Yooo iyi bir finansçıyım. Memlekette mal taşıyan nasılsa çok.
Printable View
Borsacı Beyefendi nin gerçekten de çok iyi bir finansçı olduğuna ben kefilim. Bu forumda ilk 10 a girer, şaka yapmıyorum. Bir tahvil fiyatlaması yaparken kupon faizini vadeyi ve ödeme sıklığını verdim fiyatını bana şak diye hesaplayıverdi. Daha doğrusu farkında olmadan yaptığım hatayı görüp söyledi. Bunu ancak 10000 kişide 1 kişi yapabilir, çok iyi bir finansçı olmalısınız bunu yapmak için. O yüzden Borsacı Beyefendi yi kesinlikle hafife almayın işinin ehlidir o ve ne yaptığını bilir.😊
Şimdi herkes bozacı şıracı örneğini verecek ama alışığız böyle şeylere. Her zaman söylerim, BİST'teki 8 milyon katılımcının 7 milyon 900 bini cahil veya tecrübesiz kategorisindedir. 8 milyonun sadece 100 bini bilinçli ve işini bilen borsacıdır. İşte bu 7 milyon 900 bin kişi yani oyuncuların %99 u"cebi boşaltılacaklar" grubuna girer. Sistem böyle çalışıyor.
Sanırsın, ham maddeyi Euro ile alıyor, üretiğini iç pazara TL ile satıyor. Ne istiyor bu anlamış değilim!
TH hocam borsaya duhul 1999. 7 adet fon yönetimi, 500+ milyon dolar varlık yönetimi (family office), ekonomi alanında PhD vesaire. Bazı arkadaşlar bazen kimlerle dans ettiklerini bilemiyorlar...
Açık serbest fonları ilkinden al sonuna kadar getir getirisini hesapla yıllık ben o getirileri cepten çıkarmışım.
Ben çıkardıysam sürü sepet adam da vardır.
Yatırımda kazanmak için senin kartvizitine ihtiyaç yok.
Bunu anlamıyorlar.
Finansçı adam ticarette lazım yatırımda değil.
Hadi iyi geceler…
Ytd