döviz cinsi bak gundwane ;) Asgari ücrete %30 zam versen dahi Eylül asgari ücretine yaklaşamıyor bile
Printable View
yanlış düşünüyorsunuz...bu değer belirleme olmuyor o an yangına bir miktar su püskürtme oluyor...dolar o gün o fiyata düştükten sonra kaç gün dayanabilmiş bakalım...
baktım grafiğe 30 ağustosa yani 15 gün sonra tekrar 6,84...yani başa dönülmüş...gösterilen sopaya ne oldu? MB şimdi kendi parasının değerini belirlemiş mi oldu? 2 hafta dolar düştü olunca...
sonra tekrar 5,15 lere düşmüş 3 aylık bir süreçte sonrasında da hep yukarı...o rakamlar tarih olmuş...
Tamam öyle bakıyorum..
2021 ortalaması dolar olarak 8.50 mi ne..
Şimdi bunlar dedikleri gibi ala sından bir zam yapacaklarsa 4000 olmalı..
2800 iken 335 dolar
4000 e çıkarsalar 13.50 kurdan 296 dolar..
Yıllık ortalamalara bakılır..
Dolar böyle giderken nasıl enflasyonu düşürecekler..
Doları düşürüp (yada sakinleştirip) enflasyonu kontrol altına alacaklarsa eeee asgari de 50 dolar indirim için mi bu hamleler..
Velhasıl saçma sapalak hareketler..
Geçen sene naci ile elvan ı getirip demokrasi insan hakları şeffaf piyasa söylemlerinden farkı yok..
Bu seneki manipülasyonun adı da böyle..
2018 de faiz eylülde arttı..
Ağustos da swapları kapatarak kontrol altına aldılar bi müddet.Ama artışa geçince yine bu sefer 24 e çekildi faiz..
Bu faizden sonra da MB viop da dolar short kontrat ile devamlı oyunda idi taa 2019 ağustos ortasına kadar..
5.43 lerde devlet bankaları bu sefer alım yönlü girdiler piyasaya..
margin call saati bekleniyo, bakalım shortçular eksik teminatlarını yatırabilmiş mi takasa ?
canlılar tamamsa, aksiyon başlar
aynı fikirdeyiz zaten bu programın bir elle tutulur dayanağı yok. Sadece istihdam düşmesin. Enflasyonu düşürmeyi başaramazlar. En alt kesimi popülist desteklerle finanse etmeye çalışırlar. Olan arada beyaz yakalı orta gelir grubuna olur.
Ciddiyet ve kararlılıklarına göre her türlü alternatif masada olur ileriki zamanda.
Enflasyon için matematik den faydalanabilirler..
Böyle alel acele faiz indirimleri ile fiyatlar aşırı şişirilir..
(zaten faiz indirimleri birden bire ve alel acele başladı...söylemler ile de destekleniyor)
MB aralığı pas geçer..Reis ses etmez..
Yeni yılda (şans da biraz yardım ederse ) petrol fiyatları falan da düşerse , biraz da kontrol baskı falan derken..
İlk bir kaç ay yüzde 1 lere düşerse hatta altına..hatta ve hatta biraz eksi.. (resmi enflasyon) yıllık da düşüş gözlenmiş olur..
Halbuki enflasyon = ivme dir..
Yani ivme düşer ama hız devam edebilir..(tabi halk bunu anlamaz..)
20 den 12 ye düştü denir..
Hem reis in teori isbatlanır..Halkın nazarında bu konu reisin haklılığı ile kapanır..
Yoksa bir modele geçiş böyle 1 ay içinde olmaz..
Hele hele neticesini 4-6 ayda alacaz falan hiçççç olmaz..
Çin modelinin arkasında mao nun çok baskıcı ve disiplinli rejimi yatmaktadır..
Adamlar kominist bir rejimden geldiler..
Hahhh işte o gibi bir rejimden kontrollü serbest piyasaya geçersen OLUR..
Ama bizim gibi 10 dönüm bostan yan gel yat osman sisteminden ÇİN sistemi çıkmaz..
USD böyle durduğu sürece evde iki üç aylık gıda bulundurunuz. Böyle piyasa her an için üretim durabilir. Vadeli satış olmadan yürümez bir noktada
MERKEZ bankası başına gelen herkez feto'nun çarkından geçmiş oluyor sanki
https://i.hizliresim.com/c4zl3ft.png
millet tl den kurtulmak için delin gibün sağa sola saldırıyor,
bk olsa alıyor.
şey, dikeldiği sürece,
hasılı tikkatli davranmak ilazım.
bence.
Mesela yumurta tavuk sektörü elektrik olmadan yem olmadan fiyat güncelleme olmadan nasıl devam eder.
Döviz borcu olan küçük orta işletmeler şu durumda hayat memat meselesi diye dolar borcunu kapatır.
geçen ay safın biri,
dikkatli olun,
bu borzayı,
aklınızın almayacağı yere götürenbilirler dediydi.
boşkuş sen mi yazdıydın. :he:
Taşınan Açıklar,
https://i.hizliresim.com/r7x0eyx.PNG
Asgarî ücret ve diğer maaş artışları için bir algı oluştu. Herkes çok iyi zam bekliyor. Eğer iyi zam gelmezse çayırti kopar senete sokağa çıkamaz bunlar yumurta da pahalı anasını satayım. Ne atak
bence filmin sonuna yaklaştık.
Coin grafiğine çevirdiler...
Teşekkürler..
Yeni zirvelere hazırım bekliyorumM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
VOB günlük. 2013 ve 2008 zirvelerine pek birşey kalmadı. Yüzde 10 falan var.
https://i.resmim.net/SXQKOx.png
şöyle ağız tadıyla bi müdahale yapmadı ki. 13.40 altına salamadı bile.. P.tesi artık 14 üstüne merhaba der mi acaba yılan ?
MB vioptan satış yapınca doğrudan müdahalemi oluyormuş bu şimdi ?
Kayınço birleşik krallıktan yaşıyor oradaki borsadan hisse senedi almak istiyormuş , bana soruyor ne alıyım diye .
Bilen varsa bir öneride buluna bilir mi , uzun vade hangi şirketi öneriyim . :)
Aynı rakamı veriyor aynı trend ile. Makası 0 ladı mı tamamdır :)
https://i.resmim.net/SXQ4QW.png
Elinde kaç dolar varda bu satıyor. Kuş ayında ödemeler var rezev eksi. Ula donumuz da gidecek böyle giderse
Dostum viop da satıyor..
Fiziki satış değil..
viop da da satmıyor..
Ben böyle pozisyon aldım diyor..
O da aslında TL bazlı bi pozisyon..
Yani zarar da etse para basar kapar..:)
Bişi alıp satmakdan ziyade benim için pahalı döviz demeye getiriyor..
Bunun içinde 500 milyon tl ödüyor..
Çıkıp söylese daha etkili olacak ama kafa nerede..
sol kulvardan bankaların atağını görüyoruz
favormiz isctr, plase akbnk, sürpriz tskb- evet o da bi banka netice itibariyle
Cübbeli yi de FATİHi de sevmem..ama bu sefer doğru soru ve doğru cevap var.:bravo:
https://tr.sputniknews.com/20211203/...051405170.html
sildim.nasılsa kimsenin taktığı yok..bir de polemik olursa vay ki vay
BİM'i saatliklerde iyi sıktılar. kapanışta bir haber mi var acap?