Sayfa 68/298 İlkİlk ... 1858666768697078118168 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 537 - 544 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Evet hocam, 60larda da benzer bir gün olmuştu, ama bu kadar değildi hacim sanırım :/ bekleyip göreceğim başka çarem yok. Cuma günü nasdaq-100 hikayesi umarım biraz durdurur.
    Açılıştan hemen sonraki 2.5 saatte 120 milyon lot işlem hacmi oldu, 10 milyar dolara yakın bir hacim bu. Açılışta hemen hemen 81 dolara kadar çıktı, akabinde 71 dolara kadar bastılar. Şu anda 72.5.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

herzobidunya Guest
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Kumarbazım diyorsun yani.

1 yıldan çok daha kısa bir vadede 100 endekste 17500 bekliyorsan işin zor derim.
    Süreç ne kadar uzarsa benim işime gelir açıkçası. Btc nin de soğuması ve alım bölgeme gelmesi yıllar alabilir. Biraz nasip işi açıkçası.

3. 5year valla helal olsun, sende 5 okka taşşak varmış mübalağa etmiyorum. Böyle bir hissede kımıldamadan durmak herkesin harcı değil.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Şekspir ingilizcesinde çok meşhur bir borsa atasözü var: The Market Giveth and the Market Taketh Away
    Şimdi satsa 3 ay sonra vergi beyannamesi verip ödeme yapacak, 1 Ocakta satsa 15 ay süresi olacak ki bizim TL'nin değer kaybına dayalı senaryomuz sayesinde reel verginin azalması için gereken süreyi elde edecek. Siz de opsiyondan parayı götüreceksiniz, herkes mutlu olacak

herzobidunya Guest
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bol şans dileyeyim. BTC 1 milyon dolara çıksa da 1 dolara inse de beni şaşırtmaz. Yalnız unutma, içsel getirisi olmayan BTC gibi bir varlığın değeri finansal açıdan sıfırdır. Bu tür varlıkların ne NPV si vardır ne de r içsel getiri oranı, bunlar namevcuttur.
    Hocam gelecekte şirketlerin btc varlıkları yüzde 10 seviyesine geldiğinde içsel değer de finansal değer de otomatik olarak o şirketler üzerinden hesaplanacak. Onlara endeksli olacak.

6.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Şimdi satsa 3 ay sonra vergi beyannamesi verip ödeme yapacak, 1 Ocakta satsa 15 ay süresi olacak ki bizim TL'nin değer kaybına dayalı senaryomuz sayesinde reel verginin azalması için gereken süreyi elde edecek. Siz de opsiyondan parayı götüreceksiniz, herkes mutlu olacak
    He valla, covered option underwriting işi ile her 3 ayda bir %5-10 luk garanti primi cebe indirebilir 5year, option vadei sona erdi mi zaten kontrat otomatik olarak düşüyor, 3 ayda 1 sürekli yenile dur işte, emekliler için bu iş çok revaçtadır ABD ve İngilterede onlar için ekstra ekmek kapısı oluyor bu covered options underwriting işi

herzobidunya Guest

Lightbulb

Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    5 cent senaryosuna para yatırmam için mutlaka GSYH %30 yükselmeli, yaklaşık 1,5Trilyon olmalı ki bence bu imkansıza yakın bir ihtimal. Gene de, dart tahtasında bu da bir hedef derseniz itiraz etmem.
    Siz gerçekleri satın alırım diyorsunuz ben de gerçekler gerçekleştiğinde zaten çoktan satın alınmıştır diyorum.

8. Yanlış ifade ettim. GSYH'nin %30 yükselebilme olasılığına ikna olmam durumunda 5 cent hedefini düşünürdüm. Dediğiniz gibi rakamlar gerçekleştikten sonra borsa çoktan geri dönmeye başlamış olur. Borsayı değerlendirirken en temel büyüklüklerin de değişken olduğuna dikkat çekmek isterim.

Sayfa 68/298 İlkİlk ... 1858666768697078118168 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •