size de ısmarlarım üstad beraber yeriz :)
Printable View
4 kişilik bir ailenin 2 cocuguda okul da okuyorsa bu ailenin enflasyonu yüzde 45 civarı..
Merhaba,
Doktor bey hoşgeldiniz. Allah kabul etsin.
Türkiye için en üst segmentte sayılabilecek maaşım olmasına rağmen, 2 çocuk da özel okulda, hayat pahalılığını hergün iliklerime kadar hissediyorum. Normal çalışanların halini düşünemiyorum bile.
Suriye güvenli bölge mevzusu dolara etkisi ne olur önümüzdeki hafta arkadaşar?
Teşekkür ederim hosbulduk. Son maas zammiyla artik turkiyede kimseye acimiyorum. Hala yuzde 45 oy alabiliyorsa bravo. Benim gelirim de ust segment sayilir
15-17 k civari... 2 cocuk okuyor evim kira. Son 1 sene benim icin bile zor gecti. Isyeri hekimligi gelirim düştü kimse is guvenligi tutmak istemiyor.
türkiye hane halkının aylık gideri değişiyor bence yılda bir kez tatil yapanlar var, az masraflı aileler var , bide benim gibi yılda 4-5 kez gezip tozan alkol sigarası bol masraflı ailelerde var asıl bizim gibilere allah yardım etsin masrafın büyüğü tatil ve kaliteli yeme içme götürüyor, dün mesela hesapladım küçük bir seyahat yaptım mazot masrafı ile 700 tl gibi masraf
2 senedir türkiyede enerji sektörüne büyük bir baskı var, enflasyon yükselir zam yapmayacaksın dedikleri gibi adamlara kamu bankalarından kredibiliteniz düşük diyerek spot kredi vermediler, adamlar bonoya ppfye sarılıp iç borçlanmaya gidince faizi düşürerek o imkanlarınıda kestiler, adamlar artık iyice artan kur maaliyetleri, personel giderleriyle birlikte bu sefer 1 ay aralıklarla toplamda %30 zam yapınca Prof. Dr. Burhan Kuzu tam bir profesör gibi zamı biz değil botaş yaptı dedi.
Vatandaşı olmasan eğlenceli ülke.
KDV'lerin 2'şer puan arttırılacağı söylentileri de varmış.
Yok yok tünelin ucu görüldü, çıkıyoruz.
Sadece daha bir çok şeyin fiyatı yukarı yönlü güncellenecek, ama enflasyon düşecek merak etmeyin.
Enflasyon gelecek yıl 6 yada 7 olacak
Memura emekliye 4+ 4 verildiğne göre 1-2 puan refah payı desek enflasyon taş çatlasın 7 olacak.
Yanılıyormuyum acaba?:oleyo:
Bu arkadaş elinizdeki dolarları ve hisseleri satın mı diyor?
Dolar gidici, hisselerde öyle demiş.
https://www.paraanaliz.com/2019/fina...-azaltin-37950
Bir ev gezdim alt kat 2 daire üst katlar 4 daire var .
Eşit arsa tapusu var ise ev yarı yarıya düşer değil mi yıkılıp yapılırsa bu konuyu bilen var mı.
Ev guruları yorum yapabilir mi
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yok yeni tel aldim ya xiaomi o ayfon du sıfır dan başlangıç yaptim. [emoji3]Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Karasovalye yi alacaktım ama kapmış biri [emoji3]Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zengin parasıyla fakir karısıyla oynarmis diolla [emoji16] sonuç buRedmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arsa payı önemli olduğunu biliyorum bende o yüzden sordum .
Kira çarpanı 140 geliyor maksimum öyle bir şey vardır o zaman bu fiyata olmazdı sanırım .
Peki yıkılıp yapılmada tüm kat sahiplerinin onayı şart mı yeterli çoğunluk olsa yıkabilirler mi acaba
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler bilgiler için çok makbule geçti .
90 öncesi bina o zaman deprem riski olmadığı için o şekilde yapıldıysa riskli çıkar zaten sanırım .
Bilginiz bayağı mevcut Emlakcı Veya Tapu kadastro da mı çalışıyorsunuz .
Bu şekilde sakat bir durumu olmazsa idi zaten bu fiyata kaparlardı sanırım düşünmekten bile vazgeçtim
Yok meraktan başladı bu araştırma
Bir iki arkadaş büyük daire aldığınnı sanıp arsa payını görüp şok geçirince merak sardık bu işe.
Gördüğünüzü değil kayıtlarda ne varsa onu alın.
Tapudan arsa payını öğrenin , belediyeden imar durumunu öğrenin, binanın zeminini, taşıyıcı sistem sorunu olup olmadığını soruşturun sonra karar verin.
Bazende içinde sorunlu kiracı oluyor ev sahibini bıktıran bu kiracılar yüzünden bile fiyat kıran oluyor.
%100 Botaş fonu 31 Temmuz'da alsak 1 Eylül'de satsak yeter :)
Şaka bir yana BES hariç yurt içi portföy dağılımı.. Olması gereken %75 $ %25 hisse ama bir türlü beceremiyoruz...
%13 TL nakit kısa vadeli borçlanma aracı (IST, FIL, nkolay)
%42 TL Hisse (Yarısı kısa vadeli xbank )
% 5 TL orta vadeli borçlanma aracı (Tahvil faizleri %14,99'u görürse satarım)
%9 Altın
%7 Gümüş
%24 $ Eurobond uzun vadeli...
Myfinans ustad
Suan show acip guldur gulduru izlermisiniz
Sizi islemis 😃😃😃