Alıntı:
Ukrayna'nın DONBAS sınırında,Rus askeri birliğine İNGİLİZ-KANADA komandolarının pusu attığı, Rus komandolarının ters pususuna düşen İngiliz, Kanada askerlerinin çatışmada öldüğü,Kanada,İngiliz askeri ataşelerinin RUS SAVUNMA BAKANLIĞINA çağrıldığı, kaynaklarımızca bildirildi.
:))))))))))))))))))))))) İngiliz,Kanada komandoları mı? Lem ötöröf unlar, ne komandosu olcek unlardan?
https://tr.wikipedia.org/wiki/Bak%C3...arebesi_(1918)
Alıntı:
Türk ordusunun Azerbaycan'ı kurtarma harekâtının hukuki temeli Batum Antlaşması ile geçerlik kazanmıştır. 4 Haziran 1918 tarihinde Azerbaycan Millî Şurası ile Osmanlı Devleti arasında siyasi, hukuki, ticari ve askeri konulardan dost ilişkilerde bulunma maksadı ile antlaşma yapılmıştır.[5] Bu anlaşmanın 4. maddesine istinaden o tarihte Batum'da bulunan Azerbaycan Heyeti Osmanlı Hükûmetinden askeri yardım isteğinde bulunmuştur.[6] Enver Paşa'nın kardeşi Nuri Paşa'nın büyük çabasıyla kurulan Kafkas İslam Ordusu, daha sonra Filistin Cephesinden getirilen 106. ve 107. piyade ve 56. topçu alayları ile takviye edilmiştir.
Alıntı:
Bakü Muharebesi (Rusça: Битва за Баку / Bitva za Baku, anlam: Bakü için muharebe), 1918 yılında Azeri ve Dağıstanlı gönüllülerle takviye edilen ve Kafkas İslam Ordusu adı verilen Osmanlı Ordusu'nun Bakü Sovyeti, Britanya İmparatorluğu (Birleşik Krallık, Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada), Merkezi Hazar Diktatörlüğü (Diktatura Tsentrokaspiya) ve Beyaz Ordu karşısında Bakü'yü almak için giriştiği muharebe.
1918'de toplama kuvvetlerden oluşturulmuş Osmanlı Ordusu, 27 yaşındaki Nuri Paşa Komutasında taarruz ederek, Bakü'ye giriyor. Karşısında ise şu ülkelerin askeri birlikleri var: İngiltere, Avusturalya, Yeni Zelanda, Kanada, Rusya ve Ermenistan. Buyrunuz Hasta Adam.
Alıntı:
Savaşın bitimini Enver Paşa:
"Allah'ın yardımı ile Bakü şehri 30 saatlik şiddetli muharebeden sonra, 15 eylül 1334'te(1918) saat 9 sularında zabt edilmiştir." sözleri ile galibiyeti ifade etmiştir.[11]
Bakü'nün ele geçirilmesinden sonra, 1918 yılı Ekim ayı başında da bir Osmanlı müfrezesi Dağıstan'a girerek orada kurulmuş bulunan Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti'ne askeri destek verdi.
Bak Kanada urda...Ne ulmuş, ebesinin ürekesini gürmüş be ya...
Kanada kumandosu mu? ha ha ha :))))))))))))))))))))))