Tansel bey derki. Yeni bir denetçi ile anlaşıp genel kurul kararı alıp ticaret sicilde yayınlatabilirsek son tarih olan 9 Hazirana yetiştirmeye çalışacağız. Bunların hiçbiri yapılmadı daha. Yorum sizin artık yetişirmi yetişmezmi siz karar verin.
tesekkurler bilgi icin. her bilancoda denetci mi degisiyor? ne istir bu? yaktin bizi ucan hali :)
Önceki anlaşma 2019 yılı içindi. 2020 yılı için yeni anlaşmayı hala yapmadılar. Eğer basiretli yönetici olsalar, yatırımcıyı düşünseler 2019 bilançosunun açıklandığı gün 2020 için yeni anlaşma yapmaları gerekirdi. Speği dışarda aramayın spek yönetimin ta kendisi. Bizi 2021 e kadar süründürecekler, 1 sene daha sabredenler mükafatını alır.
Bir bilançoyu bile yetiştiremeyecek kadar aciz yöneticilerden oluşuyor royal , bir kerede şaşırt bizi .
İlgili , bilgili tüm arkadaşlara soruyorum 3 lere doğru yolculuk olur mu şu an ilk hangi haberi bekliyoruz ve fiyatlayacağız , teşekkür ederim.
Şirketin borç yükü şu an ne durumda
Arkadaslar Ramazan bayraminiz kutlu olsun. Her ne kadar tanismasak da burada uzun suredir belli bir muhabbettimiz oldu. Kendinize iyi bakin.
Hayırlı bayramlar dilerim cümleten
Benim aklım bana bile yetmiyor...[emoji6]
İnsallah bir sonraki bayrama kadar satılmış olur.
Cümleten hayırlı bayramlar bende ara ara yazicam burda bayadir forumu takip ediyordum.
bence hurda fiyatina satsin biz de kurtulalim ucan halidan :) en azindan yok bilanco geldi gelmedi, yok gozaltindan ciktik cikacaktik muhabbetlerinden kurtulmus oluruz 😂
Güncel olarak okuyanlar icin;
Cemi cümlemizin Ramazan Bayramı mübarek olsun. Sonra okuyanların geçmiş bayramları mübarek olsun.
Yönetim kurulu başkanı için ( Tansel bey ) iş hayatında bir insan ne kadar başarılı ve tecrübeli olursa olsun yeni bir iş başı yaptığında ki , bu iş geçmiş tecrübelerinden farklı ise ( bankacı olmak ile tüccar olmak çok başka işler ) durumu anlaması olaya hakim olması için zamana ihtiyacı var . ( Bu çok zaman da olabilir kişi ile alakalı )
Başkanin risk alma lüksü yok, yeni yatırımlar yada yenilikler yapma şansı yok. Başkanin yaptığı finasallari okunaklı hale getirmeye çalışmak. Tansel bey iş başı yaptığı günden bugüne çok garip isleyisler ve uygulamalar ile karşılaşmıştır . İmkanlar dahilinde düzeltti veya düzeltme manevrası aldı. Yeni bir denetçi bulmak anlaşmak eskinin kötü yada zayıf kaldığını anlamak bunlar zaman alacak işler . Sanırım bu dönem bilançosu çok detaylı olmayacak ( Hyundai beyin yazısından sonra böyle düşündüm )
Başarı; cesaret ve doğru risk almak, bunları yaparken kendini özgür hisstemekle olur .
(Bir örnek : Recep konuk torkunun başına geldiğinde 80 trilyon borcu vardı zamanında o adam bunları bile bile aday dahi çıkmayan bir birliğe başkan oldu ve bugün torkuyu siz hesap edin)
TMSF nin gücü ve mantalitesi burada devrede. Yoksa bir tüccarın yöneteceği bir şirket TV ve internet ( özellikle Instagram ) üstünde ciddi reklam bilançosu ayriri halılarını tüketicinin gözüne gözüne sokar .
Bir işin bayisi sattığı ürünü dil dokeren müşteriye anlatiyorsa, bayi alternatif arar bulur. Bir müşteri bayiye bu markalı bu ürünü alacağım diye geliyorsa ( ürün kendisini sattiriyorsa) bayi o maldan üründen stok yapmak için çabalar. ( Kar böyle oluşur çoğalır )
Halı depolanabilir bir ürün dünyalar kadar üret stokla zararın yok . Şimdi piyasa açılacak düğünler tadilatlar değişimler ardı ardına gelecek .
Doğru tüccarin reklam kampanyası baslatma zamanı ( naçizane tavsiye )
-Salgının ilk günleri söylemiştin ve peşinden sosyal içerikli reklam filmi yayinlandi bu çok güzeldi.
Tansel beyin ekranda ki vücut dili hala birseyler ispat etmek istiyormuş gibi yaptığı işi önemsiyor bu geçiş dönemini iyi yönetebilir duygusu hissettiriyor.(bana) Eğer bir kazanım tecrübe edindi ise yıl sonuna kadar rüştünü ispat eder. Bunu bilancolarin zamanında gelmesi ve içinde karliligin üretildiğini görürüz.
-kişiyi ekip yüceltir. Tansel beyin arkasında ki güç ( ekip ) doğru işliyor ilerliyor ise herkes kazanir. Kabullenmiş lik varsa ( rahatlık vurdumduymazlık diyoruz halk arasında ) başarı hiç gelmez ve kaybetmek ertelenir.
Sahsimca onca yazıdim. Özetlersem bilançonun vadedildigi tarihte gelmesi gerek. Gelen bilanço ( sonucu -+ farketmez ) başarıdır güvendir . Gelmeyen bilanço kaybedilmisligin ertelenmesidir sonuçlarını düşünmek istemiyorum
Kusura bakmayın dostlar kısa yazmak istiyorum her seferinde hep uzuyor.
Mutlu yatirimci markaya destek verir mutsuz yatırımcı köstek. YTD .
Öncelikle herkesin mübarek Ramazan Bayramını kutlarım
Ben Royal halının birinci çeyrekle alakalı bir sorununun olacagını düşünmüyorum çünkü virüs olayı başladıgında ilk çeyrek nerdeyse bitmişti Fakat ikinci çeyrek için aynı şeyi söylemek mümkün olmayabilir .Burada özellikle büyük şehirlwrdeki sokak kısıtlamaları ve ihraca ayagındaki ülkelerinde büyük sıkıntılar yaşaması royali ikinci çeyrekte etkiler diye düşünüyorum .Fakat burada da şunları göz ardı etmememiz gerekir .
1)Royal bu süre sarfında üretimi hiç dırdurmadı gerek lansmanda aldıgı yüksek sipariş gerekse Almanya fuarındaki aldıgı siparişler bir şekliylede olsa üretildi
2) Royal bu arada kısa çalışma ödenegine başvurdu burdan en azından işçilik maliyetinin bir kısmını karşıladı
3) SSK ve vergi kalemlerinin ötelenmesi Bunlar Royal için bu dönemde bir avantaj saglayabilir .Şimdi önümüzde önemli bir 6. Ay var bunu royal çok iyi degerlendirebilir .Yeni modellerin bir kısmı hazır süratle bayilere sevklerinin yapılması ki başlandı bu sıcak satış anlamına gelir artı yönetim bu formu okuyorsa acizane tavsiyem en azından bu dönem bölge bayilerine stok gönderme ile royal cirosunu artırabilir yani biraz bölge bayilerine stok oluşturdugu takdirde olayı çözer ytd
Birde şöyle bir öngörüm var bu beni baglar şu karşılık ayrılmış evrakların bu dönemde tahsil edilmiş görebiliriz diye tahmin ediyorum çünkü böyle bir bataga ben ihtimal vermedim ytd
Hayali dugun sezonu da tahminim 1-2 ay sonrasinda hareketli olur. 2. ceyrek dedigin gibi vasat gececek gibi. Yalniz hatirlarsan sana zamaninda sormustum, koronavirus etkiler mi dedim, sen cok etkilemez demistin(alisveris merkezlerinden laf acilmisti). Sonucta bu isten sektorlerin yuzde 90i etkilendi (ilac, kimya, gida, perakende haric) bunun icinde royal de var tabii. Ancak gecen de paylastigim gibi dunya uzerinde kentlesmenin artmasi ve Royalin kuzey amerika pazarina odaklanmasi ile bu sorunlar zamanla cozulur. Sirketin uzun vade nakit akisini korona cok etkilemez. Ayrica unutmayalim biz ayni zamanda Iplik de satiyoruz(o sektorde sikinti yok, hemen hemen monopol oldugumuz icin). Yalniz Bilanco aciklanmazsa tam komedi olur. Tansel beye iyi hos dedik ama adam senelerce finans piyasalarinda calismis, o bile zamaninda bilancoyu aciklayamiyorsa kusura bakmasin koltugunu Haruna versin, Hurdacida bu sirket daha degerlenir. En azindan boylece sirketin hurda degerini zamaninda ogrenmis oluruz.
Sayın aynalısazan kardeşim dogru etkilenmez dedim şöyle avm magzası yok denecek az böyle oluncada bir restoran gibi hepten durmuş bir ticaret yok royalde etkilenmiyecegi ni yazdıgım sebebin başında 350 yeni model bügün 500 bayi var her birine yeni modellerden 1 adet 3.5 metrekare birer halı gönderse binlerce metre halı yapar burada royalin ciddi bir avantajı var bu bir gerçek ve bunu becerebilir ytd
Piyasanın en kısıtlı zamanı malümunuz nisan başı ila mayısın 10 gibi oldu zaten mayısın 10 nundan sonra bir hareketlenme başladı bu bayram öncesine dogru iyice artdı en önemliside fabrikanın çalışması oldu ham maddenin mamüle dönüp stok oluşması bile bizim için artıdır piyasa iki ayda almadıgını on günde alır ytd
Şimdi önümüzde haziran var bu ay ikinci çeyrek için çok önemli fabrika bölgelere stok verirse fazlası ile bu durumu aşar bölgeler sıfır stok çalışıyorlar .İplik ve ihracat nasıl tam bilmiyorum fuarda iyi sipariş almışlardı arkası geldimi önemli ytd
Burdan telegram grubuna üye olan varsa dikkat etsin. İstemediğiniz birşey yazdığınızda hemen gruptan atıyorlar.[emoji3] Twitter da ki de telegram da ki de aynı ekip hisseye en ufak eleştiri kabul etmiyorlar. Hisseye güvenen adam hissenin elestirilmesini neden istemez?? Bunları gördükçe hisseye olan güvenim azalıyor. Bu kişilerin bir ekip olarak mal çıkmaya çalıştıkları izlenimi oluşuyor. Bunları gördükçe hisse sayımı önemli ölçüde azaltmayı düşünüyorum artık. Ytd
Alfred desene adamlar tezgahi kurmus :) Kesin mal kitleme operasyonudur :) philip ve info hisseye son zamanda girdi ama is,garan,ziraat onlarin maliyetleri daha dusuk. o sebeple kucuk bir kesim seni hedeften sasirtmasin. sen herkesi dinle ama kendi kararini kendin ver derim. ben acikcasi varlik fonundan hareket bekliyorum. son donemde agresif hareketler yapiyor. belki feto hisselerinde de birseyler yapabilirler. bu arada bizim hissenin guzelligi yarisi naksanin, yuzde 25i fetocu patronlarin, yuzde 25i halka acik. yani naksani (yuzde 50lik kisim)paket seklinde fona devretmek cok daha kolay hukuken. Diger fetoculerin hisselerine blok koyup(ki musadere karari da cikti en son yargitay onayi bekleniyordu) yoluna devam eder. Fonda onemli olan hissenin degeri ne kadar yuksek olursa fonun degeri de o kadar artiyor ve o kadar borclaniyor. Katar, Cin gibi ulkelerden alici bulacaklardir fona tahminim. Bence yakin zamanda birseyler olacak. Su an firtina oncesi sessligi yasiyoruz... konu ile ilgili haber https://m.finansgundem.com/haber/var...olacak/1493049
Sayın Alfred, şirket gözaltı pazarında olmasa burada 3 kişi onlara günlerini gösterirdik ama ne yapalım gözaltı pazarı elimizi kolumuzu bağlıyor. Alım yazıyorum satışı siliyor, satım yazıyorum alışını siliyorlar. Gözaltından çıksın o zaman göreceğiz elmi yaman beymi yaman.
Eyvallah Ortak [emoji113][emoji113] sabırla beklemeye devam inşallah
twitter alemine bakayim dedim harbiden yikiliyor cizmeli kedisinden, purosunu bir tarafindan yakan adamindan bircok hesap royali pazarlar olmus. burada da yakinda hareket baslar. eee ne diyelim artik bazi seylerin zamani geldi. spek de Allahin kulu. o da hayaller kuruyor :) neyse forum da hisse de hareketlensin hareket berekettir. yalniz bastan soyleyeyim burada keko yok. hisseyi saglam sekilde biliyoruz. bizi yoklama cekmeye bosuna gelmesinler. telegram twitter ortamina benzemez burasi. hayirli geceler arkadaslar
Purosunu bı yerinden yakan eleman suç duyurusunda bulunacak mis[emoji3][emoji3] tam kafasız bunlar. Arkadaşlar paylaşımlarının ekran resmini aldı . Gereken yapılacak diyor. Grup olarak çalıştıklarını itiraf ediyor resmen... Küçük hesap yapan boş insanlar. Bunlar şirketin satilmasi ile alakaları yok bence. Kısa vade hisseye 1 2 tavan çektirip kaçmanın derdindeler bana göre. Zaten purosunu bı yerinden yakan kişi bana göre Vedat. Her neyse gereksiz bilgilerle grubu meşgul etmeye gerek Yok.
Alfred birsey cikacagindan yok ama bence bulasma bu adamlara. Herkes istedigi yorumu yapar. Yeter ki yanlis yonlendirme ve hakaret icermesin yorumlar. Su an bu ortamda bilginin önünü kesemezsin. O sebeple bizlerin yatirimci olarak kendimizi bu bilgi karmasasinda guclu tutup kendi ic sesimizi dinlememiz lazim. Belki de dedikleri dogrudur ya da yanlis yorumluyorlardir bilgileri. Ancak bu bu adamlarla kavga edilecek anlamina gelmez. Herkes sosyal medyada yazmakta ozgur. Adi ustunde Forum.
Üstad ben onların yazdıklarına birşey demedim. Ben sadece royalin naksan kefilliginden 650 milyon icra takibi olduğunu yazdım diye demediklerini bırakmadılar. Onu da şirket batak anlamında yazmadım. Hisseyi nasıl etkiler diye yorumlarını merak ettim. Bırak cvp vermeyi kaç yerden engellediler. Engelden önce ozelden mesaj yazıp attığım twiti silmemi istedi falan filan.ayni olay telegram grubunda da böyle oldu. Tabi ki şirketin olumlu yonlerini söylemelerine diyecek birseyimiz yok. Ama bunlar şirketin olumsuz hiçbir şeyi yok algısı yaratıyorlar sorun burada.
Üyelik iptali için yazdım ancak üyelik iptal edilmiyormuş. hayatımda duyduğum en aptal forum kuralı. kendini sildirmek istersen sağa sola küfür etmek gerekiyormuş haberiniz olsun. onu da yapmayacağım. bir kere vedata küfretmişliğim var :) ve gelirse yine ederim ama onun dışında böyle bir niyetim yok. tamamen özel sebeplerden foruma girmeme kararı aldım. elimde hisselerimi hedefime gelene kadar tutmaya devam edeceğim.
Hakkınızı helal edin .Benden yana (vedat hariç) herkese helal olsun. Kırdıysam kusura bakmayın.
Vedat a küfür et seni de sutlasinlar forumdan [emoji3][emoji3]
En güzel forum sessiz olan forumdur... Missss
TMSF 2 yıldır satacak bir türlü su satış ilanı gelmedi.