en düşük 6,80 i gördükten sonra şu dakikada 6,90 da işlem görüyor..bakalım bundan sonra ne olacak ???
Printable View
en düşük 6,80 i gördükten sonra şu dakikada 6,90 da işlem görüyor..bakalım bundan sonra ne olacak ???
Bir de endeks duzeltmeye gitsin gorun rezilligi ondan sonra!!!ytd
hisse kar yapmış sonuçta ama kimse beğenmiyor...
1 gün içinde 180 derecelik yorumlar yaparak neyi amaçlıyorsunuz.Kağıdın hala pahalı olmadığını nasıl bir hesaplamayla buluyorsunuz.biraz mantıklı olmak lazım,her çeşit yorum yapınca bişey bilmiş olunmuyor.
Sent from my C6603 using hisse.net mobile app
Boyle adi bir hisse olamaz. Hic kimse bosuna savunmasin. Yillik karda olup bu kadar yatirimcisini uzen bir hisse beter olsun. Noldu batis mi oldu da yuzde 5 asagisini goruyor. Ytd
Açığa satış verenler düşerken toplayacak dikkat edelim..
Sent from my SM-A320F using hisse.net mobile app
Gün sonu kapanış tahmini yapar misiniz lütfen
Ben 7 üstü diyorum ..
Sent from my SM-J700F using hisse.net mobile app
kar satışları, beklenti gerçekleşti 1,60 altına sarkabilir YTD
Zor 7 artık .. 6.40 kadar açıkçılar 6.8 lerden satıp. 6.40 larda yerine koyarlar artık.
Sent from my SM-A320F using hisse.net mobile app
lennn dağılın bebeler madem ağlayacaksınız ne diye burda oynarsınız gidin kumda oynayın yatırım yapmışssın şirketi araştırmadanmı aldın cola alırken bakkalda almıyon markette alıyon ucuz diye
Vayy rekomb nick değiştirmişsin. )))
Ya o değil de neyin ne olacağı belli. Sen neyin peşindesin bir türlü anlayamadım. Yaşam koçun ne diyor ? Özür, borsa koçun, çok iyi kar açıklayacak demişti sana , öyle yazmıştın.
Yok hisseyi alıp, düşünce burada hani böyle olacaktı diyenlerin yazılarını alıntı yapıp ağlamak ne iş??? Aslında güzel bir indikatörsün ama patron faktörü var , yoksa güzel bir indikatörsün.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Patron hegomanyalı hisselerde durmak, arafta kalmak gibidir. Herşey bir anda değişebilir. Ama bunun olacağı ilk vergi bilançosundan belliydi. Şimdi ilk 3 ay güzel kar gelir, ya da getirilir))) falan filan inter Milan .., Zaman geçer herşey unutulur, yeniler gelir, bu devran döner.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir .
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Günaydın, 12 aylıkları ancak inceleme fırsatı bulabildim. Ancak ondan önce 2016 yılında Kütpo'da yaşananları kısaca hatırlamakta fayda var.
02 Mayıs 2016'da umut vadeden bir 3 aylık bilanço yayınlandı, ilk bakışta beklentiler dahilinde geldiği için büyük bir hareket olmadı.
06 Mayıs 2016'da Nafi G. 1.876.000 adet payı 4,29'dan aldığını açıkladı, kağıt 2 iş gününde 4,20 den 5,60 lara kadar yükseldi ardından 15 Temmuz ertesinde yaşanan çöküşü göz ardı edersek 4,55 ler civarında (+-%8) oyalandı.
01 Temmuz 2016''da 50.000 sermayeli şirket kuruldu.
Ve 9 Ağustos 2016'da açıklanan 6 aylık finansal rapor, her şey çok güzel, forum sayfasının bir daha eski ıssız dönemleri unutacağı canlılık, fiyat 9,50 lere gidiyor 12 aylık kar beklentileri 50-55 fiyat olarak 12-15 hedefleniyor. Bone chinadan gelecek cironun Kütpo'yu 2 ye hızını alamayanların 3 e katlayacağını iddia ettikleri bir dönem; Bone China yatırımının bittiği haberi, Turquality kapsamına alınma. Artık fiyat hedefleri 20-25 olmuş durumda. Google Adwords reklam özelliğinden haberi olmayıp, google üzerinden bir defa Kütpo web sitesini arayıp ziyaret etmesinden sonucu, google adwords'un doğal sonucu olarak her açtıkları yerde Kütpo reklamı görmeleri ve şirketin her yere reklam ile satış ve pazarlama atağı yaptığını sanmaları.
9 Kasım 2016 hiç kimsenin beklemediği aslında Kütpo ölçeğinde gayet yeterli bir finansal raporun açıklanması, yavaş yavaş hüsran ve büyük beklentilerin yavaş yavaş terkedilmesi.
Kasım 2016-Şubat 2017 9 aylığın ara dönem iş kazası bir rapor olarak kabul edilip az da olsa 12 aylık raporun iyi çıkması beklentisine girilmesi.
14 Şubat 2017 vergi dairesine gönderilen 12 aylık ile gemide kalanların hızla paniklemesi üzerine bir çöküş daha.
06 Mart 2017 Ufrs 12 aylık rapor sonrasında umutsuzluk, kalan son kişilerin de gemiden ayrılma niyetleri.
bakan arkadaşlar vergiye para verdiklerini söylüyorlar vermeseydi kar 45 milyon geleceğini söylüyorlar....mantıklı olan da budur yoksa zarar yapması söz konusu olamaz...eğer vermesi gereken bu vergiyi şimdi veriyorsa şirket bir yükten kurtulmuştur....ama ne dersek diyelim şu anda piyasa şirket sanki zarar yapmış gibi algılıyor...yapacak bir şey yok...en azından ilk kötümser tepkinin geçmesini beklemek lazım....bir çok yatırımcı verilen bu bilançodan mutlu görünmüyor...
jants bak erbos 35 te iken yaptığı hareketlere bak fmizp bak algyo bak sığ tahtalarda nasıl oyun oynanıyor anlarsın patron ben ne dersem o der teknik sadece boğulmanı engeller o da patronda kabak gibi gösterdiği değil ....
Teşekkür ederim ..
Sent from my SM-J700F using hisse.net mobile app
Ben Sn Keko'nun da Sn Cobra'nın da iyi niyetle paylaşımlar yaptıklarına inanıyorum. Lakin bugüne değin hangi şirket arandığı zaman kendisini kötülemiştir ki? O yüzden bu tip paylaşımlar genelde moral depolamaktan başka bir işe yaramaz. Ayrıca KUTPO bu bilançoda bana göre resmen intihar etti. Önce konsolide olmayanda 9 mio vergi sonra da konsolide olanda 9 mio rüşvet gibi geriye dönük 5 yıla ilişkin ödeme... Tüm bunları bilmek ancak şirketteki insider desteğiyle olur. Bunlar yaşandıktan sonra ben 8'lerden çıkmadığım tahtadan an itibariyle çıktım. Hayat devam devam ediyor. Herkese hayırlı kazançlar diliyorum. YTD
Korku salıyorlar. Bir e bir kar eden şirket bulmuşun adam basıyor aşağıya. Tamamen psikolojik olarak hisseyi eziyorlar. Kısa vadeciler için sıkıntı elbette. Hisseyi bekleyenler için sorun yok.
bu durumun aynısı kartonda oldu geçmişe yönelk vergi borcunu temizleme kartn bu bedelsizin ayak sesleri diye algılanıyor burda ise üç kağıtçılık zaman herşeyi gösterir
vermeseydi almasaydı,tutmasaydı...hep lafı güzaf...sadece şirketin net karına bakarak yatırım yapılmaz bi kere.tutturmuşsunuz şu kadar kar,bu kadar kar..şirket son dönemde faaliyet karında zarar yapmış...yatırımcı genele bakmaz,karın sürdürülebilirliğine,karın (faaliyet karını kastediyorum) istikrarına bakar....insanları yanlış yönlendirmeyi bırakın.kötü niyetli değilsiniz,ancak bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak lazım diye düşünüyorum...çünkü hem kendinize hem de başkalarına zarar vermek var işin sonunda...
yorumlarım yönlendirme olarak algılanıyorsa öncelikle özür diliyorum dostlar...kutpoda bilançoya hala bakabilmiş değilim o yüzden de şu anda topikte paylaşılanların doğru olduğu kanaatine göre yorum yapıyorum...kendim de incelesem iyi olacak dostlar...
kutpoda ilk aldığımda topikte de paylaşmış idim maliyetim 8,16 idi hani rekomb dostumuzu hatırlarsınız ya ...maliyetimiz aynı idi...sonra 6,00 a kadar düşmüştü çıkarken 6,76 dan satmış ve orge almıştım....ne yazık ki bazen ne yaparsak yapalım bazı hisseler ile yıldızlarımız barışmıyor...ama her şeye rağmen benim gördüğüm hisse kar ediyor ve iyidir....gerekirse olası düşüşlerinde maliyet düşürmek de bir yoldur dostlar...ama yine de herkesin bilebileceği bir şey...
Peki aslında Kutpo geçen sene aslında neler yapmış.
1. Maddi duran varlıkları nette 20 milyon tl artmış,
2. 26 Kasım'da vergi barışına başvurmuş (12 aylığın 44 yerine 35 gelme sebebi), 9 m ödemiş, 2017 yılında ödeyeceği 3,2 m, 2018 ve sonrasında (!) ödeyeceği 5,9 m kalmış (bilanço dipnot 11) Bu başvuru bilinse veya açıklansa idi (açıklama zorunluluğu yok ama özel durumlara girebilir sonuçta bu yılı 9 m, ileride de 9 m olmak üzere 18 m. tutarındaki bir yükümlülük) Karı yaklaşık %20 azaltan bir işlem....
3. 6 aylıkta övdüğümüz maliyet kontrol, 9 dan 12 ye giderken biraz boşlanmış gibi veya zaten bu bilançoya ötelenmiş; prim giderleri,sergi ve fuarlara katılım bedeli, diğer giderler gibi pazarlama satış dağıtım giderleri içindeki kalemler olağanın dışında yükselmiş gibi. turquality sonrası bu kalemlerde daha makul rakamlar görebiliriz 2017'de.
4. 3 aylık bilançosunda 9 olan kar 35 olmuş normalde 6 aylık 18 gelse ve 9 milyon vergi ödemesi sonrasında aslında iyi bir rakam. Ama piyasada beklentiler alınır, gerçekler satılır ben 45 beklerken 9 vergi sonrası 35 getirirse söyleyecek çok ta söz kalmaz.
5. Nafi Güral Yatırım A.Ş. den 7,5 m hizmet alımı (her yıl alıyorlar gene de içeriği genel kurulda sorulmalı) ve bu yıl yapılan 9 m tutarındaki duran varlık alımı. 3 aylık 431.000, 6 aylıkta 2.392.000 9 aylıkta 7.176.000 12 aylıkta 9.071.000 tl ye çıkmış bir duran varlık alımı. (birikerek artıyor yani toplamda 9.071.000 tl) Arkadaşlar ilki her yıl yapılmakta ve gene de UFRS'de ayrıntılı açıklama yapılması doğru bir yaklaşım olmakla birlikte yapılmamış. Ama duran varlık alımına da raporda * atılıp ayrıntısı verilmeliydi. (Genel Kurulda sorulmalı ve açıklanacak tutanağa da ayrıntılı geçirilmeli)
6. Hırsımız ve iştahımız çok olmasaydı bence makul bir bilanço.
Cok sevdıyım kutpo larımdan bugun 6.90 ort. Cıktım kalan arkadaslar ınsallah karsılıgını alır. Bu karla bu hısseyı tutamazdım.Erbos ve sasa hısselerınde dusuncelerımı paylasmaya devam edecem.saygılar
Sent from my E5603 using hisse.net mobile app
mescil kardeş bilançoya bakmışsın ve gördüklerini paylaşmışsın bunun için sana teşekür ediyorum....
görülen o ki satış yapan yatırımcıların beklentileri 8,5 milyonluk vergi düzenlemesi olmasa dahi 44 milyonluk karın üzerinde olmasıydı. gider kalemlerinde 2-3 milyonluk maliyet artışı dahi etkiliyor. pazarlama giderleri ve satışların maliyeti kalemlerinde az da olsa sapma olmuş.
ilk 6 aya 170 milyon hasılatla girilmişken 9 aylıkta gelir orantısal olarak azalmış, 12 aylık azalma sona erse de brüt kar marjı düşmüş. önceki dönemle kıyasla %2lik maliyet artışı, 4 milyona yakın da pazarlama gideri artışı var. pazarlama giderindeki artış satış hasılatına yansımamış. bu nedenle arızi vergi düzenlemesi giderini göz ardı etsek dahi beklentileri karşılamamış. 43-44 kar gelmesi bekleniyordu 8,5 milyonluk gidere rağmen. gördüğüm bu.
şimdi yeni bilançolara göre yolunu belirleyecek. sermaye artırımı bir hareket katabilir ama o da ne denli güçlü bir beklenti bilmiyorum.
Önümüzde yeni bir yıl yeni bilançolar var. Hisseye inananlar kalır bekler, inanmayanlar satar gider. Borsa da fırsatlar hiç bitmez. Burada kimse kimseyi yanlış yönlendiremez. Allah akıl fikir vermiş. Okunanlar ile para kazanılsa bura da herkes mutlu olurdu. Borsa da o kadar sağlam hisse var. Onları almayıp gidip kıytırık hisse alıp zarar ettikten sonra ağlamak nafile. Ne kadar fazla para kazanma hırsın varsa o kadar riskli sularda dolaşıyorsun. Borsanın kuralı bu. Yılda % 10-20 kazanmak istiyorsan alırsın sağlam bir hisse bakarsın dalgana. Ama sen vole vurmak istiyorsan sonucuna katlanırsın. O yüzden bur da o böyle demişti şu böyle demişti şimdi nerde ler demek abes ile iştigal. Sana biri dese ki gönder yüz bin tl sana iki yüz bin tl yapıp vereceğim vermezsin. Ama söylediği hisseye girip zarar ettiğinde söversin. Kar ettiğin de ben bu işi biliyorum dersin. Bu oyunun kuralı bu.
Bilgi eksikliği olmaması açısından
1. Nafi Güral Yatırım A.Ş. ile yapılan işlemlerde hala Nafi Güral Yatırım A.Ş. 'ye 6.1 m borç var kısa vadeli ve 2017 yılında ödenecek ötelenmezse eğer.
2. Şahıs ortaklara da 5,9 m uzun vadeli borç var.
3. Faaliyet raporuna 2017 yılından itibaren bone porselen bilgi notu koyacaklar mı şu kadar üretim adet şu kadar satış şu kadar stok diye merak içindeyim. (ambalaj ve porseleni koymuşlar)
6,79 önemli kırarsa fibo düzeltme seviyesi 6,15 düşen kanala gelebilir kırmazssa ve kırsa bile kalıcı olmazssa 7,29 dokunabilir
2016 yılın da Bone China fabrikası yatırımı tamamlanmış oldu. 2016 Ekim Ayı içinde deneme üretimi yapılıp ve Kasım ayından itibaren de normal üretime başladı. Böylelikle şirketimizin yıllık üretimi senede 100 milyon parçadan 120 milyon parçaya çıkarak sadece Türkiye’nin değil dünyanın en büyük üretim tesislerine sahip olundu. Bunlar yapılırken şirket kar açıkladı. Kimse beğenmiyor. Herkes bardağın boş tarafına bakıyor. Beklentiyi satın almak istiyorsanız sabırlı olacaksınız.
bolinger aşağıya gidersem kimse kızmassın psar stoch ccl ve rsi desteklerim sizi diyor momentum vkarasızım macd sizin gibi düşünmüyorum saatlikte ema lar zaten aşağıya kesmiş ichimoku zaten aşağı hacimli başta kesmiş bunlar teknik anlamlar ama şirket temelde dediğim gibi bence daha güzel yerlere gelecek