bana göre şirketin hissesine sahip cıkmamasının tek sebebi var niyetleri kötü bana göre niyetleri danıştay kararı kesinleşip cepleerine koydular mı yapacakları iş AŞAĞIYI İYİ OKUYUN BU (SEBEB AYRILMA HAKKININ DÜŞÜK TUTACAKLAR BU BANA GÖRE) OLUR OLMAZ ONU BEN BİLMEM SAYILGANLAR BİLİR..Y.T.D
Payları nominal değerin altında işlem gören şirketler bedelli sermaye artırımı yapabilmek için sermaye azaltımı ile eş anlı olarak sermaye artırımını gerçekleştirebilirler. Bu çerçevede, Şirketler sermaye azaltımı ile birlikte eş anlı olarak sermaye artırımı için Kurulumuza başvurur. Başvurunun incelenmesinin ardından Kurulumuz tarafından sermaye azaltımına ve eş anlı olarak sermaye artırımına izin verildiği taktirde, sermaye artırımı için izahname ve sirkülerler yayınlanır. Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından sermaye azaltımına konu olan paylar için gerekli işlemler yapıldıktan sonra eş anlı olarak sermaye artırım sürecine sermayenin azaltılmış hali üzerinden başlanır.
Sermaye artırımı başladıktan sonra sermayeyi temsil eden paylar ile yeni pay alma hakkı veren kuponlar birbirinden ayrılmakta ve İMKB'de ayrı ayrı işlem görmektedir. Bu süreçte, paylar ile yeni pay alma kuponları ayrı ayrı satışa konu olabilir. Sermaye artırımına katılmak istemeyen yatırımcılar rüçhan haklarını Rüçhan Hakları Kupon Pazarında söz konusu pazarın açık bulunduğu tarihler arasında satabilirler. Rüçhan hakkını kısmen kullanmak isteyen yatırımcılar ise, satmadıkları rüçhan haklarının bedellerini süresi içinde yatırıp yeni hisselerini alabilir ve bu hisseleri isterlerse Borsa'da satabilirler.
Rüçhan haklarının satışına ilişkin söz konusu pazardaki oluşan fiyat hareketleri, yüksek oranda gerçekleştirilen sermaye artırımlarında yatırımcılar açısından önem arz etmektedir.
Finansal bilgileri söz konusu gelişmeleri takip edemeyecek seviyede olan yatırımcıların yatırım danışmanlarından destek almaları ya da yatırımlarını kurumsal yatırımcıların sunduğu ürünler üzerinden yapmaları uygun olacaktır.
Ayrıca hiç bir şekilde sermaye artırım sürecine katılmak istemeyen yatırımcılar sermaye artırım süreci başlamadan paylarını satabilirler ve hatta yüksek oranlı hak kayıplarına uğramamak için satmalıdırlar. Bu çerçevede yatırımcıların yatırım yaptıkları şirketlerin sermaye azaltım ve eş anlı olarak sermaye artırım sürecini
www.kap.gov.tr adresinden takip etmeleri gerekmektedir...Y.T.D