Aleyküm selam citi iki üç gündür tersten sahne de gibi yanılmıyorsam
Printable View
Aleyküm selam citi iki üç gündür tersten sahne de gibi yanılmıyorsam
Akgrt bilanço 12 aylık 366 mil.kar.. Hadi bakalım ansgr
Senden çok daha iyisini bekliyoruz. Bide şu temettü verimliliğini yükselse, karın %33 değilde %50 sini dağıtsan. 0,50 net temettü versen..
Çok şeymi istedik yaa??
Selâm olsun Ansgr yatırımcısına..
Her günü ayrı bir çekiç mumu...:cool:
Özellikle aylık grafiğini çok beğendiğim için geldim, dolayısıyla çok kısa vadede beklentim yok
Haydi bakalım.
Herkese bol kazançlar dilerim.
Yarın akgrt olumlu bilançosu bizede yansıyacaktır ve artık 5,10 üzerleri çokta uzak değil diye düşünüyorum. Ve artık çiti yide sahneye davet ediyorum.
Biz bu işi limon kasalarının üzerinden hisse alıp satan abilerimizden öğrendik ve onlar şöyle derdi; sermayesi kadar kârı olan şirket çift haneleri görür. Busene görmezse seneye görür. Yeterki biz doğru limanda bekleyelim.
Hadi bakalım anadolu kır artık zincirlerini roketle 6,7,8 lere bu fiyatlar artık çok komik. Amacım gaz vermekdeğil gerçekten bedavan biraz pahalı..
Ansgr 2019/12 aylık bilânço 403,062,372 mil.
Hayırlı olsun. Beklentim 450, 500 mil arasıydı. Kârın %33 ünü dağıtırsa, 0,24 brüt temettü verir.
2018/12 aylık 308 mil ..kârda artış var ama benim beklediğim rakamların çok altında kaldı malesef
Kar gayet iyi 450 milyon neredeyse 500 milyon üstü olsaydı güzel olurdu tabiki ama 450 milyon karda güzel
Konsolide ile olmayan farklı hangisini baz aldığınız önemli
2019/12 aylık kâr 403,1 mil.
Fk: 6,15
Pd/dd: 1,15
Öyle uçup kaçacak bi bilanço değil. Ama diğer sigorta şirketlerinin pd/ dd bizim neredeyse iki katımız. Bunu farklı fiyatliyorlar sebebi ne olaki. Karının %33 dağıtırsa 0,26 gibi brüt temettü verir. Şu rasyoları bile 6 tl üzeri fiyatları hakediyor. Bilançoda piyasanın üç aşşa beş yukarı tahminettiği bi rakam geldi. Bence uçacak kaçacak bi bilanço değil. Sadece bizi endex düşüşlerinde saglam tutar. Fakat bu 12 aylık kârla 7,8 tl asla olmaz diye düşünüyorum. Taaaki kârı sermeyeyi geçene dek.
Sayın Cengo,
Temel analiz konusunda yetkin değilim ancak, net dönem karında (konsolide olmayan) yuvarlak hesap %24 lük güzel bir artış var, neden beğenmediniz?
Çeyreklik bazda karlılığa da bakmak lazım bence, hele orada da %24 ve üzeri artış varsa bence süper, sadece grafik bazlı giriş-çıkış düşünüyorum ama biraz deşmek gerekecek galiba.
Niye begeniyim, akgrt 300 mil.sermayeyle 366 mil.12 ayda para kazanmış. Sermayeden fazla kazanmış. Biz 500 mil.semayeyle sadece 400 mil.kazanmışız. yani kıyaslarsak akgrt göre iyi değiliz diye düşünüyorum. Bilanço kötü değil lakin çok iyide değil.
Bu benim düşüncem. Bakalım piyasa nasıl fiyatlıyacak. Düşmeyiz ama çokta yukarılara gidemeyiz, diye düşünüyorum
Neyin karşılaştılacagını piyasaya bakarsanız görürsünüz. Akgrt ile ansgr son bi yılda nerden nerelere gelmiş kazanc6olarak bi bakın isterseniz. Tabiki ödenmiş sermayesiyle yılda nekadar para kazanmış önce ona bakıcam. Benim için en önemlisi o çünkü. Şuan da bile akgrt ve ansgr nerelerden işlem görüyor bi bakın isterseniz.
Anlaşılan bilancoyu begenmeyen bi ben değilmişim
4,8 üstü kapanış sorun olmadığını gösterir.
Amacım polemik çıkartmak değil. Ansgr kârı kötü değil dedim ama uçup kaçacak gibi bi kâr gelmedi piyasa beklentisinde geldi dedim. Bu kâr varken düşen endexte iyi tutunuruz dedim fakat bu kârla paldır küldür yukarı sürmezler dedim. Karton ve eggen düşük sermayeyle katkat kâr açıkladıgı için 400,600 lerde işlem görüyor. Bunda ne gariplik var. Ikiside ederinde zaten
Emenuke çiti senin ben ...doyamadı satmalara.hisse her 5 doğru yaklaştığında vuruyor kafasına. 390 Bin kılçıksız satmış son 5 günde 4,96 ortalamadan..
Satislar city den gorunuyor ama mallar paketlenip geri city takasina gidiyor..bence gostermek istedikleri bu zaten
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cengo kardeşim şunu desen daha doğru olur sermaye olarak karşılaştırman yanlış akgrt ile ansgr yı. Şunu desen daha iyi olurdu akgrt yıllık brüt primleri 4 milyar küsür karı 336 milyon ama ansgr yıllık brüt primi 6 küsür milyar karı 449 milyon arada 2 milyar kazanç farkı var ama bunu bilançoda nasıl ve hangi kalemlerde iççç ettiler ??? Akgrt bana göre Ansgr göre daha karlı az prim toplamış karı yüksek ansgr ya göre biri 4 milyar küsür prim ansgr 6 milyar küsür !!!!
Şirketin gelir tablosunu incelediğinizde oktan püften yerlere giderler şişmiş gibi görünüyor 6 milyar küsür ciroya 600-800 milyon net kar yazması lazımdı
https://resmim.net/f/QfhzOU.jpg
aylık takas
Karlılık hasar prim ödeme oranına bağlı. Özellikle araç sigortalarında bu oran çok yüksek hatta primden daha fazla. Ancak gelişen teknoloji , sensörler ve daha yüksek trafik cezaları hasar giderlerinde büyük azalma sağlayabilir. O zaman milyar karlılık seviyesi ortaya çıkacaktır. Şimdilik sektörde hem prim miktarı hem de karlılık Avrupanın çok gerisinde . Henüz milyar dolarlık sigorta şirketimiz yok ama 2-3 sene içinde olacaktır. Benim beklentim her sene en az %50 temettü. Uzun vadecilerin alması gereken bir hisse.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selamlar 2022 yılından sonra avrupada safety ile ilgili zorunluluklar var. Ülkemize gelen modellerde de etkisi olacaktır diye düşünüyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir.
https://ec.europa.eu/commission/pres.../en/IP_19_1793
Aksigorta trafik sigortasında uzun yıllar frene bastı son iki üç senedir ise gaza bastı bu sebeple hasarı geriden gelen ve karlılık oranı düşük olan trafik sigortasından dolayı özellikle mali kar elde etme imkanı oldu Anadolu Sigorta'nın trafik sigorta üretimi mevcut ama geçmişten beri mevcut olduğundan karlılığı da etkiliyor bunun yanında prim üretimi dağılımı olması gerektiği gibi çok fazla oto üretimi de yok bu hisse de dikkat çeken bir şey varsa o da bedelsiz potansiyeli olması geçmişte sık sık verir iken uzun yıllardır vermiyor aslında verse hacim de artar bugünlerde hacim artışı var gibi ama bu hisse de yaprak kımıldamayan günler gördük geçmiş yıllarda
kac gundur endekse hıc ayak uydurmadı yazık
Aksigorta trafik primlerimin tepe yaptigi karli yillarda trafik uretimini durdurma vahim hatasini yapacak kadar akilsiz bir sirkettir.
Simdi devletin belirledigi karsiz primleri yazip yeterince IBNR ayirmadan kar gostermejtedir.
Kesinlikle beceriksiz bir sirkettir.
O nedenle Aksigorta’nin karlarina bakip bi halt oldugunu dusunmeyin.
Iyi yonetilmemektedir.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hissenin 5'i geçtiği her an CİTİ'nin baskı kurarak kılçıksız mal satmasının nedenini açıklayabilecek var mı?
Kerpayı nezam acıklar .30 kruş verigibi