İçinde zorunlu tahvil bulunduran fonlara borçlanma araçları fonu denir.
Tüm para piyasası fonlarına tahvil bulundurma zorunluluğu geldiğine göre, hepsi borçlanma araçlar fonuna dönüştü.
PPF -para piyasası fonu diye bir şey artık ülkemizde yok.
Printable View
tahvil faizleri yine çok yükselmiş borçlanma fonları yarın da eksi gelecek büyük ihtimalle ben artık pes edip yarın hepsini satıyorum, içinde tahvil olan ppf ler de etkilenecek tabi, bu durumda en iyisi mevduata veya günlük faizlere geçmek herhalde.
5 aylık bono ihalesinde bileşik faiz 43.21 bu 2 5 10 yıllık tahvilleri ucurdu.
maalesef faizler düşüyor ppf den fazla kazanırız diye girdik ama olmadı, elimdeki kârlar eridi gitti bazıları zarar etti hisse fonlara ekleme yapsam daha iyiymiş, bunlar bilinçli yapılıyor bir yandan borsadan bir yandan fonlardan insanlar zarar etsin diye uğraşıyorlar.
ben sabah hepsinden biraz satış verdim bugün belki düzelir diye ama olmayacak böyle, yarın da kalanları satarım 20-25 gün boşa geçmiş olacak, tabi biraz zarar da olacak büyük ihtimalle.
Valla ben TBT leri AK2 leri sattım kurtuldum. Hisse senedinden bile daha sıkıntılı bu iş. En ufak bir gerginlik kargaşa vs nem kapan bir yapı bu tahvil faizleri..:vk: onu anladım. 3 kuruş fazla getiri alalım diye ikide bir yarın sabah hesapta yine zarar mı göreceğim diye strese girmeye gerek yok :hi:
Zbj 0.610.. dt ağırlığına gore 0.03 kadar gider ppfler