Sayfa 689/693 İlkİlk ... 189589639679687688689690691 ... SonSon
Arama sonucu : 5539 madde; 5,505 - 5,512 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

Komisyonun ne şekilde dahil edileceğini bende bilemiyorum.Midas'ın dökümüyle karşılaştırıp çözemeye çalışacağım.
    Ancak maliyeden herhangi birinin oturup bunları hesaplamayla uğraşacağını pek sanmıyorum. Orada hesap uzmanları vs var ama bizim çapımızda beyannameler için oturup detaylı bakacaklarını sanmam. Sonuçta beyanname tl üzerinden veriliyor. İçersinde hisse temettü ekstreleri vs yer almıyor. Yinede ben bir ihtimal soran olursa ve boş zamanım olduğundan detaylı hesaplamaya çalışıyorum.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir, itibar etmeyiniz.

2. Bir tecrübe paylaşayım, işine yarayan olursa ne âlâ...
    Midas'ın vergiye esas gelir dökümü göndereceğini bildirmesinden önce, kendim Midas'tan vergi beyanına esas olacak extre istemiştim.
    Onlarca sayfalık doküman geldi, şirket yetki belgeleri, imza sirkülerleri vb. dahil...

Sonra sanırım oluşan talep nedeniyle, "Midas vergiye esas kazanç" ibaresi ile özet bir extre gönderdi.
    https://intvrg.gib.gov.tr/hazirbeyan/ adresinden "vergiye esas kazanç" ibresi ile belirtilen rakamı girdiğimde çıkan rakamı görünce benzer durumdaki bir arkadaş ile tuttum vergi dairesinin yolunu.

Tahsilat servisinden bir beyefendiye durumu anlattık. Extreleri verdik. Sanırım o da ilk defa böyle bir işlem yapıyordu.
    -Midas'ın stopaj kesintisi yapıp yapmadığı,
    -Başka gelir kalemlerimiz olup, olmadığı... Varsa neler olduğu.
    -2024 yılına ait vergiden düşülebilecek, sağlık-eğitim vb. harcaması yapıp yapmadığımız...
    vb. sorulardan sonra.
    Benim de "G.İ.B Hazır Beyan" sitesinden bulduğum rakamı ödeyeceğim vergi olarak bildirdi.

Diğer arkadaşımızın ise vergiye esas gelir olarak beyan edilen rakamı 227.000 TL civarı olduğundan,
    başka da vergiye tabi geliri olmadığından 230.000 TL'lik muafiyet sınırı altında olduğunu ve G.İ.B Hazır Beyan sayfasından görülen 40.000 TL vergiyi ödemesine gerek olmadığını belirtti. Özetle 3.000 TL'lik fark ile 40.000 TL vergiden yırttı.

Ezcümle 2025 yılı için benzer bir durum yaşanırsa aklınızda bulunsun;
    O yıl için açıklanan vergiden muaf rakama(atıyorum 300.000 TL olsun) yakın bir kâr söz konusu ise:
    1-Eğitim-sağlık harcamaları ile,
    2-Al-sat ile ilgili rakamın altına inerek "vergiden kaçınılabilir"...

Bu da bize güzel ders oldu.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Alıntı Originally Posted by duck wing duck Yazıyı Oku
    Komisyonun ne şekilde dahil edileceğini bende bilemiyorum.Midas'ın dökümüyle karşılaştırıp çözemeye çalışacağım.
    Ancak maliyeden herhangi birinin oturup bunları hesaplamayla uğraşacağını pek sanmıyorum. Orada hesap uzmanları vs var ama bizim çapımızda beyannameler için oturup detaylı bakacaklarını sanmam. Sonuçta beyanname tl üzerinden veriliyor. İçersinde hisse temettü ekstreleri vs yer almıyor. Yinede ben bir ihtimal soran olursa ve boş zamanım olduğundan detaylı hesaplamaya çalışıyorum.
    Baktığım işlemde midas alım maliyetini Yi-üfe artışı ile hesaplayıp satış tutarından çıkarıyor. Sonra alımdaki ve satımdaki komisyon tutarlarını, o günlerdeki tl karşılığını hesaplayarak bu kardan düşüyor. Yani alımda ödenen komisyona bir yi-üfe hesaplaması yapmıyor.

Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Bir tecrübe paylaşayım, işine yarayan olursa ne âlâ...
    Midas'ın vergiye esas gelir dökümü göndereceğini bildirmesinden önce, kendim Midas'tan vergi beyanına esas olacak extre istemiştim.
    Onlarca sayfalık doküman geldi, şirket yetki belgeleri, imza sirkülerleri vb. dahil...

Sonra sanırım oluşan talep nedeniyle, "Midas vergiye esas kazanç" ibaresi ile özet bir extre gönderdi.
    https://intvrg.gib.gov.tr/hazirbeyan/ adresinden "vergiye esas kazanç" ibresi ile belirtilen rakamı girdiğimde çıkan rakamı görünce benzer durumdaki bir arkadaş ile tuttum vergi dairesinin yolunu.

Tahsilat servisinden bir beyefendiye durumu anlattık. Extreleri verdik. Sanırım o da ilk defa böyle bir işlem yapıyordu.
    -Midas'ın stopaj kesintisi yapıp yapmadığı,
    -Başka gelir kalemlerimiz olup, olmadığı... Varsa neler olduğu.
    -2024 yılına ait vergiden düşülebilecek, sağlık-eğitim vb. harcaması yapıp yapmadığımız...
    vb. sorulardan sonra.
    Benim de "G.İ.B Hazır Beyan" sitesinden bulduğum rakamı ödeyeceğim vergi olarak bildirdi.

Diğer arkadaşımızın ise vergiye esas gelir olarak beyan edilen rakamı 227.000 TL civarı olduğundan,
    başka da vergiye tabi geliri olmadığından 230.000 TL'lik muafiyet sınırı altında olduğunu ve G.İ.B Hazır Beyan sayfasından görülen 40.000 TL vergiyi ödemesine gerek olmadığını belirtti. Özetle 3.000 TL'lik fark ile 40.000 TL vergiden yırttı.

Ezcümle 2025 yılı için benzer bir durum yaşanırsa aklınızda bulunsun;
    O yıl için açıklanan vergiden muaf rakama(atıyorum 300.000 TL olsun) yakın bir kâr söz konusu ise:
    1-Eğitim-sağlık harcamaları ile,
    2-Al-sat ile ilgili rakamın altına inerek "vergiden kaçınılabilir"...

Bu da bize güzel ders oldu.
    Merhaba. Temettü geliriniz var mıydı? varsa bunlardan yapılan amerika vergi kesintilerini nasıl beyan ettiniz? Sonuçta midas %20 kesintiden sonraki net tutarı yatırıyor. Ama Verdiği dökümde vergiye esas kazançı brüt tutar üzerinden hesaplıyor.

Vergi sistemi zaten çok saçmalık içeriyor. 229.999 tl bile olsa vergi ödemiyorsunuz. Aynısı Eurobond gelirleri içinde söz konusu. Oysa burada da kademeli olması lazım. Misal 300 bine kadar sıfır, üzerinde kalan kısma %15 vs gibi.

Ayrıca ortak hesaplarda, misal eşiniz çocuklarınızla bu yatırımı yaparsanız gelir kişi sayısına bölündüğünden vergi dilimi altında da kalabiliyorsunuz. Midasta ortak hesap var mı bilemiyorum. Ama banka üzerinden yapılan işlemlerde bu imkan olabilir

6.  Alıntı Originally Posted by duck wing duck Yazıyı Oku
    Vergi sistemi zaten çok saçmalık içeriyor. 229.999 tl bile olsa vergi ödemiyorsunuz. Aynısı Eurobond gelirleri içinde söz konusu. Oysa burada da kademeli olması lazım. Misal 300 bine kadar sıfır, üzerinde kalan kısma %15 vs gibi.

Ayrıca ortak hesaplarda, misal eşiniz çocuklarınızla bu yatırımı yaparsanız gelir kişi sayısına bölündüğünden vergi dilimi altında da kalabiliyorsunuz. Midasta ortak hesap var mı bilemiyorum. Ama banka üzerinden yapılan işlemlerde bu imkan olabilir
    Hisse alim satiminda direk beyan var diye biliyorum. Temettude dusuk bir sinir var.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by duck wing duck Yazıyı Oku
    Merhaba. Temettü geliriniz var mıydı? varsa bunlardan yapılan amerika vergi kesintilerini nasıl beyan ettiniz? Sonuçta midas %20 kesintiden sonraki net tutarı yatırıyor. Ama Verdiği dökümde vergiye esas kazançı brüt tutar üzerinden hesaplıyor.
    Merhabalar.
    Kendi açımdan söylüyorum:
    Temettü geliri oransal olarak çok az idi... Zaten Midas'tan gelen extrede de vergiye esas miktar dışında tutulmuştu.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

8. Merhaba , Nkolay FX den ucuz oldugu icin dolar aldim ve Midasa gondermek istiyorum. Ama Nkolay sistemi doviz cinsi eft yapilamamaktadir seklinde uyari veriyor. Nkolay dan dolar alip Midas a aktarabilen var mi acaba ? Tesekkurler.

Ilave ; Nkolay dan baska bankaya transfer etsek oradan Midas a transfer etsek olur mu acaba ? Tesekkurler.

Sayfa 689/693 İlkİlk ... 189589639679687688689690691 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •