Sayfa 699/1000 İlkİlk ... 199599649689697698699700701709749799 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 5,585 - 5,592 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bence seçimden ziyade piyasa tcmb'nin açıklamalarına bakıyor. Hem de cümle cümle kelime kelime.

Erken yapılacak bir faiz indirimi fitili ateşleyecek.
    Sevgili rxpu, biliyorum ne kadar eğitimli, kültürlü, araştırmacı ve dolu bir paylaşımcı olduğunu.
    Herzaman saygı ve ilgi ile takip ediyorum.
    Usd /TL için bu pozitif eğiliminizi gözden geçirmenizi dilerim.
    Saygılar. Bol kazançlar

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bence seçimden ziyade piyasa tcmb'nin açıklamalarına bakıyor. Hem de cümle cümle kelime kelime.

2018 yılına merkez 8 ile girdi 24 ile bitirdi 37 milyar hazineye kaynak aktardı tadını aldılar kolay kolay faiz indirmez
    Dürüstlük bitmeyen sermayedir.

3.  Alıntı Originally Posted by pawn stars Yazıyı Oku
    Sevgili rxpu, biliyorum ne kadar eğitimli, kültürlü, araştırmacı ve dolu bir paylaşımcı olduğunu.
    Herzaman saygı ve ilgi ile takip ediyorum.
    Usd /TL için bu pozitif eğiliminizi gözden geçirmenizi dilerim.
    Saygılar. Bol kazançlar
     Alıntı Originally Posted by rapsody Yazıyı Oku
    2018 yılına merkez 8 ile girdi 24 ile bitirdi 37 milyar hazineye kaynak aktardı tadını aldılar kolay kolay faiz indirmez
    TL'nin çok spekülatif ve tehlikeli bir enstruman olduğunun farkındayım. O nedenle yanlış anlaşılmasın.

Ancak %24 politika faizinin çok ciddi bir politik gelişme olmaz ise (Trump v.b) TL'yi belirli bir bantta tutabileceğini düşünüyorum.

Ancak buradaki zorluk bu sefer faizi %24'te tutabilmek tcmb ve tcmb dışı sebeplerle mümkün olmayabilir.

Örneğin likidite açığı reel olarak ciddi anlamda daralıyor. Nominalde dahi neredeyse artmıyor.

Eskiden 1 Trilyon TL'lik kredi mevduat pazarının %10'u kadar likidite açığı tcmb tarafından fonlanırken şimdi 2.2 Trilyon TL'nin %4'ü kadar likidite açığı tcmb tarafından fonlanıyor.

Likidite açığı resesyondan dolayı kalıcı olarak kapanmış gözüküyor.

Bu nedenle tcmb istese dahi piyasa faizini uzun süre %24 mertebesinde tutmak çok zor olabilir.

Bundan sonraki adım için eğer tcmb piyasa faizini politika faizine yakın tutmak isterse zorunlu karşılıklar ile oynaması gerekebilir ki bu zaten kilitlenmiş olan piyasayı ve bankaları büyük bir açmazın içine sokabilir.

Çok tehlikeli bir deadlock içindeyiz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Dolar 5.31 ile 5.45 arasında sıkıştı kaldı patlama olacak yakındır zaman daralıyor.
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku

Ben de elimdeki 6,17 maliyetli dolarları yüksekten satmak çok isterdim, ama..... işin ucu öyle böyle değil. Burada yazamadıklarınız - yazamadıklarımız var. Seçimden sonra yükseliş bekleyenler tam anlamıyla hüsrana uğrayacak. ( ben dahil halen satmadığım için ) Çok deli para ( döviz ) gelecek ülkeye diyelim ve üzümü ye, bağını sorma şeklinde bağlayalım.

5. Mevduat faizi 26 dan 18 e gelmiş halen mb faiz indirimi ne zaman olur diye bekliyorsunuz

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Ben de elimdeki 6,17 maliyetli dolarları yüksekten satmak çok isterdim, ama..... işin ucu öyle böyle değil. Burada yazamadıklarınız - yazamadıklarımız var. Seçimden sonra yükseliş bekleyenler tam anlamıyla hüsrana uğrayacak. ( ben dahil halen satmadığım için ) Çok deli para ( döviz ) gelecek ülkeye diyelim ve üzümü ye, bağını sorma şeklinde bağlayalım.
    Bence tam tersi olacak hocam herşey baskılaniyor düdüklü tencere misali olacak seçimi kazanmanın rehavetiyle çok şey serbest bırakılacak zamlar işsizlik artacak vaatler olmayacak artık isyerleri kapanmasi artacak vs.vs. diğer ortadoğudaki gelişmeler de hariç.

Merkez Bankası: "İlgili mevzuat çerçevesinde 33,7 milyar TL'lik kâr payı avansının hissedarlara dağıtımına başlanmıştır."

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

8.  Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    2 yil once asil faiz arttirimlari baslicak hele bi başlasin dxy 120 yi gececek derdi fedci takimi
    Fed kaynaklı bisey olmadi olmaz
    Kucultuyoruz ama hizli kucultmucez canim derler
    Usd tl kuru siyasi gelismelere bakar . Fed goygoyu bitti
    Daha cuma yazdik fedci cahiller
    Oku

Fed/Williams, "Eğer şartlar değişir ise, bilanço normalleştirmede izlenen patika da değişebilir

Bilanço küçültmeden de yan ciziyorlar
    Daha 1 hafta olmadi yazdigim

Sayfa 699/1000 İlkİlk ... 199599649689697698699700701709749799 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •