Sevgili rxpu, biliyorum ne kadar eğitimli, kültürlü, araştırmacı ve dolu bir paylaşımcı olduğunu.
Herzaman saygı ve ilgi ile takip ediyorum.
Usd /TL için bu pozitif eğiliminizi gözden geçirmenizi dilerim.
Saygılar. Bol kazançlar
Printable View
TL'nin çok spekülatif ve tehlikeli bir enstruman olduğunun farkındayım. O nedenle yanlış anlaşılmasın.
Ancak %24 politika faizinin çok ciddi bir politik gelişme olmaz ise (Trump v.b) TL'yi belirli bir bantta tutabileceğini düşünüyorum.
Ancak buradaki zorluk bu sefer faizi %24'te tutabilmek tcmb ve tcmb dışı sebeplerle mümkün olmayabilir.
Örneğin likidite açığı reel olarak ciddi anlamda daralıyor. Nominalde dahi neredeyse artmıyor.
Eskiden 1 Trilyon TL'lik kredi mevduat pazarının %10'u kadar likidite açığı tcmb tarafından fonlanırken şimdi 2.2 Trilyon TL'nin %4'ü kadar likidite açığı tcmb tarafından fonlanıyor.
Likidite açığı resesyondan dolayı kalıcı olarak kapanmış gözüküyor.
Bu nedenle tcmb istese dahi piyasa faizini uzun süre %24 mertebesinde tutmak çok zor olabilir.
Bundan sonraki adım için eğer tcmb piyasa faizini politika faizine yakın tutmak isterse zorunlu karşılıklar ile oynaması gerekebilir ki bu zaten kilitlenmiş olan piyasayı ve bankaları büyük bir açmazın içine sokabilir.
Çok tehlikeli bir deadlock içindeyiz.
Ben de elimdeki 6,17 maliyetli dolarları yüksekten satmak çok isterdim, ama..... işin ucu öyle böyle değil. Burada yazamadıklarınız - yazamadıklarımız var. Seçimden sonra yükseliş bekleyenler tam anlamıyla hüsrana uğrayacak. ( ben dahil halen satmadığım için ) Çok deli para ( döviz ) gelecek ülkeye diyelim ve üzümü ye, bağını sorma şeklinde bağlayalım.
Mevduat faizi 26 dan 18 e gelmiş halen mb faiz indirimi ne zaman olur diye bekliyorsunuz
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merkez Bankası: "İlgili mevzuat çerçevesinde 33,7 milyar TL'lik kâr payı avansının hissedarlara dağıtımına başlanmıştır."