pgsus
yakıtı bitmiş uçak gibi süzülüyor şimdilik
https://i.hizliresim.com/1z9QLZ.png
Printable View
pgsus
yakıtı bitmiş uçak gibi süzülüyor şimdilik
https://i.hizliresim.com/1z9QLZ.png
Cemil bey illa ucuza alınacak diye birşey yok. Yukardan alıp daha yukardan da satılabilir. Abd de ucuzu bekleyenler microsoft apple yahoo gibi şirketlerin büyük rallylerini bu şekilde kacırmışlar. Tabi orda durum farklı. Bu firmalar lokomatif ürünleri ile piyasayı domine edip seri yükselen marjlar yakalıyor ve piyasa bunları nasıl fiyatlayacağını bilemediği için fiyat şişiyor bazen. Jenerik ürün bazı firmaları kısa dönem zirveye cıkarıyor rakipler piyasaya girince marjlarda en ufak bir oynamada yaptığı o tepeyi 10 sene geçse bile göremiyor. Mesela herkezin bildiği crox telli firması. Abdli yatırımcılar cok acımasız. şu anda sanırım 18 dolar fiyatı.
https://i.hizliresim.com/QbTQlR.png
Elinize sağlık, bu topikte ciddi anlamda sadece hisse taşıyan arkadaşlar var,
aşağı yönlü bir şey söyleyince kızıyorlar da, burası iki yönlü ve süre 5 dk
bana da hisse taşımak çok eziyet geliyor, ayrıca büyük miktar para ayırmak gerekiyor,
küçük portföyle viob daha mantıklı geliyor, büyük portföyde aynen kademeli almak ve vadelere yayarak
almak en mantıklı ve az stresli olan yatırım bence, elinize sağlık,
Haklısınız, eski fiyatla kent 300 lerden koptuğunda 1000 leri görür diye grafikte gördüm
gitti 2700 lere, sırf meraktan seyrettim ama ne aldım, ne de alırım
elimde 1 tane doaş, 10 tane petkim, 1 tane kchol, 0.23 dohol, 0.50 isctr var
küsüratlı olanlar 2009 dan kalan satamadıklarım, doaş la petkim de bir arkadaşıma
nasıl hisse alınır diye gösterirken almıştım, şimdilik hisse taşımaya hiç niyetim yok
fiyat ne kadar çıkarsa çıksın, endeks 50.000-60.000 aralığına gelirse temettü emekliliği
için belki belli başlı 3-5 senet yüklü alım yapabilirim,
biraz görsellik katayım dedim, renklendirme yaptım.
iyi geceler
https://i.resimyukle.xyz/1Ty7TH.png
ford
bunu da 60 larda 30 lara gelir demiştim ama gitti 80 e :)
yine de 30 almak için güzel rakam :whistling:
https://i.hizliresim.com/nGElzP.png
elinize sağlık,
4 tanesi kademeli alım için güzel fırsat veriyor, diğerleri için kademeli alım için beklenebilir,
tabi şöyle bir şeyde var onu da atlamamak lazım, bist 30 senetlerin çoğu 2016-2018 den sonra
yerinde saydı veya geri geldi, dolar bazlı baktığımızda nerdeyse hepsi ucuz son 5 sene ortalamalarında
Cemil bey ben genellikle viop dan işlem yapıyorum en azından ordaki hisseler teknik temel az cok uyuyor ama şöyle bir problem var ne yazık kı bazı tahtalar cok sığ . Mesela tofaş ve froto . Froto dan 10 sözleşme satsak 6 kademe düşüyor. Büyük teminat ile düşüşlerden faydalanamiyoruz bazı tahtalarda . Ben herkeze yön tahininin kolay olduğu zamanlarda (98 bin dönüşü gibi veya tepe pivot kırımları ) viop u öneriyorum. Ama gel görki utanılacak kadar cok sığ tahtalar var .
gubfr
hiç bilmediğim bir şirket,
istikrarlı bir şekilde gitmiş,
https://i.hizliresim.com/f6Nq4D.png
Belli başlı bir kaç senet hariç pay vadeliler halen sığ, zamanla oturacaktır,
bist 30 bile 2010 yılına göre 4 kat farketti hacimde ve toplam kontrat sayısında
ben bist 30 ve usd kontratlarında işlem yapıyorum, altın bile bazen sığ kalabiliyor
hisselerde de garan ile keskin bir şey görürsem 10 ile 50 kontrat arası bir dönem
poz almıştım, kaldıraç oranları çok mantıklı da değildi, bist 30 ve usd daha yüksek
kaldıraç, düşük kaldıraç ve küçük pozla da vakit kaybı bir tarafa komisyon bir tarafa
çok cazip gelmiyor, toplamda da çok yüksek kontratlarla işlem yapmıyorum zaten,
ayrıca fazla çeşit kontrat olunca dikkat dağılıyor, hata oranı artıyor
Suyu çıktı, hiç alakası olmayan insanların hisse alıp sattığını duyuyorum,
üstelik benim hiç grafiğine bile bakma gereği duymadığım hisseleri alıp satıyorlar,
sadece bist olsa hadi diyeceğim ama yurtdışı şirketlerin hisselerini bile taşıyan çok,
garip bir dönem, biraz 2000 li yılları hatırlatıyor fakat şu andaki daha tehlikeli
o zaman mecbur bir banka veya aracı kurumda işlemler yapılıyordu, şimdi
cepten kolayca yapıldığı için bir gece ansızın gelecekler, sabah uyandığımızda
değişik bir sabaha uyanacağız diye düşünüyorum
balat
dipten 10 kat çıkmış birde üstüne flama yapıyor
fk 45 olmuş, flama çalışsa bile halka arzın 1/10 fiyatına gelecek
komik desen değil, şaka desen değil
https://i.hizliresim.com/ky44xb.png
Altin ve tl için forex te işlem yapmayi öneririm herkese. Ben yurtdışı sağlam bir firma bulana kadar çok denedim. Sonunda buldugumun ertesi günü dow çakilmaya başladi. Viob ta kisa pozisyondayim, ancak dow a kisa pozisyon açmam düşeceginden emin olsamda açmiyorum.Umarim dow düşer ve bana alim firsati tekrar verir.
Kent
gidip yatayım en iyisi :)
https://i.hizliresim.com/CHOrr7.png
Sizde iyi bilirsiniz herkesin alım yaptığı borsadan uzak durmak ya da temkinli olmak lazım. Zamanında da borsaya çok heveslenen olmuştu. Sonrasında çoğu tövbe etti. Benim de tanıdığım , ölse 1 lot hisse almayacak insanlar yaratıldı.
Ben normalde sürekli hisse taşırdım. Tekfen-Tav-Tüpraş-Ereğli- Bankalar vs. Şimdi sadece kanallar arası-ortalamalar arası al-sat yapıyorum. Onda da max. %3 stoplu işlem yapıyorum.Sebebi şu dönem için ülkeye-ekonomi yönetimine- dış politika yönetimine güvenememem.
82.000-120.000 yükseliş hareketinde yeni yatırımcıya yan tahtalardan çok iyi paralar kazandırdılar. Şu an anormal bir özgüven içinde her aldığı hisseden para kazanacağını sanan bir kitle oluştu. Fiyata bakmadan alıyorlar. Ama kumarda önce kazandırır sonra fazlasını alırlar. Kuralı ve raconu budur.
Var bir arkadaşım, madem meraklısın git tüpraş, isc al diyorum almam diyor,
ismi lazım değil senet almış çok kazanacakmış, bari ayda 1-2 tane tüpraş çocuğuna
al at kenarı diyorum yok almam diyor :)
Kendi çok başarılıdır güvenirim, ne zaman bir şey olsa en tepe fiyatı yakalar
birde satmaz bekler, dolarda 3-4 kere tepeyi altında da 2 kere tepe yakalayıp aldı
aylarca bekledi zararsız çıktı, kar da yapmadı ama zarar etmedi, ona güveniyor
hissede patlayacak büyük ihtimalle bende o günü bekliyorum
@takvim
Türkiye nin yeni ÖTV hamlesi Almanya'da endişeye yol açtı: Otomobil üreticileri ağır darbe aldı
Siz beni güldürdünüz Allah ta sizi güldürsün.2021 model makam Mercedes lerin siparişi ne zaman geçilecek bakalım?
https://www.dw.com/tr/do%C4%9Falgaza...aha/a-50238341
Çıkarana kadar sıkın dişinizi indirim gelecek
petrol hep önceden düşer.
gelecek hafta borsalarda paritede,altın da son çıkışını yapacaklar görüyorum.
dolar gelecek hafta 7.20 ye kadar düşebilir.
bu aracı yapabilirlerse tüm devlet görevlilieri bu aracı almalı.. mersedes audi muhabbeti bitmeli.. en başta mr erdoğan.. diyanet filan hepsi.. mersedesler alınmamalı artık..
yapabilirlerse dedik.. koç holding 50 yıldır yapıyor, 50 yıl once onemli bir şeydi ama şimdi sıradan..
hatta bu togg'u yaparlarsa değil yapamazlarsa olay olur..yani cocuğun önüne lego koyuyorsun yapmasını bekliyorsun.. onun gibi bir şey şu anda.. her şeyi yabancı..lego gibi parça parça hazır her şey..
haaaaa.. olayı büyük göstermek için şatafat gerekiyor zaten onu yapıyorlar.. sırası genelde şu şekilde :
* imza atarken şatafatlı tören..
* temel atarken şatafatlı tören..
* fabrika tamamlanınca şatafatlı tören..
* ilk araç banttan çıkınca tören..
falan filan derken zaten halk aya sanki 4 şeritli yol yapıldığını zannediyor..
oysa sıradan bir şey yapılmış.. büyütmeye gerek yok..
mesela şu anda tübitak'ta "süper alaşım" çalışmaları var.. daha büyük bir olay o..
arsası şimdilik yerli..
belki ilerde katar'a verildiğini öğrenmiş oluruz.. takas.. veya.. her neyse işte.. bir ad bulurlar yapılan işleme.. swap.. vb..
ama mutlaka Türk devletinin çıkarları gözetilmiş olacaktır.. siz rahat olun.. hahahhhaaaa..
Dünyada ne kadar TERS İŞLER varsa,zararlı ve faydasız İSLAMCI Hükümet hepsine talip...
Atatürk havaalanına pist ilave et, yetmedi Sabiha Gökçen'e..
Az maliyetle kapasiteyi arttır ..Söylediler,yazdılar.Yapmadılar..
PLANLAMA diye bir şey vardı.. Özal, Demirel bu işin adamıydı.. Ara ki plan bulasın?
Ha şimdi kapasiteleri %20,havaalanının .. Şaşkınlar..! Aptallıklarına doyum olmaz..
Yeni havaalanın borçlarını yazmaya kalem yetmez yhu.. 20 milyar EUR taahhüt edilen ödeme varmış..
Ayrıca devletin garantisi 5 milyar doların üzerinde..
Dünyanın en geri zekalı adamları birleşse gelse bu ülkede yönetime talip olsalar
ne kadar zararları olurdu? İSLAMCIlardan fazla mı??
ŞEHİR HASTANELERİ hep yazılıyor ya;
Sağlık Bakanlığı, şehir hastanesi müteahhitlerine, bu ayın ilk 7 ayında ödediği kira bedeliyle,
1000 yataklı 3 yeni hastane yaptırabiliyor.
Bu kiralar 2040'lı yıllara kadar sürecek.
Bu kira ödemeleri için Merkezde rezerv olmadığı için 2 özel bankadan para alınmış..
Devlete bak?
Batmışızda biri uyandırsa....Derin uykudayız...
Bu arada bugün itibariyle 2 covidli tanıdık daha eklendi listeme bugün ki vaka sayısının 2 sini ben tanıyorum
Türkiye Ekonomisini Anlamanın Yolu Termodinamik Yasalarını Öğrenmekten Geçer
https://www.stratejivefinans.com/tur...mpression=true
-Ekonomik büyüme; hane halkı tüketimi ve kamu kesimi harcamalarını finanse eden borçlanma politikaları üzerine kuruludur.
Diğer bir deyişle borçlanma ile yaratılan kaynak ekonominin üç önemli alanı olan üretim teknolojisi, üretim kapasitesi ve insan gücünün eğitilmesi yerine tüketime akmaktadır.
-Kısa vadeli ekonomik politikaların bir bölümü, verimsiz ekonomik oyuncuları ayakta tutmak üzere kuruludur.
Bu da kısıtlı kaynakların rekabetçi olan, katma değer yaratan oyunculardan verimsiz oyunculara transferini getirmektedir.
Güzel bi yazı...Burak Köylüoğlu'dan..
Kerem kardeş, bu İslamcı kelimesini kullanmak doğru değil. Birileri bu mantıkla yanlış yapıyorsa bu dini bağlamaz. Din mi diyor git yolsuzluk ysp eşini dostunu göreve getir lüks yaşa. Etnik köken din ırk vs yanlış yapanı bağlar .
Biz şu anda sabit fiyatla dolarla aldığımız için dolar arttıkça mecburen zam gelwcek kaldıki biz gazpromdan avrupadan çok daha pahalıya gaz alıyoruz. Aradaki fark kimlere gidiyor ticari sırdan çıkarılıp açıklanmalı.
Ayrıca son 2 aydır dogalgaz fiyatları 1600 dolardan 2.500 dolara çıktı