Uykunuzu alın , hergün en geç saat 11 de yatın, geçen gün sabaha kadar forumdaydınız , beyniniz error vermeye başlamış...
Printable View
abd yakın ülkeler aynı kıtada az çok
argentine brazil chile colombia şili bolivya
buralarda aynı türkiye gibi.. kader olarak
deniz kum güneş.. ama bakıyorsun fakilirlik almış yürümüş.
arjantin neredeyse tamamı ingilizce konuşur
brazilya dünyanın en çok kullanılan 3. dili sanırım ispanyolca ve portekizce konuşur.
yani dünyanın heryerinde az çok varlar.. dış dünyaya açıldıklarında en azından kendilerini anlayacak tonla insan var. avrupa abd özelikle.
tr o yönden çok şansız. :drunk:
hocam Short açan ve bunu açık yazan, pozisyon taşıyan bir ben varım, bir de sayın Emlak. İkimiz dışında Short ısrar eden yok gördüğüm kadarıyla.
Burası daha ilk 9100 üstü gösterdiğinde stop olmak lazımdı. Olmadık oynamaya devam ettik. Gelmiş 9800’e şimdi. Benim maliyetim epey aşağıda kaldı. Bu noktada stop olmak istemiyorum artık. Teminat yönetimi diye bir husus var. Ona dayanarak, ana poz devam arada da aç kapa ile maliyet iyileştirmeye çalışıyorum. Ben benzer süreci 2013 gezi olayları esnasında yaşadım. O günlerde de bundan daha güçlü bir ralli yapmıştı. Elde Short vardı. Not arttı bilmem ne oldu. Elimde gücüm de varken tam düşüş olmadan bir gün önce stop olduk. Epey bir zarar yazdım. Ardından gelen büyük düşüşte tüm o 1 aylık saçma yükselişi 3-4 işlem gününde fazlası ile geri vermişti. Aklımda kalan bu. O zamanda da Short açanlara bayağı bir yüklenmişlerdi.
Her neyse 10-20 kontrat batarız gerekirse, çok önemli değil. Siz hissenizle ben Short pozisyonda gece rahat uyuyoruz ya önemli olan o. 300-400 puan daha yukarı gitse de önemsiz. Tahsilatını kısa sürede yaparız. Kendi öz sermayemle oynuyorum. Algı falan işim olmaz. Kazanan arkadaşlara bravo, biz şimdilik zarardayız.
Burada kazancı-zararı kabul etmeden masaya oturmak bir delilik.
Olur da yanılırsam da canım sağolsun, dünyanın sonu değil.
en çok şaşırdığım ülke hindistan.. resmi dillerini ingilizce yapmışlar :he:
milletin soy ismi genelikle "kumar" ne anlama geliyor bilmiyorum.
nasıl bir kütük tutup soyağacı geliştirilmiş anlamak mümkün değil. :drunk:
bunca gereksiz bilgiden sonra
anlaşılan hepimiz birşeylerin cahiliyiz..
:drunk:
Motorine salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 56 kuruş zam gelecekmiş.
tuik enflasyon sepetind eelktiriğin ağırlığını %3.58 den 1.78 e düşürmüş
enflasyonla tuik tek başına mücadele edecek seçimlerden sonra
Önceki hafta işyerinden arkadaş 300k ihtiyaç kredisi çekti 12 aylık taksitle. Hemen aynı gün 5 ayrı kağıt almış. Dün faizini çıkarmak üzereyim diyordu. Borsadaki 2 haftadaki getiri miktarı çok yüksek olmuş.Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
üstad beni karıştırmayaydın iyiydi ama dediklerin tamamen haklı her kelimesine imzamı atarım.
benzer düşünüyoruz..
hiç ama hiç algı kasmadık...ikimizde.
burada palanın long olduğunuda çoğu zaman yazdım hafize istifasında bile yazım ortada..normal devran olsay hakkı en az % -2 ama pala long o nedenle durum nötr benim için dedim .. 1 haftadır grafik long diye bağırıyor falan diyede söyledik falan filen işin bildim kısmı saçmalık.. cebe bakacaz.
beni karıştırmamanı belirttiğim kısım ise şu.. ben paçal yapıyordum iyide gidiyordu. lakin son 12 günde paçal yapacak durum oluşmadı neredeyse hergün artı kapadı :)) yani ben shortta ısrar eden biri değilim.
eksi kapanış günlerinde shortların bir kısmını kapar. ertesi artıda yerine koymak şekilinde paçal.
yani bu olay yükselirken değilde düşerken olsaydı ben şuan long olmuş olacaktım.
ama fırsat vermedi..
yapacak bişey yok..
:drunk::drunk:
ülkenin ekonomisi gidişatı ayrı konu ama bence borsanın genel ekonomi ile alakası bile yok.
tam işin sırrını öğrendim sanırsın onca borsa tecrübesi falan.. grafiklere meğerse dolar bakmak lazımmış dersin oo yeee işi çözdüm sanırsın.. devran değişiverir bukezde yaş olur 70 bu kezde altın bazlı bakmak lazımmış aw dersin :he:
kısaca borsa benim açımdan bambaşka bir dünya.. herşey likitide. herşey para.
para girmeyen hisse yükselmez.. ekonomi isterse süper olsun.
Bugün hava güzel. Sahilde az yürüyüş yapayım. Haftasonu tatili değerlendirelim.
Herkese iyi günler.
manif hocanın zerre short algısı kastığını düşünmüyorum..
benim için kim ne düşünen düşünsün..
çok biliyorum diyen varsada haftaya olacakları yazsın bizde görelim :he:
Zengin olmak, ya iyi para kazanmak mı istiyorsun?
Zengin ama Bi hayli zengin arkadaşlarım olsun yeter.. [emoji106][emoji846]
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yinede şunu söyleyim
burası twitter ortamı değil.. hüstadlar diğer hüstatların arkasından konuşur çoğu birbirini kötüler falan filen. yada ky hüstad geçinenlere hocam tiyo ver diye yalakalık yapmaz burada.
yazan çizen toplasan 100 150 kişi.
ortamı birazda buna göre değerlendirin.
Abka abi burda taşı bana atmış muhtemelen manif abi üstüne alınmış
Ama ben algı falan yapmadım 2 aydır sürekli yazdım senin hisse yükselmeyebilür ama endekis mecbur yükselir dedim hatta vob löng yapın paraları katlayın dedim ama kimse dinlemedi, gelinen nokta ise eski şortcuların bir sıkımlık canı kaldığı, yabcak bişii yok
Ben dün şort açtım gademeli olarak her yükselişte ilave yapıcam. bugüne kadar lönk aç lönk kapa şeklinde trade yapıyordum artık lönk tuşunu söktüm. Ha bu demek değildir ki borsa yükselmeyecek. Borsa uzunvadeli boyuna yükselir, bunu bilmeyen vob oynamasın gitsin sağlam bir hisse alsın recaro koltuğa yaslansın paraları katlansın
Adios
bu covid aşısı olanlarda bence bi sıkıntı var ama açıklanmıyor.
özelile yaşı ilerlemiş kişilerde yeni yeni hastalıklar çıkıyor
sanırım toplu dava açmasınlar diye bir açıkalama yok.
her işleri işi bilmeyenleri, cahilleri kandırmak
DOLAR'a 8,5 faiz ne demektir ?
1 milyar dolara hangi yatırımı yapacaksında senede dolar bazında 8,5'tan fazla kazanıp, hem borcu kapatıp, hem kar edecen ?
HİÇ
sadece aldığın parayı devlete BORÇ verecen, aldığın faiz geliri ile borcu kapatacan
aradaki faiz farkı : o fark borcu yine DEVLETE YÜKLEYECEN
birde utanmadan övünüyorlar, yok yabancı ilgisiymiş bilmem neymiş
S.A. ağalar
14 liraya ülker yazarken delirdi dediler, şimdi pavyonu gapattı diyollardır :D
38 liraya da ereğli yazdık.
ECUUK bekledti. AMA. bence. bagaciaaazzz. bura boyabat sen vezirköprüye gel de...
Herkese selamlar bol kazançlar
bizim adımız bugüne bugün KOVA YAŞAR
https://i.hizliresim.com/lihxlz1.jpg
refleks var bizde...
olmadı bazartesi en tepeden döneriz longa, 10.000 de ordan yeriz... nolacak yaaa
:kahkah::kahkah::kahkah:
braw... arcantin.. şimdi gözüme girdin :bravo:
1 yılda...ilk defa doğru birşeyini gördüm :yahoo:
tabi ben önce venezuyella diyorum
takip edince face benzer şeyleri gözüne sokuyorya adamın, kolombiya, ekvator'da süper (önceden bilmezdim )
güney amerikanın kuzeyi yani
Adam malı almış aylar önce de topiğinde sattım diye yazmış. Doğru düzgün para da kazanamamış. Şimdi yükselince ben demiştim diyor. Marifet o malı taşımak .
Yoksa 5 liradan THY alınır yazan ama 6 liradan zengin olduğunu sanıp satan adamlarda gelip ben THY demiştim diye yazar .
Gerçi burada onu da yazarlar :)
Motorin fiyatlarında 13 Şubat Salı gününden geçerli olacak şekilde zam bekleniyor. Motorin grubunda 2,56 TL fiyat artışı olacak. Fiyat artışı 13 Ocak Salı gününden itibaren yürürlüğe girecek./Foreks
Bir 50 milyon dolarlık yolcu daha...
Motorine salı günü 2.5 lira gene zam geliyormuş ..Durmak yok yola devam
Türkiye'nin 2. astronotu Tuva Cihangir Atasever, Nisan 2024 tarihinde uzaya gidecek.
Hadi bi tane gönderdiniz reklamı yaptınız tamam
İşin bokunu çıkarmanın alemi yok 2 yolcu 110 öilyon dolar
İddia wdiyorum bir uydunun maliyeti o kadar yoltur. Uzaya bir uydu gönderinde memlekete bi hayrınız olsun reklamq paraları havalara savurmayın
Tamam giti geldi bizimki memleket ne lazandı vatandaşa ne hayrı oldu.
Uzayda deneyler yapmışmış. Bizimki gitmese o deneyler yapılmayacaktı. Varmı o deneylerden bişey kazanan aramızda
Ne deneyi yapmış?
İşte kitlenin cehaletini bildikleri için bunu diyorlar..
Ben savunma sanayisindeki gelişmelerde anormal keyif alan birisiyim ama Uzaya gidiyoruz demek için böyle keyfi de para harcanmaz. Parası olan ülke yapar da kardeşim senin durumun ne? Halk ne halde? Mahalle yanıyor, bırak saç taramayı artık .
Gerçi sorsan halkın halinde ne var derler
Uzay araştırması için bütçeden yıllık komik rakamlar ayrılıyor. O parayı da demek uzaya yolcu göndermek için ayırmışlar... Sen Türk Uzay Ajansını kurdun madem. Ayır iyi bir bütçe. Adam gibi yap işini.. Gurur duyalım. İş öyle yapılır,ya da hiç yapılmaz .
Nerdeee......
Ziraat Bankası bazı şeylere taksit yapıyordu online de. Combo da taksiti kapatmış.
uzaybilimi için devasa bütçeler ayırmak gerekmiyor ki ..
abd nasa için bütçesinin sanırım binde 10 u kadar bütçe ayırıyor.
mesele.. o insanları yetiştirebilecek kabiliyette olmak.
ortada eğitimli insan yoksa .. sen bütçenin tümünü ayır istersen.
ameriganın mekiğinde turist olmaya devam edersin anca.
sen ziraat mezunu birini öğretmen atıyorsan. kusura bakma.
geçmişten bir örnek anlatayım
yakın akrabam .. kendi branşndan ilk okul öğretmeni ama bilgisayarın b sini bilmez. pc açılmıyorsa gidip fişe bakmak bile aklına gelmez.
ne beğenirsin..
müfredata tepeden inme çocuklara cd ile çizgifilm veya buna benzer şeyler izletme konmuş :he:
ilk önce pc nasıl açılıyor kapanıyor onu öğreteydin. öğretmenlere.
hergün beni arayıp şu tuş ne işe yarıyor diye beni aramasaydı.
:drunk::drunk:
İsmail Saymaz
Yeniden Refah Partisi İzmir’de Cemal Arıkan’ı, Ankara’da Suat Kılıç’ı, İstanbul’da ise Necmettin Erbakan’ın damadı Mehmet Altınöz’ü aday gösterdi.
Ziraat mezunu atanmaz.
Bölüm mezunu atanıyor da nicelik çok düştü son yıllarda. Matematik bölümüne 3-4 matematik neti ile öğrenci alınıyor. Adam kendi bilse öğrenciye de öğretebilir belki.
Müfredat sadeleştirme adı altında pek çok değerli konu uçuruldu. Ben 20 sene önce anlattığım matematikin şu anda %20’sini anlatıyorum neredeyse. Bir de şu pandemi dönemi öğretimi mahvetti. Anne babanın işi de zor, öğretmenin de zor. Çocuk için Allah yardım etsin diyorum.
Tehaye yi niye kaldırdılar dün son dakkede.
Ptesi tehayeyle ereyliyi alıp endekisi gene mi sürecek bu