Sayfa 343/1312 İlkİlk ... 243293333341342343344345353393443843 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,737 - 2,744 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Adamlar sirf bana laf soylemek icin yazi yaziyor...

Ulan salak grafikler orda , fiyatlar orda, hesap makinasi kullanmayida biliyosan hesaplarsin bakarsin yalan mi degilmi....

Yastik icine ceyrek altın koyan ninen kadar kafan calismiyosa suç benimmi...

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    bu alintiladigim yazi bana yazilmasa da dayanamadim sonunda...

keyifle okudugum su konunun geldigi hale bak....burada herkes fikrini yazar dogru ya da yanlis... tartisilir, konusulur

ama bu nasil bir uslup???

once farkli fikirlere acik olmayi, dinlemeyi, uslubuyla tartismayi, muzakere etmeyi ogrenmen lazim

herkes fikrini soyler, mantikli bulursun ,alir cebine koyarsin. bulmazsin okur gecersin

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Genelde hep "dava şu kadar yıl sürer" görüşü hakim.
    Fakat kaymakamlıklarda bu ev sahibi kiracı anlaşmazlıklarını mahkemeye gitmeden çok daha hızlı çözen birimler kurulmuş diye duymuştum.
    O birimlerin yapabildikleri veya yapamadıkları konusunda bilgisi olan var mı?
    Sn djoz benim bildiğim evi sahibinden alırsanız ve o evden malsahibi bir ay içinde çıkmazsa kaymakamlığa başvurup polis zoruyla evi tahliye hakkınız var.Bu haksiz işgal oluyor.Ortada kira sözleşmesi falan yok evi de satmış cebren evde oturuyor durumu oluştuğundan kaymakamlığa gidip tahliye ettirebiliyorsunuz.Onun dışında evi satsanız da hukuken kiracı için durum fark etmez ,onun sözleşmesi devam eder.Ancak kendim kullanacağım diye dava açarsanız dava sonuçlanınca evden çıkarabilirsiniz ,ancak bu durumda da 3 yıl kiraya falan veremezsiniz.Diğer bütün durumlarda kiracıyı kimse evden çıkaramaz,tüfeye uygun kira artışını yapan kiracı artık evin sahibidir,hukuken evsahibinin hiç bir hakkı yoktur.

O yüzden satmayı düşündüğünüz evi asla kiraya vermeyin,kiracı içindeyken evi satamazsınız.Kiracı hakkında illegal işler falan bunlar adamın başını belaya sokar,bu topiğin müdavimleri o işleri beceremez.O bambaşka bir dünya.

4. Konut riskleri pek sık gerçekleşmese de gerçekleştiğinde büyük zarar edilir.

Deprem, Yangın en büyük riskler. Sigorta yapılarak bir yere kadar zarar karşılanabilir.

Bunun yanında deprem bölgelerinde binanıza çürük raporu verilirse yandınız ki on binlerce mağdur var bu konuda. İşte bundan hiç bir şekilde korunma şansınız yok.

Çürük raporu sonucu tahliye emri gelir akabinde elektriğiniz suyunuz kesilir.

Emsal artışı olması mümkün olmadığı için binanızı yeniden yaptırmak için ya müteahhide verir, 2 yıl kirada kalır sonrasında yarı yarıya küçülen evinizde oturursunuz ya da bürüt m2 başına 3500-4000tl olacak şekilde birikmiş paranızı verir, kredi çeker müteahhidin evinizi yeniden yapmasını beklersiniz.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by Vob24 Yazıyı Oku
    bu alintiladigim yazi bana yazilmasa da dayanamadim sonunda...

keyifle okudugum su konunun geldigi hale bak....burada herkes fikrini yazar dogru ya da yanlis... tartisilir, konusulur

ama bu nasil bir uslup???

once farkli fikirlere acik olmayi, dinlemeyi, uslubuyla tartismayi, muzakere etmeyi ogrenmen lazim

herkes fikrini soyler, mantikli bulursun ,alir cebine koyarsin. bulmazsin okur gecersin
    Yazıyı fark etmemişim...ama sana ve başlığa olan saygımdan karşılık vermeyeceğim...yoksa bu lafı edenin ağzının payını çok iyi verirdim...simdilik sahibine iade etmekle yetiniyorum.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6. Ev fiyatlarının ne zaman düşeceğini öngörüyorsunuz ? Yani şuan ki fiyattan 1- 2 sene sonra asagimi düşecek .yoksa misal 5 sene hiç fiyat artmayip ucuz gibi mi gelecek ..mb nin 1000 puan faiz artırabileceği ihtimalini mi düşünüyorsunuz.
     Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Siz e sacma geliyor tabi ama en azindan beni belki anlarsiniz diye bisey daha yaziyim... Develüasyon %100 e yaklaşti, merkez dolara dokunmaya basladi... Ben gecen hafta altin in ve dolarin %70ini satip ciktim...Daha da cikarsa ciksin arkasindan bakmam...
    Size göre uygun bir peşinat ile uzun vade taksitle ev almam lazim....
    Bana göre oyle degil... Cünku konut fiyatlarida artti... Ben kendime şu soruyu soruyorum, artmayan ne kaldi ????

Bu sorunun cevabini bulup onu aliyorum.... Bu kadar basit benim düşüncem....

Bugünüde bana laf yetiştirmekle gecirdiniz, forum sakinleri kusura bakmasin... Bana müsade...

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Artmayan ne kaldı ben de araştırıyorum.
    Zam geleceği kesin olan (yılbaşına kadar) ve hemen bozulmayacak ütün stokluyorum.
    Kenarda dursun.
    Ev ve araba mı? Bu yüksek fiyatlardan asla almam.
    Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Evi satarım ,alan evden çıkarır diye düşünenler kiracılık hukukunu bilmiyor demektir.Aman ha oturmak için ev alıyorsanız evsahibine kiracıyı çıkarın deyin.Yoksa evi ben kullanacağım ihtiyacım var diye dava açıp o davanın sonucunu beklemek zorunda kalırsınız.En az 3 yıl evi boşaltamazsınız.Boşaltınca da evi kiraya falan veremezsiniz,oturmak zorundasınız .

8. Eski kanun değiştimi? satış sözleşmeyi bozuyordu .artı neden 3 sene sürsün ben aldığım evde oturacaksam dava aç hadi 2 aya gün versin velev ki bı duruşma daha uzasın 6 ayda bitmesi lazım değil mi

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Evi satarım ,alan evden çıkarır diye düşünenler kiracılık hukukunu bilmiyor demektir.Aman ha oturmak için ev alıyorsanız evsahibine kiracıyı çıkarın deyin.Yoksa evi ben kullanacağım ihtiyacım var diye dava açıp o davanın sonucunu beklemek zorunda kalırsınız.En az 3 yıl evi boşaltamazsınız.Boşaltınca da evi kiraya falan veremezsiniz,oturmak zorundasınız .

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 343/1312 İlkİlk ... 243293333341342343344345353393443843 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •