Peki bir soru,
eğer elimdeki hisseleri 1 hafta sonra satarsam bedelsiz hisselerde hakkım olur mu
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Peki bir soru,
eğer elimdeki hisseleri 1 hafta sonra satarsam bedelsiz hisselerde hakkım olur mu
Peki bu süreye kadar hisseleri elimde bulundurmak mi gerekiyor bedelsiz için
Tsk ler bilgi için
Sayın Mayıl ekrana fazla sık bakamıyorum.Sayın Zars doğru bilgiyi vermiş.Evet elinizde bedelsiz tarihine kadar hisse bulundurmanız gerekiyor.Yoksa temettüyü alıp çıkmış olursunuz.
yarın temettü verecek
peki bedelsiz bu sene yok mu açıklanmadı mı
27 Mart ilk 5 aracı kurum bazında net para çıkışı olan hisseler
İsgyo
http://i.hizliresim.com/P0roq9.jpg
Temettü Ödemesi
ANSGR.E Pay Başına Brüt Temettü: 0,06 TL, Teorik Fiyat: 2,36 TL (Teorik fiyat, fiyat adımına yuvarlanmamıştır.)
ISGYO.E Pay Başına Brüt Temettü: 0,075 TL, Teorik Fiyat: 1,505 TL (Teorik fiyat, fiyat adımına yuvarlanmamıştır.)
ISMEN.E Pay Başına Brüt Temettü: 0,1267605 TL, Teorik Fiyat: 1,213 TL (Teorik fiyat, fiyat adımına yuvarlanmamıştır.)
İŞGYO yine batık numaraları yapıyor. GK geçti hala felç eden haberde zerre ilerleme yok. ne ******** bi iş bu ya
Ziraat Yatırım, hisse öneri portföyünde güncelleme yaptı
Ziraat Yatırım, hisse öneri portföyünde güncelleme yaptı.
Ziraat Yatırım'ın ( http://www.ziraatyatirim.com.tr ) konu ile
ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
"Hisse öneri portföyümüzü, öneri değişiklikleri ve hisse
performanslarına bağlı olarak güncelliyoruz. Buna göre öneri
portföyümüzden Akçansa (AKCNS), Emlak Konut GYO (EKGYO) ve İş Bankası
(ISCTR) hisselerini çıkarırken, Garanti Bankası (GARAN), İş GYO
(ISGYO) ve Türk Telekom (TTKOM) hisselerini ekliyoruz. Yeni hisse
portföyümüz aşağıda yer almaktadır.
Garanti Bankası (GARAN): Sektörün üzerinde sermaye yeterlik
rasyosu ve güçlü karlılık marjları ile hedef tahmini piyasa değerimize
göre %11 potansiyel barındıran Garanti Bankası'nı portföyümüze
ekliyoruz.
İş GYO (ISGYO):Sabit kira geliri ve çeşitlendirilmiş portföyü
olan İş GYO, hedef tahmini piyasa değerimize göre %28 oranında yüksek
getiri potansiyeli taşımaktadır. Hissenin önümüzdeki dönemde defansif
yapısıyla ön plana çıkabileceğini düşünüyoruz.
Türk Telekom (TTKOM): Son dönemde borsadaki artışa karşın Türk
Telekom yatay seyretmiştir. Güçlü operasyonel sonuçlar yüksek kur
farkı zararları nedeniyle gölgede kalmıştır. Kur baskısının önemli
ölçüde fiyatlandığını düşünürken, önümüzdeki dönemde kurlarda yatay ve
aşağı yönlü hareket beklentilerine bağlı olarak Türk Telekom'un daha
iyi performans kaydedebileceğini düşünüyoruz.
Akçansa'nın (AKCNS) portföyden çıkarılmasında, şirketle ilgili
olumlu görüşümüzü korumamıza karşın, düşük likidite ile beklenen
performansı sergileyememesi etkili olmuştur.
Emlak Konut GYO (EKGYO) ilgili de olumlu görüşümüzü korumamıza
karşın son dönemde sektörü canlandırmak adına yapmış olduğu
kampanyalara bağlı çeşitli maliyetler üstlenmesi ve nakit akışındaki
değişiklikler ile kar payı dağıtmama yönündeki kararını genel kurul
onayına sunmasına bağlı olarak hisse fiyatında bir süre baskı
oluşabileceği beklentisiyle hisse portföyden çıkarılmıştır.
İş Bankası (ISCTR) son dönemde benzerlerine göre iyi performans
kaydetmiş ve buna bağlı olarak hedef piyasa değerimize göre hissenin
yukarı yönlü potansiyeli azalmıştır. Bu nedenle İş Bankası
portföyümüzden çıkarılarak, yerine görece daha yüksek potansiyeli
olduğunu düşündüğümüz Garanti Bankası eklenmiştir.
Portföyde bankacılık sektöründe İş Bankası çıkarılarak yerine
Garanti Bankası ilave edilmiş ve sektörün ağırlığı aynı seviyede
korunmuştur. Bankacılık sektörüne yönelik sermaye yeterliliği ve genel
karşılıklar ile ilgili düzenlemeler ile Kredi Garanti Fonu, hem
kredilerdeki büyümeyi destekleyecek olup hem de 2017 yılında
Bankaların karlılıklarını olumlu yönde etkileyecektir. Özellikle ilk
çeyrekte bankacılık sektörü karlılığının olumlu yönde olması
beklenmektedir. Sanayi ve hizmet tarafında ise döviz açık
pozisyonlarının ilk çeyrekte olumsuz etkisinin olması, bankacılık
hisselerin sanayi ve hizmet sektörü hisselerine göre daha iyi
performans kaydetmesini sağlayabilir. Diğer taraftan takibe düşen
krediler ve yurtdışı bankacılık sektörü kaynaklı olumsuzluklar önemli
risk unsurları olarak takip edilmelidir.
Portföy önerildiği tarihten itibaren %21,6 değer kazanırken, BİST
100 aynı dönemde %9,6 artış kaydetmiştir. Buna istinaden,
portföyümüzün BİST-100'e göre göreceli getirisi %11 olarak
gerçekleşmiştir. Listemizdeki şirketlerken en olumsuz performansı Türk
Hava Yolları geçekleştirirken, en iyi performansı ise İş Bankası
kaydetmiştir. "
dün en cok satan kurum 2.256.000 net ile ziraaat menkul.Genel takasında1.808.000 lotu var. son iki günede baktım mal almamışlar.Bu ne demek ya açığa verdiler yada başka aracı kurumdan virman yaparak satış yaptılar.tamamen tahta baskılandığının isbatı.Ama nereye kadar..YTD.
tsgyo ile kafa kafaya mı birleşecen
temettü paraları 30 Martda yatıyor hesaplara en azından düşük fiyatdan mal almak iyi olur.En azından bu tarafdan bakdığımızda iyi ama asıl gercek 2.256.000 lot mal satan ziraat takasta 1.808.000 lotu vardı.açıkta kalan 448.000 lotun 344.000 lotunu dün yerine koymuş.Bakalım geri kalanını bugün yerine koyacak mı?
En çok düşenlerde 4. sırada
bu ne yiyip içiyo
Allah belanı versin
29 Mart ilk 5 aracı kurum bazında net para çıkışı olan hisseler :
İsgyo
http://i.hizliresim.com/yE3Y1M.jpg
Hesaba baktim henuz temettu yatmamis. Ama hisse degeri dusmus, toplam portfoy degerimde yuzde 10 a yakin deger kaybi var.
Adamlar basbaya temettu almislar bizden birak vermeyi :rules:
temettü verdi
iki katını geri aldı
hisse verecek
onun da iki katını geri alırsa
bu kağıt kese kağıdı kıymetine iner
Biri de bir bilgi vermiyor
Yıllardır böyle bir hareket sergilememişti
Temettu vermeseydi daha iyiydi ya! elimizdeki hissenin lot miktari ayni ama birim pay degeri dusuyor! Ne anladim bundan ben yaw?!!:vk:
Kar mi ettik zarar mi belli degil! Sermayem eridikten sonra bi anlami kalmadi ki!
Borsada gercekten halisane niyetlerle yatirim yapip hem TL'yi hem de sirketeri korumak onlara finansman saglamak diye bisey kalmadi! varsa yoksa alavere dalavere kurt mehmet nobete!
Yatirim yaptigim sirket kar edince ben de kar edecegim diye bir mantik kalmadi, yani sadece hissenin fiyati artinca kar edecegim mantigi hukum suruyor! O da haliyle herkesi bir spekulasyon bir manipulasyon olsa da hisselerim tavan gitse ben de voliyi vursam mantigi olusturuyor. Yazik! Borsanin kumar yeri olmadigini gosterecek adam gibi bir hisse yok mu?
ISGYO tavan tavan gitsin diye mi bekliyecez her gun? Tavan falan isteyen yok! Adam gibi ederini bulsun her gun yuzde 1 yukselsin veya onu da gectim yarim yukselsin yeter! Bu ne yahu her gun kirmizi veya yerinde sayiyor. Cay kasigiyla topladigini kazanla deviriyor namussuzlar!
Sirket sermayesinin yarisi kadar yillik kar etmis, portfoyu zengin ve yuksek gelir potansiyeli tasiyor, projeleri yolunda isliyor, sabit kira gelirleri var ama pd/dd 0.37 yani esas ederinin yarisi bile degil!
Insanda ne sinir biraktilar ne sabir! 3 kurus temettu ayagina tirtikladilar yine cebimizden!:rtfm:
Genel kurulda becerıksız yonetımı gorevden almaya oy veren 64 mılyon lotun haksız olmadıgı ve yonetıme bır tokat oldugu cok nettır. Sırket sırkelenmelı artık. Saka yapılıyor utanmadan bırde gene mudur gyo larda ıskonto var dıyor .lan mubarek hangı gyo sen kendını kımle kıyaslıyorsun. Ak merkez gyo pd dd ıne bak kac emlak gyo ya bak kac dogus gyo ya bak kac. Emlak gyo nun pd dd carpanı ıle ıslem görse bugün hıssenın degerı 3.64 tl olması lazım. Utanmaz adamlar
%7,5 bedelsiz verecekmiş ama ne zaman belli değil pazartesi hisse artar mı bu habere göre?
Özet Bilgi Bedelsiz sermaye artırımına ilişkin yönetim kurulu kararı
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 31.03.2017
Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL) 2.000.000.000
Mevcut Sermaye (TL) 850.000.000
Ulaşılacak Sermaye (TL) 913.750.000
Bedelsiz Sermaye Artırımı
Pay Grup Bilgileri Mevcut Sermaye (TL) İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL) İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Oranı (%) Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL) Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Oranı (%) Verilecek Menkul Grubu Verilecek Menkul Kıymet Nevi
A Grubu, İşlem Görmüyor, TREISGY00019 1.214.285,679 91.071,43 7,50000 A Grubu A Grubu, İşlem Görmüyor, TREISGY00019 Nâma
B Grubu, ISGYO, TRAISGYO91Q3 848.785.714,321 63.658.928,57 7,49999 B Grubu B Grubu, ISGYO, TRAISGYO91Q3 Nâma
Mevcut Sermaye (TL) İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL) İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Oranı (%) Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL) Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Oranı (%)
TOPLAM 850.000.000 63.750.000,000 7,50000
Zaten bilinen bir haberdi pek fazla bir etkisi olacagini sanmiyorum.
Bu saatten sonra artsa da en fazla bir kac kademe oynar bilemedin temettu oncesine geri gelir.
Zaten o kadar marjda iceri girdik kizardik bozardik ki, en fazla geri yukseldim diyecek sag cepten sol cebe aktaracak olay bundan ibaret.
Endeks anasinin nikahina yurumus, ederinin 3 misli fiyatta islem goren sirketler bile yuzde 50 ustune koymus,
Bu herifler sermaye yarisi kadar yillik kar edip bedelsiz + temettu veriyor ama verdiginden fazlasini geri aliyor. Esas dumenin basindakini hoplatmak lazim ama neyse agzim bozulacak simdi kusuruma bakmayin:thumbdown:
Hisse tek elde toplu duruyor giderse yukarı çok fena gidecek bu yüzden küçük yatırımcıların elindeki ufak lotlara bile gözlerini dikmişler silkeleme yapıyorlar ne zaman ky ellerindeki lotları verse %50 en az yükselir ytd
Maalesef borsa dedikleri bu. Borçlu, özsermayesi eriyen, sürekli zarar yazan birçok büyük şirket var. Çoğunda pd/dd oranı 1'in kat be kat üstünde, f/k oranında eksiyi geçtim birçokları 20'nin üstünde.
Ucuzun ne olduğu matematikte çok belli.
Rakamsal olarak Çok ucuz demek, çok artacak demek değil. Acıyla tecrübeyle sabit bu.
Ama işte hangi kağıdın artacagını bilmek farkı yaratan püf noktası ve bunun matematiksel çözümü yok. Arkadan rüzgar esmeyince, beklenti hayallerde kalıyor.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Temmettü verdi %10 düştü. Toparlayacak gibi de durmuyor. 1 TL'yi görmesek bari yaza kadar. 0,39 pddd
yuh.
kule 3 de hikaye oldu. 2023'e ancak kiralanır herhalde.
TSGYO olayı ne oldu? Bir Allah^'ın kulu da hesap sormayacak mı? 6 ay oldu ulan 6 ay. Neyin birleşmesi bu. Felç ettiğiniz kağıdı yatırımlarımızı. Bu ne ********lik
15 Temmuz öncesi neydi bu kağıt
şu hale bak
batık taklidi yapıyor
çakılı kağıt modeli
Arkadaşlar benim söylemesi ayıp 80.000lotum var. Yarısından fazlasını kredi kullanarak aldım. Benim satmamı bekliyor ben satsam aynı gün tavan yapacak ama maalesef zarardayım diye de satamıyorum çünkü faizle birlikte maliyetim 1,50 Yani kısacası diğer yatırımcı arkadaşlar benim yüzümden mağdur oluyorlar .Onlardan özür diliyorum. Haklarını helal etsinler.
Hocam bu ne alinganlik
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Siz satmayın. İsterse Yürümesin. Hakkım size helal hoş olsun.