalize oluverir.Markalı konutlarda falan elbet bu olmaz ama aslında emlak piyasasına bu yolla giren bir para olabilir.İnanılmaz ama biz hala stabil güvenli bir ülke gibiyiz.Koca rusya sallandı biz hala iyi gidiyoruz.
Rus oligarklar falan da herhalde gidip kirada oturmaz üç beş onlar da emlak piyasasına para sokar da kiler in olayı bu değil ki,kiler zaten malını satıyor,olay başka,satılan malı hesaba yazmıyor ********ler:)))))))))) Yoksa ayakkabı satışları mükemmel sn tahminci.
Bir oligark bizim bir siteyi komple kapatabilir,bu gidişle rusyadan kaçan çok olur,oh mis gibi aile sitesi olur:)))))) Şaka maka 2001 de ben alanyada bir yazlık almaya kalkmıştım,sitenin satış ofisinde türklere satışımız yok dedi,resmen koca site irlanda mı danimarka mı herneyse bir ülkeden müşterilere satılmıştı.O zaman türkiyeden ev almak gavurlar için sorunluydu bir ton izin almalarına gerek vardı.Gavurlar da işin yolunu şöyle bulmuşlar,bir şirket kuruyorlar ev alanlar şirkete ortak oluyor şirket siteyi komple satın alıyor.Böylece bir ton formaliteden yırtıyorlarmış.:))))))))
Ruslar yeterki para getirmek istesin o konuda anında düzenleme yapılır. En kötü bir Türk vatandaşı üzerinden para getirilir yasaya göre Türk vatandaşına paranın kaynağı sorulmuyor. Banka sisteminde Putin e yakın tüm Rus oligardlara ait para zaten bloke oldu sistem dışında nakit ne kadar paraları vardır bilmiyorum. Ambargoların Rusya ile ticarete olumlu katkısı olabilir ama gayrimenkul sektörünün olumlu etkileneceğine dair bir emare ortada yok. Antalya dayım burada çok Rus var ve fiyatları çok yüksek buluyorlar, bu fiyatlardan onlar da bir şey almaz, aklama işini bilmem.
Sn tahminci oligark dediğiniz adam akıllıdır,sistem dışı servetinin en az yarısını tutar.Öyle adam kendini sigortalamaz mı,mümkün mü sizce.Bir para gelişi olabilir,biz artık kokain güzergahıyız,malum ünlü türk düşünürü sedat peker belgeleriyle açıkladı.Bizde emlak en iyi kara para aklama yoludur.O tapuda gösterilen düşük değerleri devlet bilmiyor mu,neden göz yumuluyor sizce.