Her evsahibini kendiniz gibi arsiz zannediyosunuz , oyle dehil...
Ayrica hesap yapmak zor degil...
3 yil once 500bin lirayi altina gomen adamin kac parasi var simdi bi hesaplayin bakalim...
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Kardeşim inan parayı yönetmek vs hikaye. Zaten bu işlerde başarılı olan biri oturduğu evi alır, üstüne para kazanacağı sermayeyi yine bulur. Dediğin gibi ev sahibiyle muhatap olmamak en güzeli. Dua etsin de atılmasın evden, sonra görür Türkiye gerçeklerini.
Ev sahibi oturduğun evi satarsa hiç bir hak iddia edemezsin, kiracı hakları orada biter. Sonra gider 2000 tl ye esenyurtta apaçilerle aynı mahallede takılırsın.
Adamlar sirf bana laf soylemek icin yazi yaziyor...
Ulan salak grafikler orda , fiyatlar orda, hesap makinasi kullanmayida biliyosan hesaplarsin bakarsin yalan mi degilmi....
Yastik icine ceyrek altın koyan ninen kadar kafan calismiyosa suç benimmi...
Tereciye tere satıyorsun. 3 yıl önce değil, 6 yıl önce BES teki paramın tümünü gram altına geçirdim, ben portföy yönetimi konusunda ders veriyorum, bana laga luga yapma.
Ayrıca hiç bir zaman TÜFE den fazla zam yapmadım. Gayet güzel saygılı bir ilişkimiz var. Ama kiracım senin gibi ev sahiplerini enayi gibi gören biri olsa anında kapı dışarı ederim. Aslında ev sahibine burada yazdıklarını da okutmak lazım.
Şaap kavcioglu da egitim veriyor, hatta devletin basi kitap yaziyor...
Bes i 6 yil once altina ceviren biri ( bende ayni hareketi 5 yil once yaptim onu da bil) , benim dediklerimi anlayamiyorsa daha ne diyeyim, hadi git işine....
Siz e sacma geliyor tabi ama en azindan beni belki anlarsiniz diye bisey daha yaziyim... Develüasyon %100 e yaklaşti, merkez dolara dokunmaya basladi... Ben gecen hafta altin in ve dolarin %70ini satip ciktim...Daha da cikarsa ciksin arkasindan bakmam...
Size göre uygun bir peşinat ile uzun vade taksitle ev almam lazim....
Bana göre oyle degil... Cünku konut fiyatlarida artti... Ben kendime şu soruyu soruyorum, artmayan ne kaldi ????
Bu sorunun cevabini bulup onu aliyorum.... Bu kadar basit benim düşüncem....
Bugünüde bana laf yetiştirmekle gecirdiniz, forum sakinleri kusura bakmasin... Bana müsade...
Parası olmayan için diyecek hiç bir şey yok. Allah herkese nasip etsin. Ama parası olupta kirada oturan her zaman risk altındadır.
Konut dokunulmazlığı diye bir konu var.
Bunu sadece kanuni olarak demiyorum.
Para bankada duran sanal bir şey. Burada evi olanların bir çoğunun, hisse senedi dolar altın gibi yatırımları zaten var. Ama bu ailenizle yaşanıdığınız ve dokunulmasını istemediğiniz ortamı, ev sahibinin bir telefonu ile her an berbat edebilirsiniz. Bu ihtimal düşüktür ama vardır. Örnekleri de çoktur.
Ben sadece genç arkadaşlara şunu öneririm, ilk iş, ilk fırsatta evlerini almaları. Farklı yatırım yapmak için zaten 60 yaşına kadar uzun seneleri var. 6-7 yılını buna ayırsınlar. (İlk evi zaten yatırım olarak görmem. Bu bir ihtiyaçtır.)
Konuta kur etkisi geç olur zamana yedirir ama kur farkı yansır. Şu an 1 ay önce fiyatı neyse hala aynı evlerde. 1 ayda %40 kar etmiş dolar satıp ev almak akıllıca değilmi tabi hemen zam yapan evsahiplerinden uzak durmak lazım.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bodrum civarinda evi olan varmi? O bolge hakkinda sorularim var
Burada bir evi olup da dünyaların sahibi geçinen kişilere de aynı şeyi yazdım. Abartmayın. Yani ev sahipliğini yüceltiyor değilim. Herkes için uygun seçenek farklı olabilir.
İmkanın yoksa yapacak bir şey yok, hatta %50 peşin ödeyebileceğin evde oturmaya çalış. Alabiliyorsan al. İşler iyi giderse elindekini satıp, daha iyisini alırsın. Ama, kiralar uygun diye çok üst düzey evde kiracı olarak kalmaya çalışma, gün gelir o tatlı düzen bozulur, o kiralar çok artar ve attan inip eşeğe binmek zorunda kalırsın.
Paranı iyi kullanıp, 2-3 ev alacak paran varsa, yine evini al derim. Zaten yatırım işlerini iyi biliyorsan kalan paranı yine büyütürsün. Bankadaki parana çok güvenme, dünyanın bin türlü hali var, bankası batar, devlet bile default edebilir. Tapu her zaman iyi bir varlık alternatifidir.
Her şeyde bir risk vardır. Ev sahibi olmanın riskinden kimse bahsetmiyor. Allah korusun bir anlık olaya bakar. :whistling:
bu alintiladigim yazi bana yazilmasa da dayanamadim sonunda...
keyifle okudugum su konunun geldigi hale bak....burada herkes fikrini yazar dogru ya da yanlis... tartisilir, konusulur
ama bu nasil bir uslup???
once farkli fikirlere acik olmayi, dinlemeyi, uslubuyla tartismayi, muzakere etmeyi ogrenmen lazim
herkes fikrini soyler, mantikli bulursun ,alir cebine koyarsin. bulmazsin okur gecersin
Sn djoz benim bildiğim evi sahibinden alırsanız ve o evden malsahibi bir ay içinde çıkmazsa kaymakamlığa başvurup polis zoruyla evi tahliye hakkınız var.Bu haksiz işgal oluyor.Ortada kira sözleşmesi falan yok evi de satmış cebren evde oturuyor durumu oluştuğundan kaymakamlığa gidip tahliye ettirebiliyorsunuz.Onun dışında evi satsanız da hukuken kiracı için durum fark etmez ,onun sözleşmesi devam eder.Ancak kendim kullanacağım diye dava açarsanız dava sonuçlanınca evden çıkarabilirsiniz ,ancak bu durumda da 3 yıl kiraya falan veremezsiniz.Diğer bütün durumlarda kiracıyı kimse evden çıkaramaz,tüfeye uygun kira artışını yapan kiracı artık evin sahibidir,hukuken evsahibinin hiç bir hakkı yoktur.
O yüzden satmayı düşündüğünüz evi asla kiraya vermeyin,kiracı içindeyken evi satamazsınız.Kiracı hakkında illegal işler falan bunlar adamın başını belaya sokar,bu topiğin müdavimleri o işleri beceremez.O bambaşka bir dünya.
Konut riskleri pek sık gerçekleşmese de gerçekleştiğinde büyük zarar edilir.
Deprem, Yangın en büyük riskler. Sigorta yapılarak bir yere kadar zarar karşılanabilir.
Bunun yanında deprem bölgelerinde binanıza çürük raporu verilirse yandınız ki on binlerce mağdur var bu konuda. İşte bundan hiç bir şekilde korunma şansınız yok.
Çürük raporu sonucu tahliye emri gelir akabinde elektriğiniz suyunuz kesilir.
Emsal artışı olması mümkün olmadığı için binanızı yeniden yaptırmak için ya müteahhide verir, 2 yıl kirada kalır sonrasında yarı yarıya küçülen evinizde oturursunuz ya da bürüt m2 başına 3500-4000tl olacak şekilde birikmiş paranızı verir, kredi çeker müteahhidin evinizi yeniden yapmasını beklersiniz.
Ev fiyatlarının ne zaman düşeceğini öngörüyorsunuz ? Yani şuan ki fiyattan 1- 2 sene sonra asagimi düşecek .yoksa misal 5 sene hiç fiyat artmayip ucuz gibi mi gelecek ..mb nin 1000 puan faiz artırabileceği ihtimalini mi düşünüyorsunuz.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evi satarım ,alan evden çıkarır diye düşünenler kiracılık hukukunu bilmiyor demektir.Aman ha oturmak için ev alıyorsanız evsahibine kiracıyı çıkarın deyin.Yoksa evi ben kullanacağım ihtiyacım var diye dava açıp o davanın sonucunu beklemek zorunda kalırsınız.En az 3 yıl evi boşaltamazsınız.Boşaltınca da evi kiraya falan veremezsiniz,oturmak zorundasınız .
Eski kanun değiştimi? satış sözleşmeyi bozuyordu .artı neden 3 sene sürsün ben aldığım evde oturacaksam dava aç hadi 2 aya gün versin velev ki bı duruşma daha uzasın 6 ayda bitmesi lazım değil mi
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayır bozmaz.
Ev fiyatları TL bazında zor düşer. Enflasyon böyle iken o iş zor.
Venezuela'nın borsası gibi olabilir durumlar. Özgür Demirtaş anlatıyordu videonun birinde. Venezuela'nın borsası bolivar bazında 25 kat değerlenirken dolar bazında 10'da 1'ine mi ne inmiş.
Bist de 10 senedir TL bazında artıyor ama 2013'teki fiyatının dolar bazında 3'te 1'inin altında.
Yukarıda birisi aynı dönem için ev fiyatlarına da örnek vermiş. O da bist'in bu grafiği ile uyuşuyor. (2013-2021)
Evi ne zaman aldığınız, nereden aldığınız, kaça aldığınız çok önemli bu karşılaştırmaları yaparken. Güney ve Ege'deki yazlıklar sanki daha bir iyi tutundu İstanbul'daki konutlara göre.
2018'de dolar tepedeyken ev alan birinin hesabı ile 2015-2016'da alan birinin hesabı çok farklı sonuçlar verir. Aldığınız evde oturacaksanız zaten hesaba kitaba gerek yok. O yatırım değil ihtiyaçtır. Onun değeri ölçülemez.
Bizim hukuki sistem tamamen kiracı lehinedir.Eve bir kez girin gerisi kolay.Ha illegal işleri bilemem tabi,her iki tarafa da tavsiye etmem.
Sabah bir yazi yazdim, arkasindan bana laf atildi, at yalani sike.yim inani yazan var yukarda, bana karsi.....
Benim fikrime bunlar yazilabilir ama siz benim yazima dayanamadiniz demek.....
Valla yazdigin yaziyi ....yim hocam ozaman...
....
hocam biri sana yanlis yapti diye, benzer bir hatayi senin de yapman gerekmiyor. sen bunlari yazdin diye ben bir benzerini yazmayacagim, sadece uyarmak istedim seni, sende bir farkindalik yaratmak istedim
olgunluk, karakter bu gibi durumlarda ortaya cikiyor
keskin sirke kupune zarar, sakin kalmak onemli
sirkete alacagimiz tepe yoneticilere "assessment" yapiyoruz, bunu amerkan sirketleri 10 yillar once savasa gidecek generallerine, tepe yoneticilerine yapmaya baslamislar. sirf bu tip sikintili hareketleri yakalamak, profilini cikarmak, baski/stress altinda davranislarini olcmek icin, karakterlerini analiz etmek icin
hedefleri olan tepe yonetici olmak isteyen biriysen, is hayatinda bile sorun olur bu tarz yaklasimin olaylara
dip not: IK ci degilim :)
Benim 20 yıldır devam eden tapu iptali davam var.Hala devam ediyor.En az 5 yılı daha var.Ha bu kira hukukunda elbet o kadar sürmez 3 yılda biter bence.
Valla sn bzaferb in tarzının iş hayatında bazen işe yaradığı da kesin.O konuda çok emin değilim sn vob24.Gene de bu topikte seviye bazında küfür hakaret falan hoş değil.Hoş bundan yakınan bazı forumdaşların geçmişte benzeri hareketlerine laflarına benim şahit olmuşluğum var ya neyse.
O sizin dediginiz Turkiye de gecmiyor.... Alttan alirsan suratina kufretmeye baslarlar... Hakedene hakettigini vereceksin....yoksa sosyal medyada bile yasatmazlar....
Hedefim falan yok, alti üstü memurum, ninemin yatirim taktiklerini kullaniyorum, okadar kafam az calisiyor anlayacagin.. Kafasi az calişan adamda ders falan vermez, hedefi olmaz bilirsin
sirket turkiye de ve turk sirketi buarada, belki de biz yanlis yapiyoruzdur ama daha zararini gormedik, ama sunu net soyleyebilirim; yabancilar karsilarinda dedigim tarzda muhattap istiyorlar, bu tarz yoneticilerle sirket, yurtici/yurtdisi daha basarili oluyor
neyse konuyu uzatmayalim, ana konudan da sapmayalim
ninenizin yatirim taktikleri; yasanmisliklar, tecrubeler uzerine kurulu oldugu, o da ninesinden oyle gordugu icin ve nineler iyi bir hodl ci oldugu icin cok kez test edilmis ve ise yarayan stratejilerdir. anlik karar veren, heyecana kapilan, panik yapan, iyi hold ci olmayan yatirimci o altini cok kolay satabilir cunku altin cok likit bir yatarim aracidir, ama bu tip bir yatirimci icin duran varlik edinmek onun bu zaaflari nedeniyle zarar etmesini engelleyeceginden onun icin daha iyi bir yatirim aracidir, belki altini tutan kadar kar edemez ama anaparasini da kaybetme riskini ortadan kaldirmis olur
yani bu isin bir matematigi yok, herkes icin farkli olabilir
Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar misali.. Mahkemeye işin düştüğü zaman işi gücü bırakıp onlarla uğraşmak gerekiyor, Yok ''davayı açarım veya dava açılsa ne olur işime bakarım, git gel 5 dk'' demekle olmuyor.
Boşanma davamda, dava dilekçem hariç sözlü ve yazılı olarak derdin nedir diye sorulmuyor bile. Kaç defa evladımı görmek için başvurdum tek bir sonuç çıkmadı.
Bende hakimin karşısında kendimi savunacağım diye bekliyorum. Sana söz hakkı veren kim? Bütün duruşmalara izleyici gibi katıldım.
Avukatın aç gözlülüğünü hiç sormayın. Bir şeyleri unutup işine gücüne dalma fırsatı bile vermiyorlar.
En sonunda davadan vazgeçip barıştım:) Mahkemeyle uğraşmak insanın ömrünü törpülüyor. Ve sadece hukuki mahkemeler değil, vergi mahkemeleri de aynı.
İş bilmez sözde vergi müfettişleri de yurtdışı gelirlerine dahi kdv uygulamaya kalktı vs..
Yani lafın kısası, Konuyu mahkemeye taşımadan çözmek en mantıklısı.
Gezerek tozarak güzel anılar biriktirmek varken askerlik anısı gibi mahkeme anılarını biriktirmeye gerek yok :=)
Oturmak için içinde kiracı olan ev alırsanız dikkat edilmesi gereken noktalar var.
Kiracının kontratı diyelim ki Şubat 2022 sonunda bitiyor. Daireyi aldıktan itibaren 1 ay içinde ihtarname çekmeniz gerekir. Kiracı sözleşmenin bittiği tarihte evi boşaltmak zorundadır. Boşaltmazsa tahliye davası açarsınız.
Eğer sözleşme bitimine 6 ay yada daha fazla süre varsa, 6. ay sonunda evi boşaltmak zorundadır. Boşaltmazsa tahliye davası açarsınız. Bu davanın öyle 3 yıl sürme şansı yok. 3 ila 5 ayda sonuçlanır.
Dikkat edeceğiniz nokta satın aldığınız tarihten itibaren 1 ay içinde ihtarname çekmeniz. Bu süreyi kaçırırsanız eski ev sahibi ile olan kira sözleşmesini kabul etmiş sayılırsınız. İhtiyaçtan dolayı tahliye davası açmak durumunda kalırsınız ki bu biraz daha uzun sürecektir.
Bu konuda kiracılar çok yanlış yönlendiriliyor.
Kiracıların şunu anlaması gerek; siz kiracısınız. Ev sahibi istemediği durumda o evde oturmanız hertürlü huzursuzluğu beraberinde getirir. Kiracı kiracılığını bilmeli. Adamın milyonluk evinde ayda bin liraya oturuyorsan haddini bileceksin.
Ha bilmezsen, kanun nizam bir yere kadar...