Sağ olun hocam :D Bir plan kurduk sadık kalmam gerek ona diye düşünüyorum. Yelpaze hocamın dediği gibi satışta doğrudan %40 aşağı ineceğim zaten.
Printable View
Anladım sayın hocam tabi ki şuan bir ütoptadan bahsediyoruz. Siz de haklısınız. Ben öyle ya da böyle birşeylerin değişeceğine dair inancımı koruyorum. Bu değişim kısa vadeli olur kalıcı olur onu bilemem. Ama bu dünyaya çocuklar getiriyorsak hala umarım güzellikler kalıcı olur.
Ben fazla açgözlü değilim. Borsa momentumunu kazanıp yüksek hacim eşliğinde 10300 direncini kırsın ve akabinde de 11250 deki zirvesini %15 kadar aşsın istiyorum Ocak sonu itibariyle yani 13 bin benim hedefim. Daha yukarısını istemiyorum.
Bu arada da kumar hisselerini takipteyim en başta da FENER GSRAY ı. Bunlarda bir fırsat yakaladığıma kanaat getirirsem alım yaparım. Tabii ön şartlarım var, onların gerçekleşmesi gerekiyor. Kumar oynarken benim RR (risk/reward=risk/ödül) kriterim 1 e 3 tür. Şartlar 3 te 1 oranında lehime olmalı ki kumar oynayayım. Bunun tercümesi %75 dir, analizim asgari %75 olasılıkla kazanç potansiyeli göstermeli ki kumar masasında hamle yapayım. Aksi halde kumarda yokum. Öyle düz fifti fifti veya 49/51 gibi rulet masası olasılıkları benim için külliyen yetersizdir.
Bir de ben 60'larda yüklü satış olunca bunun gerekli olduğunu düşünmüştüm. Bir nevi ardından herkes iyi mi diye sormak için. Nitekim yükselişini de o düzeltmeden sonra yaptı. Eğer 70 üzeri tutunabilirse en azından daha çok güven verebilir ileriye doğru. Sağduyum böyle diyor yani.
"Dünya Bankası'nın satın alma gücü paritesi hesaplamalarına göre, Türkiye'nin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası (GSYH) 1 trilyon 315*milyar dolara ulaştı"
Haber metninden alıntı