Konsolide ile olmayan farklý hangisini baz aldýðýnýz önemli
Konsolide ile olmayan farklý hangisini baz aldýðýnýz önemli
2019/12 aylýk kâr 403,1 mil.
Fk: 6,15
Pd/dd: 1,15
Öyle uçup kaçacak bi bilanço deðil. Ama diðer sigorta þirketlerinin pd/ dd bizim neredeyse iki katýmýz. Bunu farklý fiyatliyorlar sebebi ne olaki. Karýnýn %33 daðýtýrsa 0,26 gibi brüt temettü verir. Þu rasyolarý bile 6 tl üzeri fiyatlarý hakediyor. Bilançoda piyasanýn üç aþþa beþ yukarý tahminettiði bi rakam geldi. Bence uçacak kaçacak bi bilanço deðil. Sadece bizi endex düþüþlerinde saglam tutar. Fakat bu 12 aylýk kârla 7,8 tl asla olmaz diye düþünüyorum. Taaaki kârý sermeyeyi geçene dek.
Sayýn Cengo,
Temel analiz konusunda yetkin deðilim ancak, net dönem karýnda (konsolide olmayan) yuvarlak hesap %24 lük güzel bir artýþ var, neden beðenmediniz?
Çeyreklik bazda karlýlýða da bakmak lazým bence, hele orada da %24 ve üzeri artýþ varsa bence süper, sadece grafik bazlý giriþ-çýkýþ düþünüyorum ama biraz deþmek gerekecek galiba.
Ýnsan iki þeyi bilmelidir:
1.Haddini. 2.Hesabýný.
Niye begeniyim, akgrt 300 mil.sermayeyle 366 mil.12 ayda para kazanmýþ. Sermayeden fazla kazanmýþ. Biz 500 mil.semayeyle sadece 400 mil.kazanmýþýz. yani kýyaslarsak akgrt göre iyi deðiliz diye düþünüyorum. Bilanço kötü deðil lakin çok iyide deðil.
Bu benim düþüncem. Bakalým piyasa nasýl fiyatlýyacak. Düþmeyiz ama çokta yukarýlara gidemeyiz, diye düþünüyorum
Neyin karþýlaþtýlacagýný piyasaya bakarsanýz görürsünüz. Akgrt ile ansgr son bi yýlda nerden nerelere gelmiþ kazanc6olarak bi bakýn isterseniz. Tabiki ödenmiþ sermayesiyle yýlda nekadar para kazanmýþ önce ona bakýcam. Benim için en önemlisi o çünkü. Þuan da bile akgrt ve ansgr nerelerden iþlem görüyor bi bakýn isterseniz.
Yer Ýmleri