Sonuçta bu bahane dile getirilecek...Avrupa-Çin-ABD bile daralmaya başladı...Bizim de daralmamız, bunu yaşamamız normal...Bu dile getirilecek en sonunda birileri tarafından...
Printable View
Sonuçta bu bahane dile getirilecek...Avrupa-Çin-ABD bile daralmaya başladı...Bizim de daralmamız, bunu yaşamamız normal...Bu dile getirilecek en sonunda birileri tarafından...
Valla TÜİK bugün açıkladı bende 10-15 dakka önce bu başlıkta paylaştım....
İnsanlar bırakın deli gibi harcamayı ,boğazından bile kısmaya başlamış...
Şimdi sizin kısıtlı dünyanızdan/çevrenizden, subjektif değerlendirmelerinizle bize yansıttıklarınıza mı inanayım yoksa TÜİK in rakamlarına mı?
Kısıtlı dünyanız/çevreniz diyorum çünkü kaç kişidir çevreniz?
10-20-50-hadi 100 kişi olsun...
Çok sınırlı bir örneklem sayısı...
Herhalde 100 kişinin tek tek lokmalarını saymayorsunuzdur
saygılar/başarılar
Cevahirin hepsi kısıtlı dünyamız/çevremiz :he: Heterojen değil yani...Hepsi bizim akraba :he:
Ama imzam da geçerli bu arada tabiki...CUMHUR kısmı da böyle maalesef toplumun...Ama onlar hem oy verip hem kameraya çekmeyin diyip hem de kuyruğa giriyorlar...Yapacak ta fazla bişey yok onlar için...Oy vermesinler onları bu hale getirenlere tek söyleyeceğim bu onlara...
Ama imzam da geçerli bu arada tabiki...CUMHUR kısmı da böyle maalesef toplumun...Ama onlar hem oy verip hem kameraya düştükleri durumu çekmeyin diyip hem de kuyruğa giriyorlar...Yapacak ta fazla bişey yok onlar için...Oy vermesinler onları bu hale getirenlere tek söyleyeceğim bu onlara...
Konu benim açımdan kapanmıştır...
Tüik in ölçtüğü mü obketif?
Sayılar yorumlayan kişiye göre değişir o yüzden tek gerçek gösterge doların fiyatıdır diğer her şey izafi.
İlla ki deneyimlerden değil de sayılardan konuşacaksak, Dolar bir sonraki zirveyi geçmediği sürece bence kriz yoktur.
Hatta ağustos ayındaki aylık bardan üst üste 2-3 bar olmadığı sürece ben yaşadığımız sürece kriz demem.
Cevahir AVM nin kat planına baktım
50 adet fastfood/cafe filan görünüyor yemek katında...
100 kişilik sandelyesi olsa her bir restarauntun 5.000 kişi eder...
Ki bazılarının o kadar yoktur...
saygılar/başarılar
Dışarıda yemek yemeyi lüksten saymayın artık yahu. Burgercilerde 15 liraya menü dolu. Evde o fiyata çıkaramazsın. Krizde kebap yenmez diye birşey de yok. Aksine insanlar için dışarıda yemeğe çıkmak çok ucuz ve önemli bir sosyal aktivite oldu.