Abi borsa uygulamalarýn tepside sunduðu yöntemleri kullanmayan;
benim gibi az buçuk kýrýk olanlar için;
her türlü taklayý atmak zor deðil.
Biraz hesaplama yöntemlerine ilgi duyanlar grafikteki barlara bakýnca þýp diye anlar,
Heikin-Ashi hesaplamasýný standart yöntemlere göre deðil de farklý oranlarla hesaplayýp siyah-beyaz renk dönüþümlerine göre al-sat yapan bir sistem;
ama..
(1) bar boylarýna göre BuzDaðý - BatýkGemi gibi seviyelendirme yapýp, bazý seviyelerde iþleme girmeyen, bazý seviyelerde kovalayan deðerlere göre iþlem yapan
(2) Heikin-Ashi barlarýn normal mum barlardan farklý seviyeler gösterdiðini de gözeterek gerçek kapanýþ deðerinin Heikin-Ashi bar üzerindeki konumuna göre radyoaktivite - ýþýma seviyeleri belirleyip..
(3) Bir de HASAR seviyesi hesaplarsan.. (zarar görmüþ, kýrýlmýþ vb. anlamdaki hasar deðil ama..)
yani siyahtan beyaza, beyazdan siyaha hangi seviyede dönüþ olacak..
(HASAR : Heikin Ashi Stop And Reverse)
basit bir while döngüsüyle fiyat adýmýný kullanarak iteratif hesaplamayla HASAR seviyesini bulabilirsin.. o seviyeye biraz da barlarýn geçmiþ dönem High-Low / Gain-Loss ortalamalarýný kullanarak regülasyon yapýnca canlý bardaki iþlemlerde; previous bar's HASAR seviyesini kullanarak; makasta býrakmayan marja sahip giriþ çýkýþ seviyelerini belirleyebilirsin.
Bu durumda henüz literatürde yer almasa bile; belki; pek yakýnda çoðu yerde benzerlerinin karþýna çýkacaðýný düþündüðüm bu yöntem ile hiç bir indikatör, osilatör kullanmadan teknik analizsiz (!), hacim verisine ihtiyaç duymayan, sadece fiyat deðiþimlerine odaklanmýþ bir yöntem "mucittin etmiþ oldum".. gibi..
Hiç karýþýk deðil, çok az parametresi var.. kuantum olayý yok, biraz radyasyona maruz kalabiliyorsun ama..
(Benim seksenlik ehtiyar kafayý bozdu kuantumla, piyasada ne kadar konuyla ilgili kitap varsa almýþ, eskiden kütüphanesinde Teneke Trampet, Yüzyýllýk Yalnýzlýk, Geniþ Geniþ Bir Deniz, Türlerin Tarihi vb. kitaplar vardý.. þimdi ise o eskilerin tümü tozlu arka sýralara kaymýþ.. kuantum mekaniði - fiziði kitaplarý ön saflarda)..
AKBNK için maks. getiri 30 - 60 dakikalýk barlarda ama bir yýllýk görüntünün daha iyi anlaþýlmasý için S periyodundaki görüntünün uzak ve yakýn çekimleri þu þekilde:
XU030 endeksine dahil en kötü örnek HEKTS:
All Time High (ATH) Tüm Zamanlarýn En Yükseði - Bölünmüþ bi þey olmuþ fiyatla (18,43 @17.11.2022)
Þu anki fiyat 3,61
ATH tarihinde 100 paralýk hissesi olanýn bugün 20 paralýk hissesi var.
Bu hisse tekrar yukarý gider mi?
Birileri bu iki senelik süreçte hisseden para kazanmýþ ise güçlü alýmlarla tekrar uptrend yaparak yukarý gitmesinin .. ne bileyim pek olasýlýðý yok gibi.
Ortalýðý biraz boþ bulunca gevezeliðim tuttu.. topiði yerli-yersiz meþgul ettim. Grafiklerin dosya boyutlarý büyük, internet hýzý az olanlar için sorun yaratýyor olabilir.. bu durumlar için özür. Bir daha olmaz.Ýyi pazarlar.

Ýyi pazarlar.

Yer Ýmleri