Nkolay'dan uption ile Vakıfbank'a yolla (ücreti çok az - 1 Euro kadar) oradan da Midas'a aktar (ücreti az veya hiç çıkmaz banka içi transfer olduğu için.)
Printable View
Midasta temettü yattığında Brüt ve net tutar gösteriliyor. Hesabınıza Brütten %20 kesilmiş olan net tutar geçiyor. Ayrıca temettü geri yatırımını seçerseniz bu temettü neti ile sıfır komisyonla aynı varlıktan otomatik alınıyor. Ancak yatan tutarın tamamıyla alım yapıldığından genelde kesirli alım yapılıyor. Misal 30 dolar fiyatı olan bir hisseden 10 dolar temettü alırsanız 0.3333333 adet alım yapıyor:)
Teşekkürler.
Uzun süre IBKR’de işlem yaptım. Normalde yabancılar yani ABD vatandaşı olmayanlar için temettüden kesinti %30 ama Türkiye ile vergi anlaşması nedeniyle basit bir form vardı, doldurup IBKR’ye gönderirsen %20’ye düşüyordu. O yüzden sormuştum biz bişey yapıyor muyuz, form vs dolduruluyor mu diye.
Sent from my iPad using Tapatalk
Evet eglenceli gunler yasiyoruz.
Guzel zarar ediyorum. Ders cikarmaktan ote yapacak birseyim yok.
Portfoyde cinlide olacak, avrupalida olacak, amerikalida olacak. Cipte olacak, yazilimda, endustride , tuketici urunleride
Aslinda amac basit tahvil faizini yenmek.
Moral bozmak yola devam
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dunde piyasadan guzel bir tokat yedim. Yurtdisi borsalara yatirim yaparken gunluk, yuksek asagi ve yukari hareketleri kabullenmistim. Turkiyede gecmiste selale deneyimi yasamistim. İlk yurtdisi selale deneyiminide yasamis oldum.
Peki su anda ne yapmayi dusunuyorum. Eger Turkiye borsasinda olsam hisselere bakar. Yeni para sokmaktan ziyade daha hisseler arasi rotasyon yapardim. Kopugu olup bu surecte iyi dayak yemis guzel hisseye gecerdim.
Ama bizim sansimiza dolar/tl de hizli bir hareket oldu. Bu da ozellikle bizim karmasik vergi hesabimiz nedeniyle bu hareketi yapmayida guclestiriyor.
Sonucta boyle zamanlarda ortada kacan bir firsat yoktur. Acele etmeden zamana yaymayi. Kaldiracli veya kredili islem yapanlarin panik hareketlerini izlemeyi. Azar azar islem yapmayi tercih ederim. Bu da gelir bu da gecer
Yatirim tavsiyesi degildir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Trumpet piyasaları tarumar etti maallesef
Yarın ne olacağına dair bir fikrim yok. Hala büyük resmi görecek parçalara sahip değilim. Çin nasıl strateji izleyecek bilemiyorum. Gümrük tarifeleri ile, ülkeler teşvik paketleri ile mi yoksa amerika ile anlaşarak mı çözecek bilemiyorum. Fabrikalar mı taşınacak yoksa yeni pazarlar mı oluşacak bilemiyorum.
Ben kendi adıma batı medeniyeti tarafını seçtiğim için çin riskini azaltıp yerel firmalara odaklanacağım. Coğrafi dağılım yapacağım. Tabi ki yavaş yavaş ilerleyeceğim.
Yeni sistem herkese hayırlı olsun. Değiştirmeyeceğim şeyler için üzülmek yerine adapte olmayı tercih ederim.