Paris esnafı bakalım palalarla saldıracaklar mı öğrencilere?
Printable View
FED MED hikaye
TR nin yöneticileri ile kendi hikayesi şahane..
Fıratın doğusunda umarım ABD ile anlaşılmış olsun..
Yoksa askeri olarak karşı karşıya geliriz..
Tam da aynı endişeye değinecektim.
TRT 'de "Fırat'ın Doğusu'na harekat yakın" programları başladı.
Erdoğan'ın " bizim hedefimiz ABD askerleri değil" parantezi ile.
İyi de, epeydir yandaş medya o bölgede silah sevkiyatlarının konvoylarını vererek , PKK uzantısı PYG'ye ABD nin ağır silahlar verdiği, bunun amacının petrol ve doğalgaz bulunan bu bölgede ABD nin askerlerini yerleştirme ve bulundurma niyeti olduğunu açıklamamış mıydı?
O bölgedeki ABD unsurlarının başındaki adamın bir kaç güm önce "bölgeyi terketme gibi bir niyetlerinin olmadığı"nı okumamış mıydık?
Erdoğan, PYG ve terörden temizleme sözü verdiği Fırat'ın doğusu konusunda, ABD'yi hedef alarak "sizin ne işiniz var orada" dememiş miydi?
Şimdi ne oldu da Fırat'ın doğusu konusu öncelikli konumuz oldu?
ABD'nin niyetleri malum, askeri varlığı o bölgede sabit, YPG ile yakın ilişkisi açık ve net olduğuna göre, TSK o bölgede ABD ile sürtüşmeden nasıl harekat yapacak?
Biri bana anlatsa...
Amaç, seçim öncesi, ekonomide gizlenemez, örtülemez kötü gidişi bir askeri zaferle gizlemekse, korkarım, bölgede olası bir Türk-ABD askeri çatışması, içeride ve dışarıda, bölgede ve de dünyada, hemen her türlü dengeyi bozacak şiddette bir olaydır.
Hem ekonomiyi, hem dolar kurunu bundan daha fazla bozacak bir"dosya" bulabilmek olası değil kanımca.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...cikardi/213986
http://www.patronlardunyasi.com/habe...-ulasti/213950
bu bankalar emlak da fiyat mı kırar yoksa mevcut piyasa fiyatından mı satış yapar..
bu emlağın geçen seneki değerleme ölçüsüne göre kredi veren banka yüzde 25 de faizin olduğu bir yerde zarar mı yazar kar mı yazar..
emlağın fiyatı tam manası ile çöküşe geçerse maliyetlerin arttığı bir ortamda özellikle markalı büyük projelere imza atan firmalar ne olur..
eldeki stokun değerlemesi üzerinden kredi veren bankaların paniği artar mı..
2 sene içindeki değerleme değeri - kredi miktarı eksi bir değer üretirse neler olur..
bu kendi kendini tüketen çember nasıl durdurulabilir..??
Devletin görevi kural koyması gidişata bakıp deh çüş demesidir..
İşin tamamen özel sektöre bırakılması , piyasa yolunu bulur demesi GEÇERSİZ dir..
ABD bunu 2008 de test etti gördüler ki kazın ayağı öyle değil..
Her türlü regülasyona karşı Alan. Greenspan bu işin mimarı oldu (bilerek veya bilmeyerek)
Piyasa her zaman aşırıya kaçma eğilimi gösterir..
Devletin müdahelesi gerekiyordu..
Gerek faiz artışı gerek vergi artışı..
Yapılmadı..
Yazın yediğimiz hurmalar kışın totomuzu tırmalıyor..
12 Aralık Çarşamba 13:19 ERDOĞAN: ABD 30 BİN TERÖRİSTİ EĞİTME ADIMLARI ATMAYA BAŞLADI
12 Aralık Çarşamba 13:15 ERDOĞAN: ABD BAŞKANI '30 GÜNDE BUNLARI TEMİZLERİZ' AÇIKLAMASI YAPTI, GÖRECEĞİZ
12 Aralık Çarşamba 13:14 ERDOĞAN: DEAŞ'A KARŞI BİRŞEY YAPACAKSAK GEL BERABER YAPALIM,MÜNBİÇ'TE HALA NETİCE ALAMADIK
Uğur Gürses'ten, dolar bazında milli gelir grafiği. Teknik analiz açısından bakılınca, omuz-baş-omuz formasyonu var gibi görünüyor. :) Formasyon hedefi ~700 civarı! En kötü ihtimalle 633'te güçlü destek var!
Tivitteki siyasi/ekonomik mesajlar ve ses tonu pek hoş değil ama, çeyreklik (üç aylık) olarak bu grafiği başka hazırlayan olmadığı için, ne yapalım, kaynak göstermek zorundayız. Nedir bu takıldığın hususlar derseniz; örtülü olarak çözüm sürecine gönderme yapması, ilk on senedeki yoğun borçlanmayı görmek istemeyişi, alınan borçlarla döviz geliri sağlayacak yatırımlar yapmak yerine, tüketimin finanse edilmesini konu etmeyip lafı başka taraflara çekmesi... Bir yabancı olan Carmen Reinhart bile, geçen Ağustos ayında, Bloomberg'e verdiği bir mülakatta, yaklaşık olarak şöyle demişti: "Türkiye'de tasarruf oranı düşüp, krediye ulaşma kolaylaşınca, bir kredi patlaması yaşandı. Benim tecrübelerime göre, iç tüketime yönelik kredi balonları, bankacılık krizlerine yol açar, buna defalarca şahit oldum". Bize gelince, bir tarafta dinciler, öbür tarafta liberaller - aralarında sıkıştık kaldık.
Neyse! Grafik güzel! :)
http://666kb.com/i/dzguhz321grstzirs.jpg
https://twitter.com/ugurses/status/1072083626962104322
80 82.000 ler ufukta gözükmeye başladı hafiften..
AKBNK ve GARAN üzerinden piyasaya yüksek tutulmaya çalışılıyor demiş idik..
AKBNK da gaydırı guppak bedelli geldi..
GARAN ın da takip edeceğini düşünüyorum..
ISC HALKB YKBNK alçak sürünmece de devam
VAKBN biraz tepmiş gibi gözüküyor ama oran olarak da ençok düşen bankalardan birisi idi..
Şimsi sırada aşırı şişmiş sanayi hisseleri var ..
2001 2012
Düşen faizler
Güçlü sermaye akışı..
Bol keseden dağıtılan krediler ile bankalar endeksin lokomotifi idi..
eregl petkm tuprs ın süründüğü yıllar.
2012 den itibaren
aldıkları kredileri yatırıma dönüştürmüş
sermaye akımlarının zayıflaması faizlerin yükselmesi ile ihracat odaklı sanayi şirketlerinin öncülüğünü gördük..
Bu sürede bankalar geride kaldı..
Şimdi hizalamaya geliyorlar sankim sankim..
Asgari ücret 2200 lafları duydum ..
Ne kadar doğru bilemiyorum..