Antiseptik'ten bir yorum alsak?:)
Printable View
Antiseptik'ten bir yorum alsak?:)
Dün onlar 5.30 lardan almadilar
Bugun ben 6 lardan satmadim.
Bu paranin gozu kör olsun :)
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Lokuma bak be keti gibi dokus canlı Vallah dün kömmüştük bugun mesartan çıktı maratona katıldı :oleyo:
nerede ulan mazoronotto :)
çağırın gelsin bakem
açıpademe takarıs tetim mi temetim mi aha bugün taktık ama yarın kim kime takar bilmem :oleyo:
tutturmuş visyonsuz yönetim visyonsuz yönetim
tutturmuş bir inek bir inşaat papaan kibi :)
elin rus şarapçı tafyası beğeniyor bu beğenmiyor :oleyo: Matem açıpademi beyeniyon git açıpatem al bulursan :kahkah:
bu fonçuların traderlerite bir başta deli
200 pin basıyor kendi kendine manyak mı ne :oleyo:
şu meri linç bentderesinin oratan bir kurum mu yaff çok numara çekiyor vallah :kahkah:
bası üyeler deyor ne yazan var ne isleyen anastesi kafası lasım yoksa çeklimes lokman taktası kafayı sıyırırsın :kahkah:
Ne numaralar ne entirikalar :oleyo:
Lokumun başkanı mustafa reis neslinde mazzorottoya inat bu yönetime evet yitom istikrar eçin efet diyom büyüme için efet diyom
Çatla patla mazzoronoto
Pasar günü bağışı kısa tutarlar inşallah yoksa güm takta aşağı bayılır :)
bu raporu yastıran wood companıy giller bilem olabilir bir kaç gösüme geliyor wood compan kaynaklı kaatlarta de paylaşmam :kahkah:
Bu vesile ile herkeZin kandilini kutlarım.
Altuğ başkanımınta dünkü toğum künü kutlu olsun niçe sağlıklı yaşları olsun amma temettüyü kısmayalım lütfen :kahkah:
Üstad seni bayağı kararsıs alkılıyorum. sikipilasyonla manüpüsasyon birbirine karışmış kibi :kahkah:
Ekstra isterukk delil isteruk yoksa inanmam
Paranın közü yoktur göremes insanın közü vardır köremez
bu söz tarihe geçecek idttia ediyorum. :)
:) Lokman çok kararli sanki de ben kararli olucam ortak. Karar mi birakiyor adamda bu lokum ;)
Burasi sanal bir ortam. Portfoy belirtmemek , delil sunmamak gerek :)
Belki şikayet edersin beni ;)
Teknik olarak bir yukseliş bekledigimi 1 kac gun once yazmiştim.
Bugun anliyorum ki rapora zemin hazirlamak icin teknik bir ayarlamaya gidilmiş.
6 liranin ustunde tutunursa biraz daha beklemek lazim gibi geliyor :)
2016 yılı birçok şirket için zorluklarla dolu geçti. Ancak bu zor yılı fırsata çeviren şirketler de oldu. Lokman Hekim bunlardan biri.
Geçtiğimiz yıl kendi beklentilerinin de üzerinde ciro ve kar artışı yakalayan Ankara merkezli hastaneler zincirinin Borsa İstanbul'da (BIST) işlem gören hisseleri 2,40 TL'den başladığı yılı 4,01 TL'den tamamladı.
Lokman Hekim halen devam eden ralliyle bugün 6,05 TL'ye ulaştı.
15 aylık değer kazancının yüzde 250'yi aştığı hissede pozitif görüşler dikkat çekiyor. Renaissance Capital'e göre ralli devam edecek. RenCap, 5,36 TL'den yazılan Metin Esendal imzalı son raporunda 12 aylık fiyat hedefini 5,80 TL'den 7,10 TL'ye yükselterek "Endeks Üzeri Performans" tavsiyesini koruduğunu açıkladı.
İŞLEM HACMİ 1 MİLYON DOLAR
Analistler 36 milyon dolarlık piyasa değeri ve günlük 1 milyon dolarlık ortalama işlem hacmiyle düşük likiditeye bağlı olarak yaşanabilecek sert hareketlere dikkat çekerken temel taraftaki gelişmeler de ön planda.
AKAY HASTANESİNİ SATIN ALDI
2016 yılında Akay hastanesi satın alındı ve faaliyete geçti. Bunun yanı sıra Lokman Hekim Demet Tıp Merkezi kuruldu, Lokman Hekim Etlik Hastanesi'nde de kapasite artırımı için proje kapsamında hastane binası yanındaki gayrimenkullerin satın alındı. Ayrıca Lokman Hekim Üniversitesi kurulması şartıyla Sevgi Vakfı'na 1,19 milyar TL'lik arsa bağışı yapıldı.
CİRO VE FAVÖK BEKLENTİLERİ AŞTI
Şirket, 195 milyon TL ciro ile 163,3 milyon TL'lik kendi öngörüsünü aştı. Bunun 113,5 milyon TL'si SGK hizmet geliri ve 73,9 milyon TL'si kurumsal müşteriler ve hasta fark gelirlerinden oluştu. FAVÖK ise 23,3 milyon TL olan öngörüsünün üzerinde 27,2 milyon TL olarak gerçekleşti.
KAR 7,1 MİLYON TL'DE KALDI
Ana ortaklık karı ise 8,7 milyon TL olan öngörünün altında 7,1 milyon TL olarak gerçekleşti. Lokman Hekim, kardaki bu düşüşü yatırımların maliyetine bağlayarak "Şirketimizin stratejik hedefleri doğrultusunda yapmış olduğu büyümeye yönelik yatırımlar olup beraberinde katlanmış olduğumuz maliyetler ana ortaklık karı beklentimizin biraz altında gerçekleşmesine neden olmuştur." diyor.
KAPASİTE ARTIŞININ DEVAMI BEKLENİYOR
Kapasite ise 500'den 630 yatağa ulaştı; 5 hastane ve ayakta tedavi yapılan 1 Tıp Merkezi bulunuyor.
2017'de Akay'ın teknoloji ve altyapısına yatırım yapılmaya devam edileceği belirtilirken Etlik Hastanesi'nin kapasitesinin 37'den 100'e çıkarılması planlanıyor. Şirketin 2017 öngörüleri ardından Renaissance Capital, 2017'de kapasitenin 660'a, 2017'de 700'e ve 2020'de 800'e ulaşmasını bekliyor.
RENCAP'E 7,10 TL HEDEF VERDİREN 4 NEDEN
RenCap, temel tarafta öne çıkan diğer gelişmeler ve beklentilerini şu şekilde sıralıyor:
1) "Artan kapasite ve enflasyonun üzerinde artan fiyatlarla cironun 2016'daki 195 milyon TL seviyesinden 2017'de 250 milyon TL seviyesine çıkmasını bekliyoruz"
2) "Yeni hastanelerin hızla faaliyete geçmesi ve mevcut hastanelerde operasyonel kaldıraç nedeniyle 2017'de yüzde 14,2 FAVÖK marjı tahmin ediyoruz."
Yönetimin 2017 beklentisi ise yüzde 13,8-14,2 aralığında ve uzun vadeli FAVÖK marjı hedefi yüzde 15. Ciro öngörüsü 235-240 milyon TL, FAVÖK öngörüsü 32,5-34 milyon TL. Bu anlamda RenCap'in projeksiyonları yönetimden daha iyimser; ciroda yüzde 5, FAVÖK'te yüzde 7 daha yüksek.
3) "Organik ve inorganik olarak güçlü büyüme potansiyeli"
4) "Firma değeri/FAVÖK ve F/K rasyoları 6x ve 14,8x ile sırasıyla ortalama 15x ve 20x olan emsallerine göre önemli ölçüde iskontolu"
BONUS 1: PAY GERİ ALIMLARI
Lokman Hekim, 2014 yılı olağan genel kurulda, Yönetim Kurulu'na 3 yıllığına verilen geri alım yetkisini Şubat ayında alınan kararla 31 Ağustos 2017'ye kadar uzattı.
Şirket, program kapsamında şu ana kadar toplam sermaye içerisinde yüzde 5,11'e denk gelen 1 milyon 225 bin 582 adet hisse aldı, ortalama maliyet 2,56 TL, alımların gerçekleşme aralığı ise 2,11 TL-3,87 TL.
Son geri alım 5 Ocak 2017'de 3,79-3,87-TL fiyat aralığından 29 bin 400 adet olarak yapıldı.
BONUS 2: TEMETTÜLER
Lokman Hekim 2013'ten bu yana her yıl temettü ödemesi gerçekleştirdi.
2013 itibariyle nakit temettü net oranları sırasıyla yüzde 10,63 yüzde 5,15 yüzde 4,25 ve yüzde 10 ile nakit temettü dağıtım oranları yüzde 37,3 yüzde 84,8 yüzde 70,8 yüzde 46,10 oldu.
Şirket, 2016 yılı karından da 20 Temmuz 2017'de hisse başına brüt 0,1667 TL ve net 0,1417 TL temettü ödeyecek. Bu da net oranda yüzde 14,1 dağıtım oranında ise yüzde 48,31'e denk geliyor.
http://www.businessht.com.tr/piyasal...evam-edecek-mi
http://i.hizliresim.com/M0aaAg.png
RÖKAR KAPAI :oleyo::oleyo:
Sabah sabah bi operasyon yedik.
:)
Hadi hayirlisi
aynen gel gel yaptı
Başka hisselerde gunluk alan satan paylaşiliyor. Bizde bir babayigit yok galiba bu işi halledebilecek
Pak pu yaztikini lokum yonetçileri pilem anlmaz :)
Acik konusalim ortak :)
Ne diyosun bakalim
Lokman hekim uzun vadede yatırımcısının yüzünü güldürecektir.Özellikle organik ve inorganik büyüme modeli ikisi içinde avantajlı duruyor.Ancak uzun vadede şehir hastaneleri özel hastanelerin iş yapma potansiyelini azaltabilir.Onun dışında uzun vadede risk yok gibi özellikle Ankarada bilinen bir marka oldu .İnşallah diğer şehirlerde de sağlam bir şekilde yayılır.Vanda da çok güzel gidiyor.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://fs5.directupload.net/images/170402/ha6akd9a.jpg
son bir ayda alanlar
bu gün güzel götürüyor yukarda fibbonacılar var kırarsa umut vadeder 780 hedef verilmiş satan yok zaten ne diyeyim hayırlısı olsun
yatırım tavsiyesi barındırmaz
zira kendime hayrım yok
ARTAN KÂRLA BİRLİKTE YÜKSELDİ
SORU (1) - Borsaya daha yeni başladım. Lokman Hekim hissesiyle ilgileniyorum. Bazı ifadeleri bilmiyorum. Bunların ne anlama geldiğini nasıl öğrenebilirim?
Yeni Yatırımcı
CEVAP - Bir alanda faaliyette bulunabilmek her şeyden önce o alanla ilgili dili, terminolojiyi bilmekten geçtiğini unutmamak gerekir. Kuşkusuz her disiplinin kendine göre bir dili vardır. Borsanın da benzer şekilde bir dili, terminolojisi var ve yatırımcılar buna hakim olabildikleri ölçüde yatırımlarında başarılı olabileceklerdir. Terminolojiden uzak kalındığı ölçüde de gerçekleştirilen işlemlerin riski artacak ve zarar etme olasılığı yükselecektir. Bu nedenledir ki her şeyden önce yatırım için gerekli olan temel ve teknik terminoloji ve analiz yöntemlerini öğrenmek başarının anahtarı olacaktır. Borsaya ait bilgiye piyasada bulunan bir çok kitaptan ulaşılabileceği gibi internet mecrasında bulunan ciddi sitelerden de yararlanmak mümkündür. Borsaya yönelik haber siteleri ile sektörde yer alan kurumların siteleri bir diğer önemli bilgi kaynağıdır.
Tüm bunlardan ayrı olarak borsada işlemde bulunurken uzun vadeli hedeflerle alımda bulunmak olası riskleri minimize edecektir. Eğer firma gelir ve kârını düzenli olarak artırabilen bir yapıya sahipse uzun vadede ileriye dönük umut vadettiğinden bahsedebiliriz. Aksi takdirde riskli bir yatırım söz konusu olacaktır. Lokman Hekim’e bu çerçevede bakıldığında hissenin Şubat 2016’dan bu yana yükselen bir kanal içinde hareket ettiğini görebilmekteyiz. Hisse, düzeltilmiş verilere göre 15 Şubat 2016 günü en düşük 2,03 TL’yi test ederken geçen süre zarfında gerçekleştirdiği çıkışla birlikte 31 Mart 2017 günü en yüksek 6,14 TL’yi gördü. 3 Nisan 2017 günü ise gelen kâr realizasyonu ile birlikte kapanışını 5,73 TL’den gerçekleştirdi. Son iki yıldır kârını artıran şirketin performansına bağlı olarak hissenin fiyatı da yükseliyor. Ancak veriler yakından takip edildiğinde fiyat kazanç oranın sektör ortalamasının üzerinde olduğunu görmekteyiz. Halihazırda hissenin fiyat kazanç oranı 19,33 seviyesinde bulunuyor. Sektör ortalaması ise 11,34. Bu durum şirketin kârını artıracağına dair yatırımcı nezdinde beklentinin güçlü olduğu izlenimini veriyor. Şirketin kâr artışını sürdürmesi halinde hissede gözlenen çıkışın desteklenmesi mümkün olabilecektir. Aksi takdirde ise hissenin mevcut seviyelerden yukarı çıkabilmesi zorlaşacak ve yerini satış baskısı alacaktır.
http://www.borsagundem.com/foto-habe...orus/1182335/1
Bu lokman da nasil bir pay dağilimi var arkadas.
Sanki duvar ustasina bile iş karşiligi hisse vermişler.
Kaydettire ettire bitiremediler.
70k daha geldi piyasaya...
😊
Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://i.hizliresim.com/GBDVn6.png
http://i.hizliresim.com/r31rYN.png
http://i.hizliresim.com/9QNyvk.png
http://i.hizliresim.com/O0DgdZ.png
http://i.hizliresim.com/2raAQq.png
http://i.hizliresim.com/qbvL25.png
150 kişiyle kurulmuş, imtiyazlı kontrol ile sıkıştırılmış, kurucu ortaklarının hisselerini satıp gittiğinde gelecekte kimin tarafından yönetileceği muamma olan bir yapıdır.
Geçen yıl yapılan genel kurulda vekaleten temsil edilen, imtiyazlı pay satışı sonrası son genel kurulda vekaleten temsil edilmeyen, kuralları olmayan kişisel egolara göre değişen bir yapıdadır.
Kurumsal bir dayanağı olmayan, diğer kurucu ortaklar gibi bende satıp gidiyorum, kim yönetirse yönetsin denildiğinde bütün çıplaklığı ile ortada kalacak bir yapıdır.
Kurumsal ve vizyon sahibi kuruluşlara satılıp bu belirsizlik sona ermesi en büyük temenni olmalıdır.
En azından sahipsizlik gibi bir endişe ortadan kalkarak çok daha iyi yönetilerek çok daha hızlı büyüme sağlaması tartışılmaz bir gerçek olacaktır.
Oooo satilacak çok mal var...
Hadi hayirlisi...
Entilo kardes gelsede karpuz muhabbetı yapsak
kimseler yok burada
[QUOTE
150 kişiyle kurulmuş, imtiyazlı kontrol ile sıkıştırılmış, kurucu ortaklarının hisselerini satıp gittiğinde gelecekte kimin tarafından yönetileceği muamma olan bir yapıdır.
Geçen yıl yapılan genel kurulda vekaleten temsil edilen, imtiyazlı pay satışı sonrası son genel kurulda vekaleten temsil edilmeyen, kuralları olmayan kişisel egolara göre değişen bir yapıdadır.
Kurumsal bir dayanağı olmayan, diğer kurucu ortaklar gibi bende satıp gidiyorum, kim yönetirse yönetsin denildiğinde bütün çıplaklığı ile ortada kalacak bir yapıdır.
Kurumsal ve vizyon sahibi kuruluşlara satılıp bu belirsizlik sona ermesi en büyük temenni olmalıdır.
En azından sahipsizlik gibi bir endişe ortadan kalkarak çok daha iyi yönetilerek çok daha hızlı büyüme sağlaması tartışılmaz bir gerçek olacaktır.[/QUOTE]
http://i.hizliresim.com/qbdMNQ.png
https://www.youtube.com/watch?v=MzF5-aLQs-I
Yaw hee hee mazzoronotto :)
Lokumun ilkilileri çalışıyor aha bak tupa aplayla sertar api atalantalyata ilk fuara katılmışlar.4 bin yapancı gavur gelecekmiş belkim bisim zengin hastanası akayata gelirler.
Yaff Mustafa başkanım sana zamet şu turusmin başkenti olan atalantalyatan bi hastane alıverer gözünü seveyem.Şu mazzoronottonun gübre kokulu beynine asçık ossijen gidiversin :kahkah:
phillip capital in hetef fiyatını hasırlayan kesin bir Türktür sakte para gibi sakte rapormu yastılar nedir yaff.
meri linç dışında hiç bir manyak dadanmadı taktaya :kahkah:
usb ile deniz kolkala girip taktayı bostu alçaklar alaçanız olsun lan yas raporu çak malı hee :oleyo:
meksacı napiyor acaba maliyet kol gibi :) bizime trety mi ettiriyor hahaha çakallar sizi :)
hisse canlı spek çalkalama derdinde 710 değer gönderdi satacak olan değerleme raporuna inanıyorsa ordanda satar ucuz oyunlar peşinde yok ki bir ağa alsın ifadesini şuan için benim gördüğüm 605 de bir direnç oluştu tez zamanda üstesinden gelir inş.
hastane işi çookk karlı bir iş bilen bilir
saygılar
yatırım tavsiyesi değildir
nerde bu millett
Ya Lokman Hekim bu kadar endeks yükselmişken neden hareket etmiyor
Ufak ufak gideyim 4 lere diyor :)
Temettu güme gidecek arada...
Fiyat tavsiyesi geldigi gun 5.20lerde idi.
Simdi 5.50 lerdeyiz.
Yukari cekip ele verme operasyonu sanki son yukseliş.
%10 daha dustumu 4 ler sinirina geliyor. %10 da 3 gunluk iş lokmanda.
Herşey mumkun
Lokman Hekim önünde en büyük engel şehir hastanelerinin açılıyor olması ama büyümeyi sürekli yakalayabirse yani ulusal bir marka olabilirse o zaman süper olur inşallah
Teknik olarak haftalik grafik guzellesiyor.
Belki oradan bi destek aliriz. Ama orada da macd gostergesi aşagi keserse işler karisir. Uzun sure belirli bir banda girer....
Yt degil. Ona gore...
Amator bakiş