Asıl risk bu kadar şişmiş bir rallide malda olmaktır, yüzde 5 i geçmeyen düzeltmelerle geldi buraya ve ekonomi artık genişleme politikasından daralmaya geçiyor...
İs süren stop filan hak getire, bir anda kepenkler inecek...
Ggwp diyeceğiz...
Printable View
Kısacası bu saatten sonra(som fışkırtma ardından) düşen bıçağı(en çok bunu göreceğiz) tutan batacak...
korkutmayın adamı dayu.. lönk basacuuk :oleyo:
ısrarla düzeltmeye izin vermeyip, trend içinde tutmaya çalışıyor endeksi
bir sistemde 758000... birinde 762000... trend destekleri
üstünde itikleme hamlelerine devam ettirmeye çalışır, altında ne olur ben bilmez... ben şorttan anlamam
bu rakamların altında lönk riskli olur, üstünde de fiyat pahalı gelir insana
ne edecez bilmiyorum... hele yarın açılsın bakarız
iyi geceler
Karadeniz’in güneybatısında devriye görevi yapan Rus savaş gemisi Vasily Bykov, bugün Palau bandıralı Türk kuru yük gemisi Şükra Okan’a önce uyarı ateş açtı ardından yük kontrolü için Ka-29 helikopteri ile asker indirdi….
İsrail, Kudüs'te Filistinliler için diplomatik temsilcilik açılmasına izin vermeyeceklerini açıkladı
İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Suudi Arabistan'ın ilk kez Filistin'e büyükelçi ataması üzerine, "hiçbir ülkenin Filistin yönetimi nezdinde Kudüs'te diplomatik temsilcilik açmasına izin vermeyeceklerini" söyledi.
Bilim insanlarının yakın gelecekte beklediği İstanbul depremine hazırlıklar sürüyor. Bu kapsamda, İstanbul'un 39 ilçesine 39 vali görevlendirmesi yapıldı. Görevlendirmeler, olası depremde ilgili yöneticiler de afetzede olacağı için yapıldı.
6 Şubat depremlerinin ardından da 11 ile 11 koordinatör vali ataması yapılmıştı. Ayrıca İstanbul'un 39 ilçesinin Afet Yönetim Merkezleri’nin tamamında, Telsiz Sistemi kurularak çalışır hale getirildi.
Çarşamba'dan itibaren Londra'da %20 faiz ile dolar karşılığı TL borç veriliyormuş.
Ucuz TL alan borsada iş yapıyormuş.
https://i.hizliresim.com/rhopsqw.jpg
Türkiye'de %20 ile borç vermenin anlamı yok, gidip dolar alıyorlar. Londralı ise elindeki doları verip TL borç alıyor, rezerv yüksek gözüküyor. Net rezerv değişmemesi lazım ama bir formül vardır.
Belki Araplar şimdi size doları versek hemen harcarsınız biz bildiğimiz yoldan destek olalım demiş de olabilirler.
Para işindede illuzyonlar, trickler var.
Sihirbaz Dynamo'nun bir sürü numarası vardı.
https://i.hizliresim.com/3wum7hv.jpg
Bugün yeni bir terim öğrendim. Romalılar diye bir şey varmış.
Rothshield vs Romalılar kavramının alt gruplarından biri olabilir. Dünya'nın bekasını bunlar ayarlıyormuş.
Gavisconları unutmayın. Şimdiden iyi haftalar :)
Büyük İsrail'in başkenti İstanbul olabilirmiş.
Komşum da bizi Trabzon'a sürecekler bak görürsün, deprem de yaptıracaklar, buraları tehlikeli deyip gönderecekler diye komplo teorisi var.
Genelde sohbet programlarında insanlar Anadolu'da azınlıkta kalıyoruz, demografi bozuluyor vs çok şikayet var.
Bugün nöbetçi eczaneye gittim, sırtımda bir ağrı var ne ilacı alabilirim dedim, eczacı kadın doktora gitmen gerekiyor dedi.
Önceden ilacı internetten bulup, kararlı bir ses ile eczacıdan istemek lazım.
Ekonomide bir kural vardır, damping yapmak yasaktır.
Sırf bu kural bile dünyada serbest piyasa diye bir şeyin olmadığının kanıtıdır.
şoyle bir gezindim bizde ve globalde (sp dow dax vs) çoğunluk sshort opprtunity peşinde . bu durum yeni değil (aylardir hatta son 1-1.5 yildir oyle) ..
kisa vade icin bende benzer duşünmeye başladım ama o topa (short açmak) girecek miyim kenarda mı izleyeceğim karar veremedim.. eylul ekim vadeli spot hisse portfoye dokunmayacağım ..tradelik kisimda short olabilir veya flat bekleyip long opportunitye odaklanabilirm. falan.. bilemedim... neyse hayırlısı bakalım..haftaya bakarız seansın kokusuda onemli ytd. iyi geceler.. :)
Bugün bir hisseden bahsedildi hemen tüm konuşmacılar isim verme dedi.
Satışları düşük kalmış ama ertelenmiş gelirleri yüksekmiş. Muhtemelen gayrimenkulleri sözleşme ile satmış ama daha faturalamamış veya tapu devri yapılmamış.
Öte yandan çeşitli odalarda açık açık ENKAI geri kaldı deniyor, isim verme diyen olmuyor.
Uzaklar kırmızı sanki hepsi kırmızı ortalama % 1 gibi.,,,,
birşey gördüm, dikkat çekmek istedim.
FDAX aydır yükselmiyorda, düşemiyorda (tam düşecek FDOW'u alıyorlar, FDAX düşemiyor )
fdax 15 likte
03.08 de alt bolingerden kurtulup AL vermiş
08,08 de alt belingere ikili dibe gelmiş, tekrar yukarı gitmiş
şuan itibariyle bolinger iyice DARALTILMIŞ.. (malumunuz dar bolinger KARAR VERİLİYOR demektir )
ALT 15800 de..
kritik 1-2 gün daxta
iyice satıp, alt bolingeri aşağı açarak 15800 altında yeni oyun yeri belirlemezlerse (ki; bence belirlemezler ), burdan 3 lü dibide yaptık deyip yukarı dönme ihtimalleride vardır
bilginize
NOT : haftalık bolingeride o kadar daraltmış ki: '' yükselmesekte, düşürmeyiz gardaş dax'ı.. buyrun basabilen bassın'' diye bağırıyor boğalar piyasaya
Gunaydin. Böbrek, akciğer, covid, kas her türlü ağrı olabilir sonunda. icmesin advil doktora gitsin. Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
vob günlük bar:
yükselen trend devamı için 757500 üstünde oynamalı
destekler 744 ve 742
xBank Pay Vadelileri,
https://i.hizliresim.com/d3j38pt.PNG
petkim vadeli kötü (cuma günkü tavana göre )
vadeli 30 lukta 862700 var radarda, becerebilirse onu almaya çalışacak gibi
Ariston abiyi anlıyorum.Bazen doktora gitsen iyi mi kötü mü bilemiyorum.
Geçenlerde ANKARA ETLİK ŞH eşimi götürdüm.Bademcik iltihabı olmuştu.Bunu defalarca yaşadığımızdan ve belirtilerden rahat teşhis edebildik.Buna penicilin türü bir ilaç vermesi gerekirdi.
Agu.....,hem defalarca test ettik hem de marka(çok güçlü olduğundan) bunu vermesi gerekirken....
Tahminime göre intörn olan genç(acile oturtmuşlar uzmanın kaşesini vermişler) Agu....den 5 katı kadar pahalı ve 5 gün boyunca kulanmamıza ragmen hiç bir olumlu iyileşme görmediğimiz bir ilaç verdi.
Acaba ilaç firmalarının etkisiyle duygusal bir karar mıydı?:)
Eşime rapor bile vermedi..
5 gün boyunca eşim iyileşmeyince aile hekimi farklı ilaç yazmadı(güya uzman doktoru çiğnemek istemedi) ama 5 gün rapor verdi..
Bunun üzerine ben kendi imkanlarımla o meşhur markayı temin ettim ve kullandırdım...eşim 3. dozda hızla iyileşmeye başladı.
Bu olayı CİMERE-SAMİME konu edecektim...sonra başka işler çıkınca unutuldu.
olay bu...
8570 üstü vurduk şortları... Yüzde 20 düzeltmeye bekliyorum...
BAnkaların sabah sert çıkışı.. öğleden sonrasına short girmeyi özendiriyor..
Bakın bakın ne dicem, bakın bakın ne dicem :)