patronun lotları. geçen hafta satmaya başladı sanıyordum şaşırdım açıkçası. Hangi işsiz kapanışta 7 m lot gösterdi :)
Printable View
Yanlış anlaşılma olmasın diye tekrar yazıyorum.
Bu sabah hesabımdan saklama oranlarına yani takasa baktığımda İş bankasında +8 milyon lot gördüm.
Buradaki değişimleri de yanlış bilmiyorsam 2 gün öncesine ait olarak görüyoruz.
Yani sanki 2 gün önce 8 milyon lot işbankasın'daki biri ya da birileri tarafından alınmış.
Bilmem doğru anlamış mıyım?
https://invst.ly/15mild
Nasıl bir girdaba girdiğinin resmidir.
borsa geneli kötü...yatay bir piyasa var...yüksek faizler borsaya ilgiyi azalttı....mehmet efendi herşeyi yapıyor ama sonuç % 10 civarı enflasyon düşürebildi....pandemi ve deprem ciddi şekilde arz talep dengesini bozmuş durumda....oluşan fatura vergi artışlarıyla giderilmeye çalışılıyor....çözüm olur mu çok zor...bu koşullarda kimse borsa demiyor....faizler çok yüksek borsada olmamız aslında hata...enflasyon ciddi yüksek faizleri artırdılar düşmedi vergileri artırıyorlar yine düşmesi zor....ana sebep üretim az ...kimse üretimden bahsetmiyor yapılan hamleler talebi kısmaya dönük....zaten kimse ev araba almıyor.....yeme içmeden kimse kısmaz....gıda enflasyonu düşmüyor pahalılık var....aracılar malı götüren kesim....tarım hayvancılık ile uğraşan üretici mutsuz tüketici mutsuz....aracılar mutlu suya sabuna dokunmadan malı götürüyorlar...aracı işi çözülemiyor sorunda aynı kalıyor...bu işten vergi anlamında nemalanan devlet..aracı sorununu çözmek istemiyor gibi...özetle bu dönem borsada olmak mantıklı değildi bu sürecin biraz daha devam etmesi mümkün...
yabancı girişi var ama borsaya değil...borsada ki büyük şirketlerin çoğu ihracat yapıyor kur kaynaklı sıkıntı yaşıyorlar...malesef gönül ister ki tl dünyanın en saygın parası olsun ama şuan ki koşullarda bunu haketmiyoruz....mevcut koşullarda tl çok değerli bir müddet daha değerli olması gerekiyor çünkü merkez bankası kasasının daha fazla döviz ile dolması gerekiyor..not artırımları ile yabancı gelirse biraz daha ortam yumuşayabilir....dünyadada para bolluğu yok bu ortamda yabancı sermaye bekliyoruz borsamıza girsin istiyoruz ne kadar mantıklı.....
elimde 11 tane hisse var 1 tane trendi düzgün link var onun haricinde hepsi yatay hafif aşağı gidiyor...karel özelinde olağan dışı hiçbirşey yok....gönül ister ki bu yatay piyasada karel olumlu ayrışsın ama bunun için somut hikaye yok....nokia ile somut üretim yapıldığına dair bir haber kareli tetikleyebilir veya ciddi kapasite artırım haberi...daha somut ucu açık olmayan iş anlaşmaları olmalı....
K/y nın hayalleri Paris, gerçekler Çemişgezek,Togg'un bagaj kapağı çipi
https://i.hizliresim.com/j5c613z.PNG
aylık karel/xu100 göreceli grafiği.....karel 2020 yılı endeks parite seviyesinde....bu grafik yukarıya döndüğünde karel performansı artacak....ytd
şu dönem borsada hayal kurabilen var mı....600 bin ky borsayı terk etmiş hesabını kapatmış....şu dönem borsa dönemi değil...biz borsadayız diye mantıklı olan bu anlamına gelmiyor....ben borsadan başka yere yatırım yapmam o yüzden duruyorum ama 5-6 ay önce mevduata geçmek gerekiyordu...
karel sadece togg bagaj kapağı ile otomotiv piyasasında değil daichi firmasını boşuna almadı...
https://i.hizliresim.com/mtgkiqu.PNG
https://i.hizliresim.com/ajprphl.PNG
illa ki olumlu etkisi olur ama ne derece olur tahmin etmek zor....hissemizde bilmediğimiz bir dümen dönüyor bu net....son gelen kaplar çok iyi kaplardı ama hissede etkisi olmadı....kapalı kapılar arkasında birşeyler olduğu çok net....hisse aylardır sürünüyor bu borsanın doğasına aykırı ama bilmediğimiz birşeyler olunca malesef böyle oluyor....
Hocam benim korkum bu milyonlarca lot satışları bu ortaklar karele ve yönetim kadrosuna güvenmiş olsaydı milyonlarca lotu satarlarmıydı…bu satışlar karelin geleceğine ve yönetimine güvenmedikler için satılıyor diye düşünüyorum…tek tesellim bu satışları 15.39 fiyattan karşılayan baba yiğitsin dohol olma ihtimali..
15,10
Faydasız yorum çok yazanlar,
Burası ağlama yeri yazanlar,
Genel kurucular,
Nerelerdesiniz? 15,10
Ağustos ayında çıkarsınız piyasaya.
hocam aydın doğanı zerre kadar sevmem ama karele değer katacağına %100 eminim o yüzden bekliyorum yoksa satar çıkarım bu kadar basit....küçük ortaklar kısmına gelince onların olmasındansa olmaması bu saatten sonra çok daha iyi olur....onlar kareli bir yere kadar getirdi ama dahası için arka lazım arka devlet olmadığına göre doğan holding birşekilde kareli destekleyecektir......ben doğan holding gözünde karelin yerinin çok daha ön planda olduğunu göz bebeği olarak gördüğünü düşünüyorum.....hisse kısmına gelince bu işler biraz farklı fiyatlamaların içinde çok değişik faktörler olabiliyor....spek faktörü toplu oluş sermaye azlığı bilanço büyüme beklentisi ortaklıklar yatırımlar vs. o yüzden bu iş çok karmaşık duruma karşı fiyatlamanın daha düzgün oluşması için beklemek gerekiyor....bazen siyahı beyaz bazende beyazı siyah gösterebiliyorlar.....elimde link var ne bilanço ne hikaye birşey yok 100 tl den geçen yıl aldım bu yıl 700 tl oldu ortada birşey yok fiyatlanacak ama lot az tahtacı götürüyor....karel ise tahtacı sanki şirket batmış gibi fiyatlama yapıyor hiç alakası yok....arka planda neler döndüğünü bilemiyoruz...
3 tl den dirit alacaktım dedim bu şirket batmış boşver alma hisse 42 tl oldu...bilançoya baksan hiçbirşey yok sadece lotu az...bist fiyatlamalarında fiyatlamalar sadece bilanço ile olmuyor...
Moodys, Türkiyenin kredi notunu 2 kademe yükselterek "B3"ten "B1"e çekti, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu
Moody's, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmesini açıkladı.
Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun "B3"ten "B1"e yükseltildiği, kredi notu görünümünün "pozitif" olarak korunduğu bildirildi.
Açıklamada, kredi notunun B1'e yükseltilmesinin temel itici gücünün yönetimdeki gelişmeler, özellikle ortodoks para politikasına kararlı ve giderek daha iyi yerleşen geri dönüş olduğu belirtildi.
Bunun Türkiye'nin başlıca makroekonomik dengesizliklerinin azaltılması açısından ilk gözle görülür sonuçları verdiği kaydedilen açıklamada, "Enflasyonun ve iç talebin ılımlı hale gelmesi başlaması, enflasyonist baskıların gelecek aylarda ve 2025'e doğru önemli ölçüde hafifleyeceğine dair bize daha fazla güven veriyor." değerlendirmesinde bulunuldu.
Açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) para politikasının kredibilitesini hızla artırdığı ve bunun da Türk Lirası'na olan güvenin yeniden tesis edilmesine yardımcı olduğu aktarıldı.
Ayrıca sıkı politika duruşunun Türkiye'nin yüksek dış kırılganlığını önemli ölçüde azalttığına işaret edilen açıklamada, pozitif görünümün yukarı yönlü risk dengesini yansıttığı kaydedildi.
Yıl sonuna kadar elimdeki hisseler içinde bu yıl için en düşük performans kareli bekliyorum ama beklemeye devam edeceğim....Bu yıl sonu 23 tl beklentimle karel %52 potansiyel barındırıyor.....inşallah daha yukarılara çıkar karel...yatırımcı sürekli zarar görmekten bıktı bal vermeyen petek konumunda karel hissesi....arı var herşey var ama bal yok....kar olmayınca yatırımcı uzak duruyor malesef....ytd
karel ölçeğinde şirketin en az 1 milyar kar yazması lazım...10 milyar ciro yapan şirket için 1 milyar kar beklemek uçuk beklenti değil...
Çinlilerin bambu ağacı ile ilgili nefis motivasyon öyküsü.
Çinliler bambu ağacını şöyle yetiştirir:
Önce ağacın tohumu ekilir, sulanır, gübrelenir.Birinci yıl tohumda herhangi bir değişiklik olmaz.
Tohum yeniden sulanıp gübrelenir. Bambu ağacı ikinci yıl da toprağın dışına filiz vermez.
Üçüncü ve dördüncü yıllarda her yıl yapılan işlem tekrar edilerek bambu tohumu sulanır ve gübrelenir.
Fakat inatçı tohum bu yıl da filiz vermez.
Çinliler büyük bir sabırla beşinci yılda bambuya su ve gübre vermeye devam ederler.
Nihayet beşinci yılın sonlarına doğru bambu yeşermeye başlar.
Altı hafta gibi kısa bir sürede de yaklaşık 27 metre boyuna ulaşır.
Akla gelen ilk soru şudur:
Çin bambu ağacı 27 metre boyuna altı haftada mı yoksa beş yılda mı ulaşmıştır?
Bu sorunun cevabı tabi ki beş yıldır.
Büyük bir sabırla ve ısrarla tohum beş yıl süresince sulanıp gübrelenmeseydi ağacın büyümesinden hatta var olmasından söz edebilir miydik?
Başarının şartları her zaman çok basittir.
BİR SÜRE İÇİN ÇALIŞIN,
BİR SÜRE İÇİN TAHAMMÜL EDİN,
HER ZAMAN İNANIN
VE HİÇBİR ZAMAN GERİ DÖNMEYİN.
şirket üretiyor satıyor bu durumda mantıklı olarak olumlu düşünmek gerekir....% 10 kar marjı bu sektör için hiçbirşey ben az söyledim....sıkıntı kar marjı düşük olan işlerin ciroda ki ağırlığı fazlaydı burada bir geçiş dönemi var yüksek kar marjlı sektörlere....karel ile ilgili gidişat olumlu ben karamsar değilim....bu yıl en çok para kazandığım iki hisse var ikisinınde bilançosu berbat tek ortak yanları lot sayıları az....karel lotu fazla daha profesyönel yatırımcı çekmesi için bilanço düzelmeli...lotu az hisselerde bilanço çokta önemli olmuyor...
şirketin yaptığı anlaşmalar işler şirketin hisse fiyatına yansımıyorsa kurumsal yada profosyenel yatırımcıyı şirkete nasıl çekeceksin
yatırım yapanlar şirketi sosyal mecralardan mı bakarak yatırım yapacaklar şirketin kabuk değştirdiğinden bahsediyoruz ama şirketin bütün anlaşmaları ve para kazandığı yer telekonimikasyon kap'ta savunma elektronik otomotiv ile ilgili bir tane haber görmedim ne bir satış ne bir iş anlaşması
belkide malı ucuza toplamak için kasıtlı yapıyorlar birilerinin malını ucuza almak istiyor olabilirler....toplarken güzel haberler gelse nasıl toplayacaklar....hisse performansının arkasında ne dolaplar döndüğünü biz bilemeyiz...gubrf de 10 yıl bekledim benimle birlikte bekleyen yatırımcılarda vardı... onlardan biride bawer ortak....çok yoğun hisselerimiz vardı....sonuç kimse para kazanamadı herkes sattı hisse uçtu.....karelde hisse dağılımı nasıl bilmiyoruz...tahtacıda yeterince mal var mı bilmiyoruz...biz buz dağının en dibindeyiz o yüzden şirkete güveniyorsan bekleyeceksin bu kadar...
elimde 15 tl maliyetli pkart vardı yarısı hala duruyor....4 yıldır elimde...3 yıl öyle bir baskı öyle bir baskı yaptılar ki ancak yarısını satmadan koruyabildim....şimdi acaba 1000 tl olur mu diyorum....bu işler böyle baskıya yenilmezsen sonu aydınlık oluyor etki tepki meselesi....
erhan bey gubrf zamanında 5-10 tl arasında çok baskılandı..hisse 5 yıl boyunca sürekli düştü....en sonunda milletin malını almak için hisseyi 2 tl lere kadar düşürdüler yine bizim gibileri düşüremediler sonunda baktılar bu şekilde olmayacak ciddi zarar yazmaya başladılar....sonunda ciddi zarar var derken biz sattık....bir tane uyanık bursalı iş adamı şirket zarar ederken içine doğmuş ciddi şekilde hisse toplamaya başladı...biz dedik adam enayi zararda olan şirketin hisselerini topluyor....sonuçta bir baktık 1 yıl sonra kozaa altın ile yıllardır süren mahkeme sonuçlandı....hisse son sürat 400 tl ye gitti adam ülkenin sayılı zenginleri arasına girdi biranda....işin içinde para varsa arka kapılar arkasında dümen mutlaka vardır o yüzden tek çare şirkete güveniyorsan salağa yatıp beklmek...karelde 10 milyar ciro ortada kar yok kaç yıl daha bu şekilde gidebilir ki...
glyho yıllarca zarar açıkladı....arkadaşın biri 1,6 tl den hisseyi önerdi almadık...sürekli bedelli sürekli zarar bunun nesini alalım dedik almadık....şirket 1-2 yıl içinde 15 tl ye geldi ve korkunç kar yazıyor artık....
önümüzde ki yıl bist 100 için beklentim 25000 ler.....karel bu yıl doğru dürüst para kazandırmayacak görünüyor....yıl sonu enflasyon %40-45 bandı olacağını düşünüyorum....karel de tahminim 22-23 tl olur buda enflasyon üzerinde bir kazanç olur...ilk 6 ay enflasyona yenildik...ikinci 6 ay sıcak para girişi ve endeksin 15500 lere yönelmesi sonrası biraz endeksten olumlu ayrışabilir...herzaman endeks altı performans olacak değil...
sayın xtrader hocam birde şu açıdan bakalım karel 6 7 tl bandında hareket ediyor doğan karele 30 haziran 2022 de hakim ortak oluyor hisse fiyatı 6.50 tl
doğan hisseyi 15 ayda 35 tl ye taşıyor hisse fiyatı tam 5 kat artıyor bu süreç içinde bilançolarda zarar var borçluluk yüksek kap'a bildirilen ne iş anlaşması var nede şirket için olumlu bir haber ama medyada ve sosyal medyada patronlar ceo sürekli çıkıp karel için konuşuyorlar ondan sonra ilk bedellli geliyor ve hisse fiyatı tekrar 11 lere geliyor yaklaşık 10 aylık bir süre bu fiyatlarda geziyor birden karel tekrar ykselmeye başlıyor 23 lerde ikinci bedelli geliyor hisse tekrar 12 de bu sefer sürekli kap'a iş anlaşmaları düşüyor ama hisse bir türlü yükselmiyor aksine düşüyor bu iş anlaşmaları düşmeden önce hisse hacmi en az10 kat artıyor ve haber düştükten sonra satış başlıyor olumsuz haberde ise haber düşmeden satış başlıyor (eğer ,stersen kap haberlerini patronların medyada olan konuşmlarını kap!a bildirim düşmeden önce hacimleri ve akd dağılımlarını gönderbilirim )
doğan karelde oyunu coktan bitirdi belkide
hissede arka planda dönen dümenlerin ky ile alakası olduğunu düşünmüyorum küçük ortakların malını bu fiyatlardan almak istiyorlar daha fazla fiyat vermek istemiyorlar öyle düşünüyorum....hisseyi yükseltseler başlarına bela olacak o lotlar....
yıl başından bu zamana endeksin belki %90-95 hissesi düşmüş endekse ayak uyduramamış...burada yatıp kalkıp karel için olumsuz algı yaratmaya gerek yok...ocak ayı itibariyle karel % 30 artmış endeks %50 artmış...benim 11 hissemin 2 tanesi yeni zirve yaptı onun haricinde hepsi zirvelerine %25-30 uzaklıkta....bu dönem para girişi yok piyasada trend yok genele yayılan birşey yok suni endeks yükselişi var...3-5 banka holding biraz eregl o kadar....bu yükseliş genele yayılan sağlıklı bir yükseliş değil....karel bu bilanço ile yine iyi duruyor...
faizler yüksek kimse risk almak istemiyor...önce faizler düşmeli...burada kimse suçlu değil %50 faiz varken borsada bekleyen suçlu olan bizleriz aslında mal taşıyoruz enayi gibi ama geçti artık bu döneminde sonu geliyor....faizler 2-3 ay daha yüksek seyreder sonra sert bir şekilde düşecek...
Süper açıklamalar sayın XTrader+.
Teşekkürler
Az bir tepki ver de yaşadığını anlayalım karolin, beyefendinin malını daha aşağıdan alacaklar galiba, 15.39'dan alınmıştı en son.
2 gündür bankof ne yapmak, nereye varmak istemektedir?
Genelde tahta bozuyor o kurum ama bazende şaşırtıyor, 17 üstünde ivmelenebilir.